کتاب بیژن و منیژه
خواندن نظراتمعرفی کتاب بیژن و منیژه
«بیژن و منیژه» نمایشنامهای به قلم محمود عزیزی( -۱۳۲۳)، نمایشنامهنویس ایرانی است. این نمایشنامه، برداشتی آزاد از داستان بیژن و منیژه از شاهنامه فردوسی است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«منیژه: باز من، مرد بازرگان.
رستم: دیگر چه میخواهی؟ به سان هرزهزنان میمانی اما... همراهت کجاست؟
منیژه: آن جا در آن گوشه، مرد بازرگان، توهین کردی، توهین میکنی هنوز. ناشناخته، چگونه میتوانی قضاوت کنی؟ چه میدانی که در دل این هرزه زننما چه میگذرد. چه میدانی که من از چه جایگاه و منزلتی برخوردار بودم و حال به خاطر تمنای دلم، دربدر و درمانده شدهام. مردی را میخواهم که از دیار ایران است. من دخت افراسیابم. دلدادگی من به او، خشم پدر برافروخت. هم من سرخورده شدم و هم آن جوان از دیار ایران گرفتار. او هم ا کنون در چاهی زندان است. من از توی بازرگان میخواهم تا اگر تبار او را میشناسی، آنان را آگاه کنی روز وشب در پی هم میگذرند و او از میان میرود و من در پی او. نام او بیژن است و دیگر هیچ نمیدانم. تنها میتوانم این نشان از او بر تو گویم که او رخساری دارد به گونهی سیاوش، سیاوشی که من ندیدهام ولی رخسار او زبانزد عام و خاص است. او از تبار خود چیزی نمیگوید ولی دلیر مردی است بیهمتا.
رستم: ای زن، قبل از این که خشم من فزونی گیرد از این جا دور شو. من نه تبار دل داده تو را میشناسم و نه از ایرانیان کسی. چگونه فکر میکنی؟ من بازرگان هستم. ولی اگر بخواهی میتوانم دستور دهم تا طعامی برای تو و همراهت فراهم کنند تا بتوانی به دلدادهی خود غذای گرم دهی. باشد تا او و تو را افراسیاب ببخشد و هر دوی شما از بند رها شوید.»
مجموعه مقالات سمینار علمی ـ کاربردی آموزش زبان فارسی به اسپانیایی زبانان
چوب زیر بغل و دو ضرب در دو مساوی بینهایتبهمن فرسی
کیستی ماحسین کاجی
نگاهی به تطور فنون بدیعیرمضان رضائی
اتیسم پس از همه گیری کروناجیم بال
شب های بی فانوسجعفر ابراهیمی (شاهد)
مدیریت ذاتی اکتسابیطاهره شکرریز
چهار بادکریستین هانا