کتاب زندگی و سلوک علامه سید محمد حسین طباطبایی
معرفی کتاب زندگی و سلوک علامه سید محمد حسین طباطبایی
«زندگی و سلوک علامه سید محمد حسین طباطبایی» زندگینامه و شرح اخلاق این عالم دینی شیعه است.
در بریدهای از کتاب میخوانیم:
«اگر حال کسی را که در محیط قانون زندگی میکند با کسی که در محیط دین به سر میبرد مقایسه نماییم، مزیت و برتری دین برای ما کاملاً واضح و آشکار خواهد شد، زیرا جامعهای که همۀ افراد آن متدین باشند و وظایف دینی خویش را نجام دهند، چون در همه حال خدا را ناظر کارهای خود میدانند از هرگونه بداندیشی نسبت به یکدیگر در امان هستند و حتی در منطقه فکر هم امنیت دارند، در صورتی که در قوانین عالم این معنا وجود ندارد.... دین با قانون تفاوتهای دیگری هم دارد.
دین داران به دل خواه خود از گناه میگریزند، ولی پیروان قانون تنها از راه «ترس» جرم نمیکنند. دین بر سراسر اعضای دین داران حکومت دارد، ولی قانون جز بر دست و پا حکمرانی ندارد. دین چه در آشکار و چه در نهان فرمان میراند ولی قانون جز در آشکار فرمان نمیراند. دین نه تنها پاسبانی است که از کارهای نکوهیده باز میدارد، بلکه آموزگار و مربی هم هست که فضائل و کمالات به انسان میدهد. ولی قانون جز سمت پلیسی را ندارد.
اگر سود قانون یک واحد فرض شود، سود دین بیش از هزارهاست. پس کسانی که در نابودی دین میکوشند و چشم به قانون میدوزند به کسی میمانند که پای سالم خود را با ست خود بریده! پای چوبین به جای آن بگذارد.»
با مطالعه کتاب متوجه میشید چیزی که هر روز در جامعه میبینیم چقدر با حقیقت اسلام متفاوت است . قبل از خوندن این کتاب فکر نمیکردم یک انسان بتونه اینقدر خوب باشه.. جزو کتابهایی هست که خوندنش واقعا آدم رو منقلب میکنه.. و
تجربه عجیبی بود آشنایی با زندگی علامه . هیچی نمیتونم بگم جز این که: وصل خورشید به شبپره اعمی نرسد که در این آینه صاحب نظران حیرانند
علامه جان... مهر خوبان، دل و دین از همه بی پروا برد رخ شطرنج نبرد آنچه رخ زیبا برد تو مپندار که مجنون سر خود مجنون گشت ز سمک تا به سماکش کشش لیلا برد من به سرچشمه خورشید نه خود بردم راه ذره ای بودم
کتاب فوق العاده ای بود پر از نکات جذاب و کاربردی به نوعی تشویقم کرد که خیلی بهتر از اینا از وقت و عمرم استفاده کنم چرا که به قول علامه "ابدیت در پیش داریم".
چی باید بگم؟! واقعا چیزی جز خوبی برای گفتن ندارم جز اینکه به نظر میاد اصلا خوب نباشه که بگیم فلان کار-مثلا قسمتهایی از تفسیر المیزان- که از فلان شخص-غیر معصوم- سر زده، الهام و از طرف خدا بوده... چون اینطور صحبت
به نظرم نگارش این کتاب بی انصافی در حق شخصیت علامه است. جمع اوری خوبی از زندگی و اتفاقات و مقامات ان بزرگوار نبوده. فقط هدف نوشتن یه متنی کلی و عمومی بوده😕
۸۰% مطالب کتاب در اینترنت موجود است، از سایت مخصوص علامه طباطبایی و سرچ در اینترنت قابل دستیابی است، صرفنظر از ارزش خرید با توجه به قابل دستیابی بودن مطالب ان، کتاب خوبی است.
عالی و خواندنی
حتما بخونید و با سلوک این بزرگ مردان واقعی آشنا بشید ...
بسیار آموزنده بود