کتاب زبان گفتن و گوش شنیدن
خواندن نظراتمعرفی کتاب زبان گفتن و گوش شنیدن
«زبان گفتن و گوش شنیدن» مجموعه مقالاتی در زمینه ادبیات و هنر به قلم «پرویز خرسند»( -۱۳۱۹)، پژوهشگر ادبی است.
در نوشتاری از این کتاب با نام «آگهی گمشده» میخوانیم:
«باید به روزنامهها یک آگهی بدهم، آن قدر روشن و واضح که او به محض خواندن بفهمد. لیست آگهیها را میخوانم. صفحهی اول قیمت سرسامآوری دارد. در صفحهی دوم همه نوع آگهی یافت میشود. آگهی کتاب، روزنامه، ستون سپاس نامهها و تسلیتها. نمیخواهم آگهی من با اینها قاطی شود. نه قصد تشکر دارم و نه خیال تسلیت. تازگیها کتابی هم چاپ نزدهام. ورق میزنم، در صفحات دیگر از نوع آگهی من تک و توکی پیدا میشود، اما با آگهی سینمایی و غیر سینمایی و مطالب سیاسی و اجتماعی در هم آمیخته شده است. آنجاها را هم نمیپسندم. میخواهم آگهیام صراحت داشته باشد اما در شلوغی صفحات داخل روزنامه آگهی صراحتش را از دست میدهد. به صفحهی اول برمیگردم. گرچه این جا هم خطر در هم آمیخته شدن هست ولی صفحهی اول است و چشمگیر.
تصمیم میگیرم اما یاد قیمت آگهی میافتم. خیلی زیاد است. تنها راهی که به نظرم میرسد، صرفه جویی و پسانداز است. به هزینههای مهم فکر میکنم. میبینم خرجها مسخره است، اصلا نباید خرج را به صورت جمع فکر کنم. علامت جمع را حذف میکنم و خرج مهم سیگار میشود. اگر با کم کردن سیگار پس انداز کنم شاید بتوانم آگهیام را برای صفحهی اول روزنامه بدهم. اما به دو دلیل نمیتوانم این کار را بکنم. اولاً مدتها طول میکشد تا پول لازم پسانداز شود و در این همه وقت به هیچ شکلی نمیتوانم خودم را راضی کنم که سیگار نکشم. ثانیا پول سیگار از دود ساخته شده است. تا وقتی که دود میکنی هست. از کشیدن که میمانی پول دود هم دود میشود. از چاپ آگهی هم نمیتوانم صرفنظر کنم. تنها راهی که به نظرم میرسد این است که به ادارهی روزنامه سری بزنم و از مدیر راهنمایی بخواهم.»
نواندیشان ایرانی
پروژه های LED با Arduinoرابرت ج. دیویس
تاریخ و تحول ادبیات جدید ایرانبزرگ علوی
اخلاق آپارتمان نشینیمحمدمهدی خوش قلب
گزیده دو سفرنامه شیرازویلیام فرانکلین
یادش بخیر مادرم (مرگاندیشی، سوگوارهها و مادرانههای شعر پارسی)سید خلیل حسینی عطار
درها و دیوار بزرگ چیناحمد شاملو
آسمان شیشه ای نیست!مرتضی انصاری زاده
تشیع علوی و تشیع صفویعلی شریعتی
دوست داشتن از عشق برتر است و عشق فرزندعلی شریعتی
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است
آثاراستاد خرسند، نثری قوی وسبکی منحصر بفرد درخدمت انسان، ایکاش زبان اورا میگرفتیم، وآثارش براحتی دردسترس بود. اکثرا نایاب، واقعا قلم سحار او هر انسان اهل کتاب و جستجوگر را شیفته خود میکند.نثراستاد خرسند سمبلیک وبیان درد زمانه ماست. عمرش
بسم رب المستضعِفین باسلام و احترام، یک جمله و دیدن مقدمه ای از دو تن از علمای قدیم و جدید و نقلی از یک سخنرانی مرحوم دکتر شریعتی: دوستان در فصل بدی هستیم و من همه امیدم به نسل شما