دانلود و خرید کتاب صوتی منظومه لیلی و مجنون
معرفی کتاب صوتی منظومه لیلی و مجنون
کتاب صوتی «منظومه لیلی و مجنون» اثری است از نظامی گنجوی که استودیو نوار آن را با گویندگی فرید حامد منتشر کرده است.
درباره کتاب صوتی منظومه لیلی و مجنون
نظامی را از بزرگترین داستانسرایان و منظومهسرایان عاشقانۀ ادبیات فارسی میدانند. سرودههای نظامی از قدیم به خمسۀ نظامی یا پنج گنج مشهور بوده است که به ترتیب زیر سروده شدهاند:
مخزنالاسرار، خسرو و شیرین، لیلی و مجنون، هفتپیکر و اسکندرنامه که شامل ۲بخش شرفنامه و اقبالنامه است.
لیلی و مجنون سومین مثنوی از مجموعهٔ خمسهٔ نظامی است که بنمایههای آن برگرفته از افسانهها و اشعار فولکلور عربی است. وزن این مثنوی جدید است و پس از نظامی شاعران زیادی در این وزن اشعار عاشقانه سرودند. سرودن این قصهٔ عاشقانه ۴ ماه زمان برده است. نظامی در سرودن این منظومه به منابع عربی هم نظر داشته است.
لیلی و مجنون ۲ نوجوان نابالغ هستند که در مکتبخانه به هم دل میبندد. پسر به خواستگاری میرود اما نتیجهای نمیگیرد و حتی منجر به جنگ بین دو قبیله میشود. لیلی را به مرد ثروتمندی شوهر میدهند اما لیلی بیمار و افسرده حاضر به زناشویی نمیشود و شوهر هم از ناراحتی او دق میکند.
کتاب صوتی منظومه لیلی و مجنون را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این اثر به دوستداران اشعار کهن فارسی پیشنهاد میشود.
درباره نظامی گنجوی
نظامی را از بزرگترین داستانسرایان و منظومهسرایان عاشقانۀ ادبیات فارسی به سبک وی که خاص محیط ایران آن روزگاران است، سبک آذربایجانی یا سبک ارانی نامیدهاند. از ویژگیهای این سبک به کار بردن مضامین نادر و نامأنوس و قدرت بالای ترکیب آفرینی است. سرودههای نظامی از قدیم به خمسۀ نظامی یا پنج گنج مشهور بوده است که به تاریخ سرودنشان این گونهاند:
مخزن الاسرار، خسرو و شیرین، لیلی و مجنون، هفت پیکر و اسکندر نامه که شامل دو بخش شرفنامه و اقبال نامه است.
لیلی و مجنون، سومین منظومۀ نظامی است که هشت سال پس از سرودن خسرو و شیرین، به فرمان پادشاه شروان، این قصه در مدت چهار ماه به نظم در میآید. داستان این منظومه واقعی است و ماجرای دلدادگی و عشق مجنون (قیس بن معاذ) از قبیلۀ بنی عامر به لیلی دختری از قبیلۀ بنی سعد است. به نظر میرسد اصل ماجرا مربوط به قرن اول هجری و عصر امویان باشد. نظامی در خلال پرداختن به داستان، از مضامین اخلاقی و پند و اندرز بهره گرفته است.
به منظور آشنایی جوانان امروزی با متون ادبی کهن، داستان این اثر به همت مرتضی رشیدی آشجردی و علی اکبر احمدی دارانی با نثری ساده و روان تلخیص و بازنویسی شده است.
زمان
۷ ساعت و ۵۸ دقیقه
حجم
۴۵۲٫۴ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد
زمان
۷ ساعت و ۵۸ دقیقه
حجم
۴۵۲٫۴ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد