دانلود و خرید کتاب زندگی و سلوک بانو مجتهده نصرت بیگم امین نرگس علی مردانی
تصویر جلد کتاب زندگی و سلوک بانو مجتهده نصرت بیگم امین

کتاب زندگی و سلوک بانو مجتهده نصرت بیگم امین

انتشارات:نشر وزرا
امتیاز:
۴.۵از ۳۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب زندگی و سلوک بانو مجتهده نصرت بیگم امین

«زندگی و سلوک بانو مجتهده نصرت بیگم امین» زندگی و رفتار اجتماعی این بانوی عارف به پژوهش نرگس علی مردانی( -۱۳۵۷) است.

در بریده‌ای از کتاب می‌خوانیم:

«یکی از شاگردان بانو امین نقل کرده اند که:

«یک روز مرحوم استاد علامه طباطبایی صاحب تفسیر «المیزان» به اصفهان آمده و با این بانوی اندیشمند دیدار نمود. فردای همان روز بانو امین به یکی از شاگردان خود گفت: «دیروز این مرد بزرگ و دانشمند با آن مراتب رفیع علمی خویش آمده و از این حقیر راجع به «اِلاّ مَنْ اَتیَ اللّه َ بِقلبٍ سلیم» می‌پرسید یعنی چه؟ یعنی ایشان که استادند از من که شاگردم می‌پرسند اِلاّ مَنْ اَتیَ اللّه َ بِقلبٍ سلیم چه مفهومی دارد؟ در صورتی که خودشان مَنْ اَتیَ اللّه َ بقلبٍ سلیم بودند» .

از روحیات بارز ایشان نهایت فروتنی و تواضع بود و همچنین داشتن خصیصه «آرامش دل» که سعادت انسان را مرهون آن می‌دانست و علاوه بر مقام و مرتبت والای علمی کمال توجه را نسبت به خانه داری، همسرداری و تربیت فرزند مبذول می‌داشت و هیچ گاه ذره‌ای اسراف را جایز نمی دانست. همسر ایشان به دلیل هوش و ذکاوت این بانو همیشه در کارها با ایشان مشورت می‌نمود.»

آسمان
۱۳۹۹/۰۴/۲۷

مختصری از زندگی عبد صالح خدا بانو مجتهده امین: مادرش در ۴ سالگی، او را برای آموزش قرآن و خواندن و نوشتن به مکتب فرستاد و در ۱۱ سالگی آموختن زبان عربی را آغاز کرد.در ۱۵ سالگی ازدواج کرد.از ۲۰ سالگی

- بیشتر
S
۱۳۹۷/۰۲/۳۰

زندگی بانو امین این بانوی مؤمنه پر از رنج بیماری و مصائب روزگار بوده اما با صبوری و توکل به خدا رنج و اندوه زمان را پشت سر گذاشتند. برای دختران روزگار خویش که با حجاب نمیتوانستند در مدارس تحصیل کنند

- بیشتر
Hadith
۱۳۹۸/۰۲/۲۱

اینکه کلام خود بانو امین و دستورالعملهاشون هم در کتاب بود عالی بود. سپاسگزارم

boknaleman
۱۳۹۹/۰۳/۲۷

پیشنهاد میکنم مطالعه کنید

خانم محمدی
۱۴۰۰/۰۲/۲۱

این کتاب برای من بی نظیر بود نثر روان و ساده کاربردی پرهیز از گزافه گویی واقعا عالی بود متشکرم

جمیله
۱۳۹۹/۱۱/۰۵

خاطرات خیلی مختصر و کلا سطحی بود. توقع بیشتری داشتم از کتاب. توی ذهنم به ایشون افتخار میکردم اما از سبک زندگی ایشون چیزی از این کتاب نصیبم نشد.

آسمونی
۱۳۹۹/۰۷/۱۲

کتاب خوبی بود.پر از نکته و درس اما جا داشت بیشتر از زندگی خود بانو نوشته میشد

هامان
۱۳۹۹/۱۱/۱۴

عالی بود خدا رحمتشون کنه و خیر به نویسنده ش بده

نسرین مختاری
۱۴۰۳/۰۱/۳۰

کتاب خیلی خوب و موثری بود . اگه فواید مطالعه کردن هنوزم براتون مبهمه...اگه حجاب هنوزم براتون جواب نداره پیشنهاد میدم یه دور اول این کتاب رو بخونید بعد برید ادامه ی مسیر رو...من این کتاب رو به صورت pdf

