
دانلود و خرید کتاب صوتی در باب عمر فانی (خلاصه کتاب)
معرفی کتاب صوتی در باب عمر فانی (خلاصه کتاب)
کتاب صوتی در باب عمر فانی (خلاصه کتاب) با عنوان اصلی On the Shortness of Life نوشتهٔ سنکا (Seneca) و ترجمهٔ یاسین قاسمی بجد است. محمدرضا علیشاهی گویندگی این اثر را انجام داده و انتشارات جزیره کتاب آن را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ خودیاری و موفقیت قرار گرفته، در باب راهورسم زندگی سخن گفته است. نویسندهٔ این رسالهٔ اخلاقی گفته است که ما عمر کوتاهی نداریم؛ بلکه آن را هدر میدهیم. این کتاب صوتی فرصتی برای مکث، نگریستن دوباره به راهی که آمدهایم و راهی که در پیش داریم، است. نسخهٔ صوتی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب صوتی در باب عمر فانی (خلاصه کتاب) اثر سنکا
کتاب صوتی «در باب عمر فانی (خلاصه کتاب)» که نخستینبار ۴۹ سال پس از میلاد حضرت عیسی (ع) و در ایران در سال ۱۴۰۳ توسط کتاب دلبر (در زاهدان) منتشر شده، اثری است از «لوسیوس آنائوس سنکا»، فیلسوف و سیاستمدار نامدار روم باستان که از چهرههای برجستهٔ مکتب رواقیون به شمار میرود. سنکا در باور فلسفی خود پیرو نوعی دئیسم ساده بود؛ خداپرستی بدون اتکا به وحی و پیامبران. او نویسندهٔ متون فلسفی تأثیرگذار و نمایشنامههایی بود که هنوز خوانده، تحلیل و گاه اجرا میشوند. کتاب صوتی حاضر ما را با اثر جاودانهٔ متفکری بزرگ، پیشگام، رادیکال و آیندهنگر روبهرو میکند که با اندیشههای خود تمدن را تکان داد و شکل امروز ما را رقم زد. سنکا در این رساله که خلاصهٔ آن را اینجا میشنوید با بیانی روشن، فصیح و پر از ژرفاندیشی به موضوعاتی همچون هنرِ زیستن، ارزش خرد و اخلاق پرداخته است. این کتاب شامل نوشتههایی تأثیرگذار با عنوانهای «در باب عمر فانی»، «تسلی برای هِلویا» و «در باب آسودگی خیال» است؛ متونی که همچنان پس از قرنها الهامبخش انسانهایی است که بهدنبال معنا، آرامش و راهی برای زیستن با آگاهی و درک عمیقتر از خویشتن هستند. سنکا در این کتاب با زبانی صریح و نگاهی موشکافانه ما را به تأملی عمیق دربارهٔ معنای عمر و شیوهٔ استفاده از آن فرا میخواند. او میپرسد چرا از طبیعت شکایت داریم؟ و بیدرنگ پاسخ میدهد که طبیعت، مهربان است زیرا عمر را طولانی قرار داده؛ اگر ما بدانیم چگونه از آن بهرهمند شویم، اما در عملْ بیشتر مردم عمر خود را به بیهودگی و آشفتگی میگذرانند. یکی در بند طمعی پایانناپذیر است، دیگری درگیر فداکاریهایی برای وظایفی بیثمر، برخی در مستی غرق هستند، عدهای در تنآسایی. یکی تمام زندگیاش را در پیچوخم جاهطلبی سیاسی میگذراند؛ درحالیکه ذهنش مدام اسیر قضاوت دیگران است و دیگری در جستوجوی سود، دیوانهوار در خشکی و دریا میشتابد. برخی در زندگی نظامی پیوسته یا بهدنبال تحمیل خطر به دیگران هستند یا از تهدیدی علیه خود هراس دارند. گروهی دیگر در اسارت میل جلب توجه بیمزد و مواجب هستند. بسیاری وقت خود را صرف حسادت به دارایی دیگران یا شکایت از کاستیهای خود میکنند. عدهای هیچ مقصد روشنی ندارند؛ زندگیشان در نوسان مدام تصمیمها و افکار متزلزل سپری میشود. آنها به هیچ چیز رضایت نمیدهند و در بیهدفی غوطهور هستند؛ تاجاییکه مرگ در لحظهای از رخوت و بیتفاوتی آنها را در بر میگیرد. سنکا در این رساله معتقد است که ما تنها در بخشی اندک از عمر، واقعاً زندگی میکنیم. باقی آنچه عمر مینامیم، در واقع نه زندگی بلکه تنها گذر ساعات است. این رساله دعوتی است برای بازنگری در زیستن؛ برای آنکه پیش از پایان راهْ واقعاً زندگی کرده باشیم.
