کتاب اصول بهره وری
معرفی کتاب اصول بهره وری
کتاب اصول بهره وری نوشته هوشنگ نظامیوند چگینی است. کتاب اصول بهره وری را انتشارات چاپ و نشر بازرگانی منتشر کرده است و به اندازهگیری، ارزیابی، برنامهریزی و بهبود بهرهوری در عمل میپردازد.
درباره کتاب اصول بهره وری
رشد بهرهوری به عنوان هدف نهایی هر اجتماعی مانند تمامی موضوعات بشری مستلزم بهكارگیری روشهای علمی است. بدون استفاده از شیوههای علمی نمیتوان این پدیده ارزشمند را شناخت و نمیتوان آن را بهبود بخشید. طراحی یک ساختار سازمانی مناسب به روشی علمی و قابل اتكا نیاز دارد و تدوین یک برنامه استراتژیک بدون استفاده از یک رویكرد علمی میسر نیست. نمیتوان توسعه بازار یک شرکت را تنها با استفاده از تجربه محقق ساخت و یا مدیریت منابع انسانی یک وزارتخانه را به شعار یا ظواهر واگذار کرد. بهرهوری نیز اگر چه خود نتیجه تمامی فعالیتهای سازمان است اما بهبود آن بدون استفاده از روشها و الگوهای علمی مقدور نیست. در این کتاب تلاش شده است تا روشهای علمی مربوط به چهارگام مهم اندازهگیری، ارزیابی، برنامهریزی و بهبود بهرهوری ارائه و تجارب موفق چندین سازمان دولتی و خصوصی معرفی شود. رویكرد قالب در این نوشتار تئوریهای مدیریت است و در کنار آن تالش شده است تئوریهای اقتصاد و مهندسی در حوزه بهرهوری نیز مطرح شود. آنچه که به عنوان شواهد تجربی درطول مباحث کتاب ارائه می شود.
کتاب اصول بهرهوری در بردارنده تئوریهای علمی در حوزه بهرهوری و همچنین روشهای کاربرد آنها است و بخشهای آن بر اساس چرخه کلاسیک مدیریت بهرهوری تنظیم شده است. این کتاب در ده فصل و در قالب چهار بخش تنظیم شده است.
بخش اول اندازهگیری بهرهوری (فصول اول تا چهارم)، بخش دوم ارزیابی و برنامهریزی بهرهوری (فصول پنجم و ششم)، بخش سوم بهبود بهرهوری (فصول هفتم و هشتم) و بخش پیاده سازی چرخه مدیریت بهرهوری (فصول نهم و دهم)
در فصل اول با عنوان تاریخچه و تعاریف، متغیرهای کارایی، اثربخشی و بهرهوری تشریح و جایگاه این عناصر در مدیریت و اقتصاد توضیح داده شده است.
فصل دوم با عنوان سنجش کارایی منابع به روشهای اندازهگیری و همچنین انواع شاخصها ی کارایی نهادههای سازمان اختصاص یافته است. در این فصل تلاش شده تا گروه بندی مناسبی برای کارایی ارائه شود.
در فصل سوم با عنوان سنجش اثربخشی اجرا، رویكردهای مهم اندازهگیری اثربخشی مورد بحث قرار گرفتهاند. در این فصل بر اساس نگرش سیستمی و میزان توجه به محیط سازمان، دسته بندی جدیدی از اثربخشی سازمان ارائه و برای هر یک از گونههای شناخته شده، روشهای اندازهگیری همراه با نمونههای اجرایی معرفی شده است.
فصل چهارم به تشریح رویكردهای کلاسیک و جامع برای اندازهگیری بهرهوری اختصاص یافته است. در این فصل تلاش شده است تا جایگاه انواع روشهای اندازهگیری بهرهوری همراه با مثالهای عینی تعیین شود.
فصل پنجم این کتاب به موضوع ارزیابی بهرهوری اختصاص یافته که به معنی شناسایی نواحی دارای آسیب در سازمان است. معرفی رویكردهای ارزیابی متناسب با رویكردهای اندازهگیری بهرهوری از ویژگیهای ممتاز این کتاب است.
در فصل ششم با عنوان برنامهریزی بهرهوری، سه موضوع مهم مورد بحث قرار گرفته است. هدفگذاری بهرهوری، تعیین عوامل موثر بر بهرهوری و تعیین پروژهها یا اقدامات بهبود بهرهوری. خواننده به کمک این فصل میتواند نتایج حاصل از اندازه گیری و ارزیابی بهرهوری را به اقدامات قابل اجرا در سازمان برای بهبود وضعیت کنونی تبدیل کند.
فصل هفتم این کتاب دارای مباحث بسیار موثری برای کنترل و ایجاد انگیزه در زمینه ارتقای بهرهوری در سازمان است. در این فصل ابتدا به گروه بندی پروژهها ی بهرهوری و همچنین سبکهای کنترل این پروژهها پرداخته شده و در نهایت دو مدل کاربردی برای تسهیم منافع حاصل از رشد بهرهوری معرفی شده است.
در فصل هشتم سامانه مدیریت بهرهوری افق که ابزاری برای نهادینه سازی موضوع بهره وری در سازمان است به تفصیل معرفی میشود.
در فصلهای نهم و دهم دو نظامنامه مدیریت بهرهوری ارائه میشود که به عنوان نمونههای اجرا شده، میتواند برای نهادینهسازی نظام مدیریت بهروری در سازمانها بسیار مفید باشد. در فصل نهم، نظامنامه بهرهوری شرکت مدیریت منابع آب ایران ارائه میشود که مبتنی بر رویكرد جامع پیرس و مالی است و فصل دهم به معرفی نظامنامه بهرهوری وزارت اقتصاد اختصاص یافته که بر اساس رویكرد جامع مبتنی بر فرآیند، تدوین شده است.
خواندن کتاب اصول بهره وری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام فعالان حوزه کسب و کار پیشنهاد میکنیم.
حجم
۱۳٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۴۷۴ صفحه
حجم
۱۳٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۴۷۴ صفحه
نظرات کاربران
مطالبش عالی به نظر میرسه ولی واقعا نسخه الکترونیکی اش خیلی گرونه
کتاب در حیطهی خودش خوبه. فقط یک فایل PDF قیمت کتاب کاغذی را داره! خیلی گرونه.