- بیشتر
مقام صبر همان طوری که حیات بدن بدون سر محال است بقاء ایمان هم بدون صبر محال است.
S
تقویت روح اگر خواهی روحانیت تو بزرگ شود و عقل تو قوی گردد بسیار مداوا و مراعات و مداومت کن بر پنج چیز: ۱- سکوت ۲- کم خوردن ۳- کم خوابی و شب زنده داری ۳- عزلت و کناره گیری ۵- دوام بر ذکر خدا.
حمیده هادی
خانم محبوبه گلستانیان از شاگردان و همکاران ایشان در دبیرستان، سجایای اخلاقی ایشان را به شرح زیر بر می‌شمارد: «روی مسأله اعتقادات و تزکیه نفس حساسیت فوق‌العاده داشتند. از بی حجابی و بی بند و باری متنفر بودند و بنده خود، این جمله را از ایشان شنیدم که فرمودند: «بی حجابی در دین پاره کردن اوراق قرآن است!» با همگان، چه دبیران و چه دانش آموزان و چه زیردستان، تواضع و فروتنی داشتند. ایشان مرتب می‌فرمودند: «کبر موجب هلاک آدمی است.»
S
مقام شکر شکر نتیجه و اثر بسیاری از اخلاق حمیده و صفات پسندیده انسانی است و متصفین به آن بسیار کم یابند این است که در سوره سبا آیه ۱۲ فرموده (وقیل من عبادی الشکور) یعنی کمی از بندگان من شاکر می‌باشند.
S
وظیفه مادر پس اگر میل داری اولاد به تو احترام گذارد و کمک حال تو باشد وی را به قانون اسلام آشنا نما وگرنه وقتی خود را بی نیاز و تو را شکسته و وبال خود دید، علاوه بر این که رعایت حق تو را نمی نماید، شاید آرزوی مرگ تو را می‌کشد و میل دارد راحت باشد.
S
پاره کردن حجاب در حقیقت پاره کردن اوراق قرآن است.
آسمان
شیطان شیطان مسلط بر انسان نیست و سلطنتی بر بشر ندارد، چنان چه در قرآن مجید سوره ابراهیم آیه ۲۲ اشاره دارد از قول خود شیطان که در قیامت به پیروان خود می‌گوید: (ما کان لی علیکم من سلطان الا ان دعوتکم فاستجبتم لی فلاتلومونی و لومواانفسکم) من بر شما سلطنتی نداشتم همین قدر شما را دعوت بر خلاف کردم شما اجابت نمودید پس بایست خود را ملامت کنید نه مرا.
S
با تکمیل دروس حوزوی ایشان تألیف کتاب اربعین هاشمیه را آغاز نمود و با تکمیل و ارائه آن به علمای نجف توانست نظر آنان را نسبت به مدارج علمی خود جلب نماید بگونه‌ای که با توجه به ارزشمندی این کتاب علمای نجف از وی امتحان اجتهاد گرفته و ایشان به عنوان اولین زن که در جهان اسلام به مقام اجتهاد نائل آمده بود به دنیا معرفی شد.
S
مجتهده امین در طول دوران زندگی مشترک صاحب هشت فرزند گردید که هفت تن از آنها به مرگ زودرس مردند و تنها یک فرزند پسر برایشان باقی ماند که خود ایشان این واقعه را ابتلاء و آزمایش الهی توصیف می‌نمود.
S
ایشان بسیار متواضع و فروتن بودند، و با مهربانی و دلسوزی، دلشان می‌خواست به همه کمک کنند، کمک فکری، کمک علمی و کمک اخلاقی. نسبت ایشان با سی واسطه به امام علی بن ابی طالب (علیه‌السلام) می‌رسید. وی در بیان مقام و موقعیت خاندان عصمت و طهارت و منزلت و جایگاه آنان تلاش می‌کرد، به طوری که عشق و علاقه‌اش به مقام ولایت در کتاب «مخزن اللئالی فی مناقب مولی الموالی حضرت علی (علیه‌السلام)»، روشنگر این حقیقت است.
S
بدانید که اصول سعادت از سه چیز تحقق پذیر است: اول، ایمان کامل، دوم، اخلاق و صفات نیکو، سوم، اعمال خوب که مطابق باشد با دستورات شرع اسلام، و در تمام حالات، در خوشی و غم، در صحت و مرض، در نعمت و بلا، به دل و زبان شکرگذار حق و گویای ذکر او باشید و در همه حال مراقب حال خود باشید و احکام و دستورات شرع مطهر اسلام را محترم دارید و راضی نشوید ساعتی از عمر شما بیهوده و یا در گناه صرف شود و مرتکب نافرمانی حق تعالی گردد و نیز توصیه می‌کنم شما را که در تحصیل معرفت و شناسایی حق تعالی کوشش کنید و محبت آن یگانۀ معبود را در قلب خود بپرورانید، زیرا یگانه چیزی که باعث سعادت و رستگاری است، معرفت به خدای تعالی و دوستی و محبت آن خرد ازلی است و تمام بدبختی‌ها و بلاها ناشی از جهل و فقدان معرفت است.
