خواندن نظراتمعرفی کتاب کمک به کودکان برای بهبود مهارتهای ارتباطی: فعالیتهای درمانی برای معلمان، والدین و درمانگران
برقراری ارتباط فرآیند بسیار پیچیدهای است و عجیب است که چگونه هر کدام از ما میتوانیم مهارتها و تواناییهای لازم برای ایجاد تعاملات اجتماعی موفق را بدست آوریم. حتی در صورت وجود این مهارتها وتوانمندیها، خستگی، بیماری، عدم کافی بودن مهارت خودآگاهی و نوسان عزت نفس میتوانند به راحتی بر کارآمدی آنها تاثیر بگذارند. این کتاب برای کمک به ایجاد ارتباط همۀ کودکان و در نتیجه تقویت بهزیستی احساسی و اجتماعی و نیز تاب آوری آنان، مجموعهای از ایدهها را برای بازیها و فعالیتها پیشنهاد میکند. همچنین این کتاب بر اساس توانمندیها و ایجاد احساس تاب آوری در کودکان، برای برآورده ساختن ارتباط بالقوه آنها تنظیم شده است. کتاب، قدرت زبان و لذت بخشی کلمات، قدرت ابزار اعجاب برانگیز ارتباطی ما یعنی صدا، حرکات پیچیدۀ ماهیچهها و هماهنگی لازم برای سخن گفتن و حساسیت و ظرافت حرکات صورت و بدن در انتقال پیامهای پیچیده به دیگران را تأیید میکند. ایدههای پیشنهادی آن را میتوان در موقعیتهای گوناگون نظیر کلاس درس، خانه و یا به عنوان بخشی از مهارتهای کلی اجتماعی به کار گرفت. در هر صورت برای راحتی و هماهنگی بیشتر و نیز به خاطر اهمیت مشکلات زبانی و ارتباطی که به دلیل نیاز کودکان به زبان خاص سخن گفتن ایجاد میشوند، در بخش اول کتاب به «درمانگر» و محیط درمانی اشاره کردهام. زمانی که کودک به اختلال ارتباطی شناخته شدهای دچار است، توصیه میشود که برای اقدام به جا و سازماندهی مناسب فعالیتهای درمانی متناسب با نیاز کودک، از یک درمانگر گفتار و زبانی استفاده شود. اصول کلی پشتیبانی از ارتباط مؤثر و لذت بخشی که بدانها اشاره شده است، در مورد همه ما قابل اجراست و کاربرد دارد؛ خواه در مقام پدر و مادری باشیم که نگران کودک خود هستیم، و خواه در مقام کارورزی که در محیطهای آموزشی و درمانی با کودکان کار میکنیم.
مهارتهای زندگی (برای کودکان)
سیداصغر ساداتیان
راهکارها و ابزارهای مبتنی بر درمان شناختی - رفتاری برای کودکان و نوجوانانلیزا فیفر
صد و یک بازی مهارتهای زندگیبرنی بید گروبر
چگونه به کودکان بیشفعال/کمتوجه کمک کنیم؟کیت ای اسپورر
۱۰۱ تکنیک دیگر بازیدرمانی (جلد دوم)الهه محمداسماعیل
درمان اختلال های یادگیریصدیقه نظری
مهارت های حل مساله اجتماعی در کودکانمارک. دبلیو. فریزر
کلیدهای پرورش مهارت دوستیابی در کودکان و نوجوانان (۲۴ مشکل اصلی دوستی و راه حلهای آن)میشل بربا
کلیدهای پرورش مهارت های اساسی زندگی در کودکان و نوجواناندروتی ریچ
اختلالات عاطفی در نوجوانان