کتاب مصطفی چمران: مردی برای تمام فصول
معرفی کتاب مصطفی چمران: مردی برای تمام فصول
نرگس علی مردانی( -۱۳۵۷)، پژوهشگر است و در این کتاب به زندگی «مصطفی چمران» از فرماندهان و جانباختگان جنگ تحمیلی و دفاع مقدس پرداخته است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«پس از یک دوره طولانی مبارزه سیاسی از سال ۱۳۳۷ تا ۱۳۴۲ چمران مبارزه صرف سیاسی را کافی نمیبیند و در این مرحله وی به همراه چند تن از دوستانش وارد مصر میشود و در آنجا آموزشهای نظامی میبیند زیرا او و دوستانش به این نتیجه رسیده بودند که دیگر باید دست به مبارزه مسلحانه زد. وی در این مورد چنین میگوید:
«بعد از سال ۴۲ نوعی تحول کیفی در شکل مبارزه ما ایجاد شد به این معنا که دیگر مبارزه پارلمانی برای ما اقناع کننده نبود و به این نتیجه رسیدیم که باید دست به مبارزه مسلحانه زد. بخاطر همین فعالیت گستردهای از ناحیه دوستان ما آغاز شد که قطب زاده و دکتر یزدی نیز شرکت داشتند. دکتر شریعتی هم در آن زمان در اروپا بود و شیوه جدید مبارزه از ناحیه گروه کثیری دیگر چه در خارج و چه در داخل کشور حمایت و تشویق میشد به همین جهت در سال ۱۳۴۲ (۱۹۶۳ میلادی) به همراه قطب زاده و یزدی و عدهای دیگر از دوستانمان عازم مصر شدیم و دو سال در آنجا تعلیم عمیقاً چریکی و سازماندهی مخفی دیدیم.»
چمران پس از دو سال سختترین دورههای چریکی و جنگهای پارتیزانی را میآموزد و چندی بعد خود به عنوان مدرس، این آموزشها را به مبارزین لبنانی و ایرانی تعلیم میدهد.»
جملات تامل برانگیز شهید دکتر مصطفی چمران؛ - خداوندا ! مرا فقیری بی نیاز گردان، تا زیبائیهای مادی،چیزی از عظمت تو در نظرم نکاهد... - می گویند تقوا از تخصص لازم تر است.آنرا می پذیرم.اما می گویم: آنکس که تخصصی ندارد و کاری
تو شرح کتاب نوشته جانباخته جنگ تحمیلی چمران جانباخته نیست چمران شهیده شهیده از اون روز که به آمریکا رفت،از اون روز که تو بل کار کرد،از اون روز که ازدواج کرد و به لبنان رفت،از اون روز که طلاق گرفت و... چمران جانباخته
بهشت امریکا رو ول کرد و به سراغ فقرا و یتیما و دردمندان شتافت.وقتی میتونست روزی جایزه نوبل رو ببره.
🔷از اونجایی که کتاب حجیم بود ،فصول و تیترهاش رو براتون میذارم : ✔ فصل اول دوران کودکی و نوجوانی [خانواده ،تحصیل ،نقش در ملی شدن صنعت نفت ، ماجرای ۱۶ اذر و... ✔ دوم سفر به آمریکا [تشکیل انجمن اسلامی دانشجویان
سلام من از خواندن کتاب ها و مقالات و خاطرات شهیدان جانبازان و آزاده ها سیر نمیشم.خیلی وقت دوست داشتم کامل درباره شهید بزرگوار بدانم خیلی خیلی ممنونم از نویسنده و نر م افزار طاقچه که این کتاب های گرانبها
وای ی ی ی خدای من ........ اصلا درک چمران برام خیلی سخته ..... چمران دیگه کی بوده ...... دیوونه کننده س.......اصلا دوست ندارم اینو بهش بگم ، شهید منو ببخش ولی چمران دیوونه بوده ....... میتونسته تو اون موقعیت
جامع ترین کتابی بود که درباره ی چمران خونده بودم . گرچه ۸۰ درصدش برام تکراری بود . چون در سایت ها و کتاب های دیگه به صورت تکه تکه مطالب رو خونده بودم , اما همون ۲۰ درصدش هم
«ما همچنان در اول وصف توماندهایم ... » نامش رو زیاد شنیده بودم،ولی اولین باره دارم کتابی دربارهاش میخونم، این ابرمردها حسرت همیشه تاریخ خواهند بود ... ----------- سبک و سیاق کتاب هم نسبتاً مناسب هست، هر چند به نظرم بهتر هم میشد
اولین کتابیه که از زندگی دکتر چمران انتخاب کردم برای مطالعه ..انتخاب خوبی بود واقعا..دکتر انسان ازاده/دیرباور/مرد عمل و هزاران صفت مثبت و عجیبه دیگه ن..ازشون یادگرفتم..🕊
عالی بود واقعا.نگارش و محتوا عالی