S
انسان تا ساکت نباشد نمی تواند فکر کند، پس کم گویی مقدمه فکر است و کم حرف زدن عقل را زیاد می‌کند و قلب را جلا می‌دهد و انرژی بدن و قوه مغناطیسی باطنی را نگاه می‌دارد.
آسمونی
همواره در خلال سخنرانی‌ها سخنانی بدین مضمون می‌فرمودند: «لا مؤثر فی الوجود الا الله» ، «تزکیه از تعلیم مهم‌تر است» ، «خلوص نیت داشته باشید» ، «علوم بدون تهذیب نفس، حجاب است» ، «مواظب باشید عبادت شما از ریا به دور باشد.» ، «قدر جوانی خود را بدانید و اکنون که جوان هستید عبادت کنید.» ، «مظاهر فریبنده دنیا شما را نفریبد.» ، «مراقب باشید دنیا هدف نباشد، بلکه مقدمۀ آخرت شما باشد.» ، «سعی کنید محبت و رضای خدا را جلب کنید.» ، «مبادا هوای نفس شما بر عقلتان چیره شود.»
S
ایشان برای گسترش و تسریع این کار با تألیف کتب مذهبی و اخلاقی که سرتاسر آن توصیه اخلاقی و انزار بود درصدد برآمد راه جدیدی پیش روی بانوان کشور بگشاید. کتاب «روش خوشبختی و توصیه به خواهران ایمانی» ، «سیر و سلوک در روش اولیاء» و «ترجمه تهذیب الاخلاق و تطهیر الاعراق ابن مسکویه» همگی در همین راستا تألیف گردیدند. همچنین در کتاب اربعین هاشمیه که شرح چهل حدیث است ده حدیث مفصل در مورد اخلاق آمده و ایشان به شرح آن‌ها پرداخته است. ایشان طی این شرح بهترین روش‌های زندگی خوب و سعادتمند را توضیح داده و توصیه نموده است. دیدگاه مترقی و جامع این بانوی بزرگوار نشأت گرفته از مطالعات مذهبی در کنار مطالعات ایشان در علوم معقول و فلسفه است. ایشان چنان که از نوشته‌های‌شان برمی‌آید به شدت از انجماد فکری و تحجر به دور بودند و به همگان توصیه می‌نمودند که از اینها فاصله بگیرند. ایشان بر مزیت تعقل و تطبیق اعمال با منطق و عقل تأکید داشتند و به همان اندازه بر شرع و مکتب تأکید می‌گذاردند و لذا اعتدال در شرع و پرداختن به آن به دور از افراط و تفریط را هدف خود قرار داده بودند.
S
آغوش مادر در چگونگی اخلاق فرزند دخالت کلی دارد
آسمان
اگر خواهی روحانیت تو بزرگ شود و عقل تو قوی گردد بسیار مداوا و مراعات و مداومت کن بر پنج چیز: ۱- سکوت ۲- کم خوردن ۳- کم خوابی و شب زنده داری ۳- عزلت و کناره گیری ۵- دوام بر ذکر خدا.
mehr_1989
منبع تمام خیرات و خوبی‌ها و منشأ تمام شرور و بدبختی‌ها نفس تو است.
چڪاوڪ
مقام اهل بیت باید دانست و اقرار نمود که با آن که ذوات مقدسه محمد (ص) دارای مقام کلیه الهیه می‌باشند و نزدیک‌ترین خلقند به حق تعالی، و قطب دایره وجود و واسطه در فیوضات و سر کائنات می‌باشند، و بایست به دل و جان آنها را دوست داریم، و اوامر و نواهی آن‌ها را بپذیریم و تابع آنها باشیم که عبادت و بندگی حق تعالی بدون محبت و ولایت آنها قبول نمی گردد لکن بایستی ملتفت باشیم که آن ذوات مقدسه را در عبادت و بندگی با خدا شریک نگردانیم که مشرک در مقام عبادت خواهیم شد.
S
«لیس العلم بکثرة التعلم انما نور یقذفه الله فی قلب من یشاء من عباده. باید دید خدا چه دلی می‌خواهد و دوست دارد که علم و حکمت را به او افاضه فرماید؟ آن دلی را دوست دارد که قلب سلیم باشد، یعنی از رذایل و محبت دنیا و معصیت و هرچه غیر خداست پاک شده باشد.»
aazam
دلیل عقلی بر ترغیب دعا و فضیلت آن بلکه بر وجوب آن، این است که به وسیله دعا ضرر از انسان دفع می‌گردد و البته با وجود توانایی، رفع ضرر از خویشتن واجب است.
|قافیه باران|

حجم

۵۸٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۰

تعداد صفحه‌ها

۱۰۴ صفحه

حجم

۵۸٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۰

تعداد صفحه‌ها

۱۰۴ صفحه

قیمت:
۲۰,۰۰۰
۱۰,۰۰۰
۵۰%
تومان