دانلود کتاب صوتی جزیره مثنوی؛ پادشاهی که دو غلام تازه خریده را امتحان کرد و گرفتار شدن باز میان جغدان با صدای علیرضا شریعتی + نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب صوتی جزیره مثنوی؛ پادشاهی که دو غلام تازه خریده را امتحان کرد و گرفتار شدن باز میان جغدان

دانلود و خرید کتاب صوتی جزیره مثنوی؛ پادشاهی که دو غلام تازه خریده را امتحان کرد و گرفتار شدن باز میان جغدان

معرفی کتاب صوتی جزیره مثنوی؛ پادشاهی که دو غلام تازه خریده را امتحان کرد و گرفتار شدن باز میان جغدان

کتاب صوتی جزیره مثنوی؛ پادشاهی که دو غلام تازه خریده را امتحان کرد و گرفتار شدن باز میان جغدان نوشتهٔ مولانا جلال الدین محمد بلخی مولوی است. علیرضا شریعتی گویندگی این کتاب صوتی را انجام داده و نوین کتاب گویا آن را منتشر کرده است. این اثر صوتی حاوی یکی از کتاب‌های مجموعهٔ «جزیرهٔ مثنوی» است.

درباره کتاب صوتی جزیره مثنوی؛ پادشاهی که دو غلام تازه خریده را امتحان کرد و گرفتار شدن باز میان جغدان

علیرضا شریعتی در کتاب صوتی جزیره مثنوی؛ پادشاهی که دو غلام تازه خریده را امتحان کرد و گرفتار شدن باز میان جغدان (درمان به‌روش مثنوی معنوی مولانا) یکی از حکایت‌های اثر جاودان مولانا جلال الدین محمد بلخی مولوی در «مثنوی معنوی» را روایت می‌کند. این گوینده برای سهولت ادراک مخاطبان از توضیحات تکمیلی برای شرح بیشتر حکایت بهره گرفته است.

مجموعهٔ «جزیرهٔ مثنوی» به چه پرداخته است؟ «مصحف ثانی» نامی است که بسیاری از صاحب‌نظران برای کتاب «مثنوی معنوی» برگزیده‌اند. این کتاب که یکی از مهم‌ترین آثار عرفانی و تعلیمی ادبیات فارسی به شمار می‌رود، دربرگیرندهٔ ۲۶۰۰۰ بیت از سروده‌های مولاناست که در ۶ دفتر گنجانده شده است. مولوی برای حکایت‌های شیرین و آموزنده‌ای که از خلال این ابیات روایت می‌کند، از قالب شعری مثنوی بهره گرفته است. جلال‌الدین همایی، ادیب و پژوهشگر معاصر، این اثر را از جهت پرمغزی و نغزگفتاری با آثاری همچون گاتاهای هندی، متون مقدس زرتشتی و عهد جدید مسیحیان هم‌سنگ دانسته است. مولوی به‌مدت ۴ سال با «شمس تبریزی» حشرونشر داشت و این آمدوشد تأثیری شگرفت و حیرت‌آور از این ۲ شاعر و عارف نامدار بر زندگی یکدیگر گذاشت؛ چنانکه گفته شده است هر کجا در این ۶ دفتر اشارتی به آفتاب و خورشید شده، شاعرْ پیر و مراد خود شمس تبریزی را در خاطر داشته است.

عبداللطیف عباسی گچراتی، رینولد نیکلسون، عبدالکریم سروش و محمدعلی موحد از جمله کسانی بوده‌اند که هر یک با استفاده از دانش و پژوهش خود در این حوزه، تصحیح‌های گوناگونی را از این اثر ارائه دادند. سوای آن، مثنوی معنوی با وجود گذشت قرن‌های بسیار از سرایش آن، بارها و بارها بازنویسی و اقتباس شده و همچنین به زبان‌های دیگر ترجمه شده است. پژوهشگران نامداری همچون جعفر شهیدی و بدیع‌الزمان فروزانفر آثار ارزشمندی را در تحلیل و شرح این اثر به رشتهٔ تحریر درآورده‌اند. اهمیت این شاهکار ادبیات عرفانی تا حدی است که رشته‌ای تخصصی تحت‌عنوان «مولوی‌پژوهی» به رسمیت شناخته می‌شود. علیرضا شریعتی در هر یک از قسمت‌های «مجموعهٔ جزیرهٔ مثنوی» آثار شناخته‌شدهٔ این اثر گرانقدر را انتخاب کرده و به زبانی امروزی بازنویسی کرده است. هر قسمت از این مجموعه به یکی از حکایت‌های مثنوی اختصاص دارد.

