کتاب جمهوری سنگال
معرفی کتاب جمهوری سنگال
کتاب جمهوری سنگال نوشته احمد علامه فلسفی است. کتاب جمهوری سنگال به کشور سنگال میپردازد و از این کشور اطلاعات مفیدی در اختیار علاقهمندان قرار میدهد. کتاب جمهوری سنگال را انتشارات فراروانشناسی منتشر کرده است.
درباره کتاب جمهوری سنگال
جمهوری سنگال کشوری با ۱۵ میلیون نفر جمعیت در غرب آفریقا است. پایتخت آن داکار است. اگرچه سنگال نه کشور پهناوری است و نه موقعیتی راهبردی دارد، با این حال نقش برجستهای در سیاست قاره آفریقا بازی میکند. جمهوری سنگال با ۱۹۶ هزار و ۱۹۰ کیلومتر مربع مساحت در آفریقای غربی و در حاشیه اقیانوس اطلس، میان گینه بیسائو و موریتانی واقع شدهاست. ۱۹۲ هزار کیلومتر مربع از این سرزمین را خشکی و ۴ هزار و ۱۹۰ کیلومتر مربع از آن را آب فراگرفتهاست. تاریخچه سنگال در زمان قدیم زیستگاه قوم توکولئور بود. با نفوذ اعراب مسلمان در آفریقا، سنگالیها در سده ۱۱ میلادی، به اسلام گرویدند. فرانسویهای استثمارگر، نخستین بار در سال ۱۶۵۹ در سنگال بندرگاهی ساختند و نام آن را سن لوئی گذاشتند.
این کشور تاریخ پر فراز و نشیبی داشته است که میتوانید در این کتاب آن را بخوانید.
خواندن کتاب جمهوری سنگال را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به شناخت کشورهای جهان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب جمهوری سنگال
مردم- اکثریت مردم سنگال از قوم «ولوف» هستند ولی گروههای نژادی فولانی، سرر، پولار و ماندینکا نیز در سنگال زندگی میکنند.
زبان رسمی این کشور فرانسه و خط آن لاتین است اما لهجه بومی ولوف و پولار در سنگال رواج دارد. امید به زندگی در میان مردان سنگال ۶۰.۶ سال و در میان زنان این کشور ۶۳.۸۲ سال است.
نرخ باسوادی درمیان مردان این کشور حدود ۴۳ درصد و در بین زنان ۲۳.۲ درصد است.
مذهب
۹۲ درصد مردم این سرزمین مسلمان و اهل تسنن هستند. حدود ۲ درصد از آنها نیز مسیحی هستند. شیعیان از جمله گروههای موجود در این کشورند که دارای مدارس و مساجدی از آن خود هستند و ارتباط آنان با سایر مسلمانان و فرق اسلامی بسیار خوب است. آمار شیعیان سنگال بیش از دویست هزار نفر است که بیشتر آنان را شیعیان بومی تشکیل میدهند، تعداد شیعیان مهاجر لبنانی نیز بیش از چهل هزار نفر است.
سنگال به محل تازهای برای منازعات مذهبی و تقابل میان ایران و عربستان سعودی که به عنوان دو رقیب عمده در منطقه شناخته میشوند، تبدیل شدهاست. در این کشور مؤسسههای ایرانی به منظور ارائه آموزشهای شیعی و مدرسههای دینی زیر نظر عربستان سعودی برای تبلیغ سنی در سنگال فعال شدهاند. در یک منطقه مرفه در حومه داکار، پایتخت سنگال در کنار دریا، دانشگاه ایرانی المصطفی علاوه بر درسهایی که برای دانشجویان سنگالی در نظر گرفتهاست، آموزههای شیعی را به عنوان مذهب رسمی در ایران آموزش میدهد. در فاصلهای نه جندان دور مؤسسهای به نام «انجمن موعظه اسلامی برای جوانان» (APIJ) به فعالیت مشغول است که از سوی عربستان سعودی در سنگال راهاندازی شدهاست. این مؤسسه را با بودجهای که از کشورهای عربستان، قطر، امارات متحده عربی و کویت در اختیار مساجد سنی گذاشته میشود، اداره میکنند.
مراکز شیعی
مساجد مسجد الدرویش
مؤسسات فرهنگی مرکز دراسات اسلامی
مؤسسات اجتماعی مؤسسه اسلامی اجتماعی
شخصیتهای شیعی
مذهبی عبدالمنعم زین، شریف محمد علی حیدره
حجم
۵۳۶٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۵۹ صفحه
حجم
۵۳۶٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۵۹ صفحه