دانلود و خرید کتاب صوتی پیچ خطرناک
معرفی کتاب صوتی پیچ خطرناک
کتاب صوتی پیچ خطرناک نوشتهٔ جی. بی. پریستلی و ترجمهٔ امیر دیلمانی است. بهمن وخشور و معصومه گودرزی و حورا عمادی و نگین بایرامپور و سینا عبدالملکی و حسین حق پرست و ترنم مهرنور گویندگی این کتاب صوتی را انجام دادهاند و نشر آوای چیروک آن را منتشر کرده است؛ کتابی دربردارندهٔ یک نمایشنامهٔ کمدی بریتانیایی.
درباره کتاب صوتی پیچ خطرناک
کتاب صوتی پیچ خطرناک (Dangerous Corner) یک نمایشنامهٔ کمدی بریتانیایی را در بر گرفته است. گفته شده است که در نمایشنامههای جی. بی. پریستلی، زمان سیر طبیعی خود را که متأثر از تجربهٔ خودآگاهانهٔ زمان است، از دست میدهد تا به هویت ذاتی خود نزدیک شود. این تمهید در نمایشنامهٔ صوتی «پیچ خطرناک» دیده میشود. این اثر که اولین تجربهٔ دراماتیک نویسندهٔ یادشده است، از این نظر اهمیت دارد و الگویی را در اختیار مخاطب قرار میدهد که در سایر آثار نویسنده تکرار میشود. در این متن نمایشی علاوهبر استفاده از لغزش زمانی، حفظ وحدتهای سهگانهٔ ارسطو را شاهد هستیم. این نمایشنامه اولین تجربهٔ نویسنده روی صحنهٔ تئاتر بود، اما با استقبال بینظیری روبهرو شد و پس از شش ماه اجرا در انگلستان، در ایالات متحده بر روی صحنه رفت. موفقیتهای این اثر باعث شد تا در سال ۱۹۳۴ میلادی «فیل روسن» اقتباسی سینمایی از این نمایشنامه را روی پردهٔ سینما ببرد. این اقتباس بهدلیل سانسورهای گستردهٔ سینمای هالیوود در آن زمان (از اواخر دههٔ ۱۹۲۰ میلادی)، هیچگاه موفقیتهای نمایشنامه را کسب نکرد. «روت هالند» در سال ۱۹۳۳ این نمایشنامه را برای رمان اقتباس کرد و در دههٔ ۱۹۷۰ میلادی نیز دو اقتباس برای صحنهٔ تئاتر از آن صورت گرفت که یکی به زبان روسی بود و دیگری آلمانی بود.
میدانیم که نمایشنامه متنی است که برای اجرا بر روی صحنه و یا هر مکان دیگری نوشته میشود. هر چند این قالب ادبی شباهتهایی به فیلمنامه، رمان و داستان دارد، شکل و فرم و رسانهای جداگانه و مستقل محسوب میشود. نخستین نمایشنامههای موجود از دوران باستان و یونان باقی ماندهاند. نمایشنامهها در ساختارها و شکلهای گوناگون نوشته میشوند، اما وجه اشتراک همهٔ آنها ارائهٔ نقشهٔ راهی به کارگردان و بازیگران برای اجرا است. بعضی از نمایشنامهها تنها برای خواندن نوشته میشوند؛ این دسته از متنهای نمایشی را کلوزِت (Closet) نامیدهاند. از مشهورترین نمایشنامهنویسهای غیرایرانی میتوان به «آیسخولوس»، «سوفوکل»، «اوریپید» (یونان باستان)، «شکسپیر»، «هارولد پینتر» (انگلستان)، «مولیر» (فرانسه)، «هنریک ایبسن» (نروژ)، «آگوست استریندبرگ» (سوئد)، «برتولت برشت» (آلمان)، «ساموئل بکت» (ایرلند) و «یوجین اونیل» (آمریکا) اشاره کرد. نام برخی از نمایشنامهنویسهای ایرانی نیز «بهرام بیضائی»، «عباس نعلبندیان»، «اکبر رادی»، «غلامحسین ساعدی»، «بهمن فُرسی»، «محسن یلفانی»، «نغمه ثمینی»، «محمد رضایی راد»، «محمد یعقوبی»، «محمد رحمانیان»، «علیرضا نادری» و «محمد چرمشیر» بوده است.
شنیدن کتاب صوتی پیچ خطرناک را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب صوتی را به دوستداران ادبیات نمایشی بریتانیا و قالب نمایشنامهٔ کمدی پیشنهاد میکنیم.
درباره جی بی پریستلی
جی بی پریستلی نویسندهای انگلیسی است. او با نام کامل «جان بوین تنپریستلی» روزنامهنگار، نویسنده، نمایشنامهنویس و پژوهشگری است که در سال ۱۸۹۴ در شهر برادفورد در شمال انگلستان به دنیا آمد. تحصیلات متوسطهٔ خود را در ۱۶سالگی رها و منشیگری در یک بنگاه بازرگانی را انتخاب کرد و در همین زمان به سرودن شعر پرداخت و مقالههایی در روزنامههای محلی و جراید پایتخت انتشار داد. با آغاز جنگ جهانی اول، به ارتش پیوست و به فرانسه اعزام شد. در جریان جنگ مجروع شد و ناچار او را به انگلستان روانه کردند. پس از شش ماه معالجه دوباره به جبهه برگشت و این بار مورد اصابت خمپارهٔ سمی قرار گرفت. پزشکها او را آسیبدیدهٔ جنگی تشخیص دادند و از خدمت عملی نظامی معاف و به بخش «سرگرمیها و تفریحات» ارتش انگلیس منتقل کردند. بعد از پایان جنگ و بیرونآمدن از ارتش، به شهر کمبریج رفت و در دانشگاه آن شهر تحصیل خود را ادامه داد و با نوشتن مقالاتی در مجلهٔ کمبریج تجربههای مفیدی پیدا کرد. بعد از پایان تحصیلاتش در رشته تاریخ مدرن و علوم سیاسی، در «دیلی نیوز» به کار مشغول و ستون نقد تئاتر به او واگذار شد. همزمان سلسله مقالاتی برای مجلهٔ «اسپکتاتور» نوشت و کتابهای گوناگون در خردهگیری از اوضاع انگلیس منتشر کرد. مهمترین اثر او در سال ۱۹۲۹ نوشته شده است. این داستان معروف، «همسفران خوب» نام داشت و دامنهٔ شهرت او به سایر کشورها کشید. در سال بعد پریستلی بهاتفاق «ادوارد کنوبلوک» این اثر را بهصورت نمایشنامه تئاتر درآورد. پریستلی تا پایان عمر خود بیش از ۱۲۰ کتاب شامل داستانها، نمایشنامهها و مقالههای انتقادی و پژوهشی نوشت و در آن میان حدود ۵۰ اثر تئاتری از او به جا مانده است که مهمترین آنها کمدی «پیچ خطرناک» و «بازپرس میخواهد شما را ببیند» است. جی بی پریستلی در سالهای آخر عمر دو کتاب از شرح زندگانی خود (اتو بیوگرافی) منتشر کرد و در ۱۴ اوت ۱۹۸۴ عمرش پایان گرفت.
زمان
۱ ساعت و ۵۶ دقیقه
حجم
۱۵۹٫۸ مگابایت
قابلیت انتقال
دارد
زمان
۱ ساعت و ۵۶ دقیقه
حجم
۱۵۹٫۸ مگابایت
قابلیت انتقال
دارد