دانلود و خرید کتاب صوتی غزلیات سعدی
معرفی کتاب صوتی غزلیات سعدی
کتاب صوتی «غزلیات سعدی» اثر شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی با گویندگی احسان چریکی در انتشارات کتاب نیستان تهیه و منتشر شده است.
درباره کتاب صوتی غزلیات سعدی
سعدی حدود ۷۰۰ غزل دارد. تاکنون چندین تصحیح از غزلیات سعدی بهوسیلهٔ استادان زبان و ادب فارسی منتشر شدهاست. سعدی در سرایش غزلیات، به زبان سنایی و انوری توجه ویژه داشتهاست. بسیاری از صاحبنظران بر این عقیدهاند که غزل در اشعار سعدی و حافظ به اوج رسیدهاست.
محور بیشتر غزلهای سعدی، عشق است. علاوه بر غزلهای عاشقانه، سعدی غزلهای عارفانه و غزلهای پندآموز نیز سرودهاست. حدود ده درصد از غزلهای سعدی، عرفانی یا شبهعرفانی است. اما حتی در این اشعار نیز شور و شعف عارفانه، چنانکه در غزلیات مولوی هست، وجود ندارد.
علی دشتی وجه تمایز سعدی از دیگر غزلسرایان را در طنین و ترنمی میداند که در اشعار و بهخصوص غزلیات وی وجود دارد. به تعبیر وی، «موزونی و خوش آهنگی» کلام در غزلیات سعدی به سادگی قابل توصیف نیست و آن را به یک منحنی یا دایره تشبیه میکند که در آن پیوستگی واژگان با هیچ زاویهای شکست برنمیدارد.
کتاب صوتی غزلیات سعدی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به علاقهمندان به شنیدن اشعار کهن فارسی پیشنهاد میشود.
درباره سعدی
ابومحمّد مُشرفالدین مُصلِح بن عبدالله بن مشرّف، متخلص به سعدی، شاعر و نویسنده پارسیگوی ایرانی است. او یکی از شاعران بزرگ فارسی در تمام دورانها، در قرن ۱۳ میلادی در شیراز متولد شد. تاریخ دقیق تولد او مشخص نیست، اما با توجه به اشعارش، احتمالا او در سال ۶۰۶ هجری قمری به دنیا آمد. او بهعنوان «استاد سخن» در بین دانشمندان ایرانی و یکی از بهترین شاعران ادبیات کلاسیک فارسی شناخته شده است. پس از خروج از شیراز، او به دانشگاه نظامیه در بغداد رفت و علوم اسلامی، الهیات، حقوق، تاریخ و ادبیات عربی را مطالعه کرد. او سیسال به کشورهای مختلف مانند آناتولی، سوریه، مصر و عراق سفر کرد. همچنین از اورشلیم، مکه و مدینه نیز بازدید کرد. سعدی، سفرهای خود و زندگی پرماجراش را در قالب دو کتاب یعنی بوستان و گلستان به رشتهٔ تحریر درآورد.
سعدی مردی بود که به یادگیری و مسافرت علاقه بسیاری داشت. او با گروههای مختلفی از روشنفکران، تجار، واعظان، کشاورزان، مردم عادی و بازماندگان تهاجم مغول به مقبرههای درویش و حتی دزدان در مناطق دور افتاده همصحبت میشد.
سعدی قبل از ۱۲۵۷ میلادی به شیراز بازگشت و بقیهٔ عمر خود را در محل تولدش شیراز گذراند و تا پایان زندگی با احترام فراوان از سوی حکومت وقت و مردم روبهرو بود. سعدی بهعلت دانش فراوان شیخ نامیده میشد. سعدی کتاب بوستان خود را قبل از بازگشت به شیراز تمام کرده بود. او بین ۱۲۹۱ و ۱۲۹۴ میلادی در شیراز درگذشت.
سعدی یکی از تأثیرگذارترین شاعران در ایران است که بهخاطر نمایش هنر خود در سادهترین کلمات برای همهٔ افراد در همهٔ سنین تحسین میشود.
بخشی از کتاب صوتی غزلیات سعدی
«ز اندازه بیرون تشنهام ساقی بیار آن آب را
اول مرا سیراب کن وآنگه بده اصحاب را
من نیز چشم از خواب خوش بر مینکردم پیش از این
روز فراق دوستان شب خوش بگفتم خواب را
هر پارسا را کآن صنم در پیش مسجد بگذرد
چشمش بر ابرو افکند باطل کند محراب را
من صید وحشی نیستم در بند جان خویشتن
گر وی به تیرم میزند استادهام نشاب را
مقدار یار همنفس چون من نداند هیچ کس
ماهی که بر خشک اوفتد قیمت بداند آب را
وقتی در آبی تا میان دستی و پایی میزدم
اکنون همان پنداشتم دریای بی پایاب را
امروز حالا غرقهام تا با کناری اوفتم
آنگه حکایت گویمت درد دل غرقاب را
گر بیوفایی کردمی یرغو به قاآن بردمی
کآن کافر اعدا میکشد وین سنگدل احباب را
فریاد میدارد رقیب از دست مشتاقان او
آواز مطرب در سرا زحمت بود بواب را
«سعدی! چو جورش میبری نزدیک او دیگر مرو»
ای بیبصر! من میروم او میکشد قلاب را»
زمان
۲۳ ساعت و ۱۵ دقیقه
حجم
۱ گیگابایت, ۲۵۳٫۶ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد
زمان
۲۳ ساعت و ۱۵ دقیقه
حجم
۱ گیگابایت, ۲۵۳٫۶ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد
نظرات کاربران
به به. جاش واقعا خالی بود بین کتاب های صوتی. ولی خود سعدی بزرگوار هم به این قیمت راضی نیست
عااااالی این کتاب بهترین جزوه کمک آموزشی واسه دل بردن از تمام معشوق های جهان بی تعارف 😂😂😂 تا نسوزد برنیاید بوی عود پخته داند کاین سخن با خام نیست واقعا متشکرم از احسان چریکی عزیز بسیار مشتاق بودم بعد از گلستان و
درود و عرض ارادت خدمت آقای احسان چریکی ممنون بابت اینکه با صدای گرم و دلنشین خودتون و در آمیختن شعرهای ناب پارسی و میکسِ اونها با آهنگهای لطیف و مناسب، روح و روانِ دوست دارانِ شعر رو جلا میدین و
بینظیر بینظیر و دلچسب . اما گرون 😂
عالی عالی ... مخصوصا صدای گرم گوینده.
فقط درست خواندن ابیات کافی نیست، ادای صحیح احساس شعر بسیار مهم است
عالی سعدیامردنکونام نمیردهرگز...
ممنون ازآزادی خواندنی که نصیب مانده حضرت سعدی هم خوشحال کردین مردنکو نام نمیرد هرگزقسمت مانده های زمین هم بشه زندگی روحیف نکنیم انشااله سپاس از همه زحمت کشان دنیا که جاویدانند
لبخندزنان را لبخندِ زنان میخواند که عجیب است!
خوانش خیلی زیبایی دارد. همه اش شکر است!