کتاب کتابی درباره اختلال وسواسی - عملی (OCD) (برای نوجوانان)
معرفی کتاب کتابی درباره اختلال وسواسی - عملی (OCD) (برای نوجوانان)
کتاب کتابی درباره اختلال وسواسی - عملی (OCD) (برای نوجوانان) نوشته هالی داهمینگ است. کتاب کتابی درباره اختلال وسواسی - عملی (OCD) (برای نوجوانان) را حمید محیالدینی و سمیه کارگر ترجمه کردهاند.
درباره کتاب کتابی درباره اختلال وسواسی - عملی (OCD) (برای نوجوانان)
ازهر یکصد کودک یک نفر مبتلابه OCD است و چه بهتر که این اختلال در کودکی شناسایی شود و برای رفع آن اقدام شود.
اصطلاح OCD از حروف ابتدای سه کلمه OBSESSIVE , COMPULSIVE, DISORDER به معناهای اختلال وسواسهای فکری و عملی گرفته شده است؛ و یا میتوان گفت اختلال اراده وسواسگونه.
بیماران OCD وسواس اغلب درگیر یک ترس هستند که آنان را وادار میکند مدت زیادی به آن فکر کنند، و وقت زیادی از آنان میگیرد. OCD دوبخش اصلی دارد: بخش اول وسواسهای فکری، که افکار و ترسهائی هستند که باعث دلهره و تشویش میشوند، و بخش دوم وسواسهای عملی، که عبارتند از اعمال خارج از اراده و یا مناسکی که شخص مبتلابه OCD انجام میدهد تا از شر آن افکار و ترسها خلاص گردند. اگر شما OCD داشته باشید، مغز شما بهسادگی از ترسها و نگرانیها عبور نمیکند و آنها بارها و بارها در سر شما تا مدت زیادی میچرخند و میچرخند.
این کتاب به شما کمک می کند این اختلال را بشناسید آن را کنترل کنید و بتوانید احساس ارامش بیشتری در زندگی تجربه کنید.
خواندن کتاب کتابی درباره اختلال وسواسی - عملی (OCD) (برای نوجوانان) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام نوجوانان و معلمان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب کتابی درباره اختلال وسواسی - عملی (OCD) (برای نوجوانان)
مبارزه، فرار یا پرواز، یخ بستن
ترس و نگرانی در پاسخ به سه چیز موسوم به مبارزه، فرار و یخ بستن بروز میکنند. این یک پاسخ کل بدن به تشویش است که به ما کمک میکند تا انرژی لازم جهت روبرو شدن با ترسها (جنگ) را بهدست آوریم و یا از آنها بگریزیم (فرار).
سومین گزینه یعنی یخ بستن یا منجمد شدن زمانی اتفاق میافتد که حس کنیم از شدت درماندگی و درهم شکستن قادر به هیچ حرکتی نیستیم، انگار مثل یک چوب خشک شدیم، و گیر افتادهایم، انگار کاملاً یخ بستهایم.
پاسخ مبارزه، فرار، و یخ بستن به این علت اتفاق میوفتد که یک سیستم کلی از پیامها از سوی مغز به کل بدن صادر میشوند.
۱-اولین پیامدهنده موسوم است به اِمیگدآلا (بگوئید اِ-میگ-دآل-آ) این قسمت از مغز شما مسئول اینست که هنگام بروز خطر بشما هشدار بدهد.
۲-اِمیگدآلا به قسمت دیگری از مغز شما که غده هیپوتالاموس است درمورد خطر میگوید. هیپوتالاموس پیامی به بدن شما میفرستد که هورمونی بنام آدرِنالین یا (اِپینِفرین) ترشح کند.
۳-آدرِنالین به قلب فرمان میدهد تندتر بزند و به ریهها و عضلات فرمان میدهد سختتر کار کنند.
دانشمندان فکر میکنند بشر پاسخ جنگ، گریز، یخ بستن را تکامل بخشیدهاند، زیرا در گذشتههای بسیار دور قدرت جنگ و گریز از حیوانات وحشی به نیاکان باستانی ما کمک کرده تا باقی به مانند.
اشکال پاسخ جنگ، گریز، انجماد اینست که نگرانیهای ما همیشه از چیزهائی نیست که ما بتوانیم با آنها بجنگیم یا از آنها فرار کنیم. اغلب آنها خیلی پیچیدهتر ازین چیزها هستند. وقتی ما هیچ مصرفی برای انرژی حاصل از ترشح آدرنالین نداریم، آن ماده میتواند احساس ناخوشایندی به ما بدهد، و میتواند باعث خیلی از علائم فیزیکی شرح داده شده قبلی شود.
حجم
۳۰٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۷ صفحه
حجم
۳۰٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۷ صفحه
نظرات کاربران
کتاب کوتاهی راجع به اختلال وسواس جبری یا ocd بیشتر با نگاه با بچه ها نوشته شده ولی بیشتر قسمت هاش برای بزرگسالان هم قابل استفادست البته بیشتر یه معرفیه و بیشتر برای کسانی که میخواهند با این اختلال آشنا