شنیدن کتاب صوتی جزیره مثنوی؛ پادشاهی که دو غلام تازه خریده را امتحان کرد و گرفتار شدن باز میان جغدان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

شنیدن این کتاب صوتی را به دوستداران ادبیات کلاسیک ایران و قالب داستان پیشنهاد می‌کنیم.

درباره مولوی

مولانا جلال الدین محمد بلخی مولوی در تاریخ ۶ ربیع‌الاول ۶۰۴ (۱۵ مهر ۵۸۶) به دنیا آمد و در تاریخ ۵ جمادی‌الثانی ۶۷۲ هجری قمری (۴ دی ۶۵۲ هجری شمسی) درگذشت. او معروف به مولانا، مولوی، رومی و نام کاملش «محمد بن محمد بن حسین حسینی خطیبی بکری بلخی» بوده است. او شاعر پارسی‌گوی ایرانی است. اثرگذاری آثار مولوی فراتر از مرزهای ملی و تقسیمات قومی است. ایرانیان، افغان‌ها، تاجیک‌ها، ترک‌ها، یونانیان، دیگر مسلمانان آسیای میانه و مسلمانان جنوب شرق آسیا همواره از میراث معنوی رومی تأثیر گرفته‌اند. اشعار او به‌طور گسترده و به بسیاری از زبان‌های جهان ترجمه و خوانده شده است. بیشتر آثار مولوی به زبان فارسی سروده شده است، اما او در اشعارش به‌ندرت از ترکی، عربی و کاپادوسیه‌ای یونانی نیز استفاده کرده است.

مثنوی معنوی اثر او که در قونیه تصنیف شده یکی از عالی‌ترین اشعار زبان فارسی به‌شمار می‌رود که در ۶ دفتر مجزا سروده شده است. این کتاب به زبان شعر نوشته شده و در آن می‌توان حکایت‌های مختلفی را در بستری مشترک خواند و از نکات مهم و پندهای موردنظر شاعر آگاه شد. از دیگر آثار این شاعر و عارف ایرانی می‌توان به این موارد اشاره کرد: «فیه ما فیه» (مجموعهٔ تقریرات ۷۱‌گانهٔ مولانا)، «مجالس سبعه» (مجموعهٔ مواعظ و مجالس مولانا)، «دیوان شمس تبریزی» (غزلیات مولانا) و رباعیات.

در ایران و خارج از ایران بارها از آثار مولانا برای تولید آثار گوناگونی همچون داستان، رمان، سریال تلویزیونی، انیمیشن، فیلم‌های سینمایی، نمایشنامه و تئاتر اقتباس شده است. پری صابری و بهروز غریب پور از هنرمندان هنرهای نمایشی هستند که آثاری را با درون‌مایه‌های آثار مولوی و گاه با حضورِ شخصیتِ وی، در ایران، روی صحنه برده‌اند. مولانا در قونیه به خاک سپرده شده است.

R.Khabazian
۱۴۰۳/۰۵/۲۸

شاید بشه گفت یکی از شاخص‌ترین پیام‌های این دو داستان در بیت زیر هست: خود حسد نقصان و عیبی دیگر است بلکه از جمله کمی‌ها بدتر است... . در این دو صوت، به عظمت درگاه الهی و اهمیت توجه به امور معنوی و باطنی بیشتر پی می‌بریم

- بیشتر

زمان

۱۹ دقیقه

حجم

۱۷٫۵ مگابایت

قابلیت انتقال

ندارد

زمان

۱۹ دقیقه

حجم

۱۷٫۵ مگابایت

قابلیت انتقال

ندارد

قیمت:
۲۰,۰۰۰
۱۴,۰۰۰
۳۰%
تومان