چرا باید کتاب صوتی در باب عمر فانی (خلاصه کتاب) با صدای محمدرضا علیشاهی را بشنویم؟
این کتاب صوتی نهتنها رسالهای فلسفی که زنگ بیدارباشی است برای جانهای خفته در هیاهوی روزمرگی. سنکا پرده از این حقیقت برمیدارد که آنچه عمر را کوتاه میکند، نه گذر تند زمان که غفلت ما از زیستن آگاهانه است. این نویسنده با نگاهی ژرف به زندگی ما را دعوت میکند تا لحظههایمان را همچون گوهر پاس بداریم، از بند تعلقات بیثمر رها شویم و مجال اندیشیدن و بودن را غنیمت بشماریم.
کتاب صوتی در باب عمر فانی (خلاصه کتاب) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب صوتی را به دوستداران حوزهٔ خودیاری و خودشناسی و نیز به افرادی که دوست دارند درمورد عمر آدمی و گذر آن بیشتر فکر کنند، پیشنهاد میکنیم.
درباره سنکا
«لوسییوس آنییوس سنکا» (Lucius Annaeus Seneca) در ۴ پیش از میلاد به دنیا آمد و تا سال ۶۵ میلادی زیست. او اهل رم، فیلسوف رواقی، سیاستمدار، نمایشنامهنویس معلم و مشاور «نرون» بود. سنکا مجبور شد بهاتهام همدستی در توطئهٔ قتل امپراتور خودکشی کند. از او ۹ نمایشنامهٔ تراژدی و یک کمدی به جا مانده است. عنوان برخی از این آثار عبارت است از «هرکول دیوانه»، «زنان تروا»، «فدرا»، «توئستس» و «اودیپوس». او همچون نویسندگان همعصر خود بهشدت تحتتأثیر هنر و ادبیات یونان بود. این نویسنده معتقد بود که طبیعت معیاری است که انسان باید هماهنگ با آن زندگی کند و اصل برابری انسانها را قبول داشت. او از فلاسفهٔ رواقیون و مذهب او نوعی دئیسم ساده (خداپرستی بدون اعتقاد به پیغمبران) بود. او صاحب تألیفات متعدد در فلسفه است و کتابی در علم فیزیک نوشته که اهمیت دارد. از جمله کتابهای فلسفی او یکی به نام «مروت» که خطاب به نرون است و دیگر کتابی موسوم به «مراحم» است که در باب روابط اجتماعی بین دهنده و گیرنده است و دیگری رسالهای است موسوم به «اپوکولو سینتوسیس» که در رد «کلودیوس» به زبان هجو نگاشته شده و آن را در ردیف کدوهای تنبل قرار داده است. «در باب عمر فانی» رسالهای اخلاقی به قلم سنکا است.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
کتاب حاضر پیش از این با ترجمهٔ «مرضیه خسروی» توسط انتشارات روزگار نو در سال ۱۴۰۱ منتشر شده است.
زمان
۱ ساعت و ۲۷ دقیقه
حجم
۸۰٫۰ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد
زمان
۱ ساعت و ۲۷ دقیقه
حجم
۸۰٫۰ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد