کتاب حقیقت مهم است
معرفی کتاب حقیقت مهم است
کتاب حقیقت مهم است نوشته بروس بارتلت و ترجمه سید علی موسوی، یک راهنمای شهروندی برای تمایز حقایق از دروغها و توقف پیگیری اخبار جعلی است.
درباره کتاب حقیقت مهم است
در دوران گذشته خبرها دهان به دهان میگشت. بعدتر مردم میتوانستند با خریدن روزنامه از اخبار آگاه شوند و کمی بعد شبکههای خبری در رادیو و تلویزیون شروع به فعالیت کردند. حالا هم که به لطف حضور اینترنت، به سادگی میتوانیم از اخبار آگاه شویم و به هر چیزی دست پیدا کنیم. اما خودمان هم خوب میدانیم که بسیاری از اخباری که در شبکههای اجتماعی میخوانیم، درست، دقیق و صحیح نیستند. چاره چیست؟
اولین کار این است که به قول بروس بارتلت «یاد بگیریم که در برابر منابع خبری خودمان فهمیدهتر عمل کنیم» ما به راحتی میتوانیم از «اخبار جعلی» یا «حقایق جایگزین» که توسط افراد علاقهمند به افزایش کلیک پخش میشود، آگاه شویم چرا چنین چیزی اهمیت دارد؟ چون حتی اگر چنین اخباری مبهم یا نیمهصحیح باشند، امکان دارد توسط دولتهای خارجی و با استفاده از آزادی بیان ما علیه خودمان توزیع شده باشند تا بتوانند با قربانی کردن ما به اهداف خودشان برسند.
قدم بعدی میتواند خواندن کتاب حقیقت مهم است، باشد. این کتاب راهنمای شهروندی است که به ما برای تمایز قائل شدن میان حقایق از دروغها و توقف پیگیری اخبار جعلی کمک میکند.
کتاب حقیقت مهم است را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن کتاب حقیقت مهم است میتواند به همه ما کمک کند تا در برابر اخبار جعلی از خودمان حفاظت کنیم. اگر دغدغه چنین مسالهای را دارید، این کتاب حتما به شما کمک میکند.
درباره بروس بارتلت
بروس بارتلت مورخ سیاستمدار و نویسنده آمریکایی است. او در یازدهم اکتبر ۱۹۵۱ متولد شد و در دوران ریاست جمهوری ریگان و بوش به عنوان مشاور سیاست داخلی و خزانهدار فعالیت کرد.
بارتلت در دانشگاه جورج تاون در رشته تاریخ دیپلماتیک تحصیل کرده است و در حال حاضر عضو انجمن اقتصادی آمریکا و کمیته تحقیقات و تحقیقات پولی است.
بخشی از کتاب حقیقت مهم است
بزرگترین مشکلی که با پیوندها دارم، فقدان چارچوب در هنگام لینکدهی است. مقداری از متن که برجسته شده، لزوماً با اسناد موجود در آن پیوند مرتبط نیست. تا زمانی که بر روی پیوند کلیک نکنید و نبینید که چه چیزی در آن وجود دارد، نمیتوانید از میزان بازدهی یا حتی ارتباط آن با موضوع اطمینان حاصل نمایید. در روزگاران قدیم پانویس در پایین صفحه وجود داشت و میتوانستید با یک نگاه سریع کنجکاوی خود را ارضا کنید. حتی اگر یک بار هم مرجعی را بررسی نکرده باشید، غالباً میتوانید با مشاهدهٔ نویسندهٔ آن و اعتبار و تخصصی که در این حوزه دارد یا نشریهای که آن را منتشر کرده یا میزان جدید بودن آن به بررسی میزان اعتبار مرجع بپردازید.
یک مشکل مرتبط این است که نویسندگان غالباً در مورد کیفیت منبعی که به آن لینک میدهند شلخته عمل میکنند. در بسیاری از موارد یک پیوند مرا به یک منبع دستدوم با کیفیتی مشکوک میفرستد، چرا که یافتن یک منبع دستاول برای برآوردهسازی منظور نویسنده، نیازمند تلاش مضاعفی است. میدانم که گاهی اوقات به خاطر سنگین بودن یا تراکم بیشازحد منبع دستاول است که نویسندهها به آن ارجاع نمیدهند. برخی افراد دوست ندارند پیدیاف (قالب مستندات همراه) بخوانند، زیرا این کار به یک نرمافزار مخصوص نیاز دارد و امکان دارد زمان قابل توجهی برای دریافت آن صرف شود. شخصاً فایلهای پیدیاف را دوست دارم، چون چاپشان سادهتر است و روش قدیمی چاپ گرفتن و طبقهبندی اسناد را کماکان بهترین روش برای ذخیرهسازی تحقیقات میدانم.
به اعتقاد من اگر نویسندگان زمان و تلاش خود را بگذارند و قبل از لینک دادن بهترین منابع موجود را بیابند، تا حد زیادی به مخاطبین خود کمک خواهند کرد و باید پیوندها را به چشم مستنداتی ضروری ببینند نه اینکه آنها را صرفاً برای پر کردن متن و ارائهٔ اطلاعات اختیاری به مخاطب بدانند. در این راستا، نویسندگان باید در متنشان بیشتر در مورد ماهیت مستندات صحبت کنند. بهجای اینکه بهسادگی نکته را بیان کرده و یک لینک تعبیه کنند، باید بتوانند در مورد منشأ آن حقیقت و همچنین ماهیت آن صحبت کنند. اگر با یک مطالعهٔ دولتی طرف هستید، صرفاً در استناد خود به عبارت «مطالعهٔ دولتی» اشاره نکنید؛ بگویید: «بر اساس مطالعهای که توسط ادارهٔ آمار کارگری در آوریل ۲۰۱۷ و در ماهنامهٔ لیبر ریویو منتشر شده ...». هدف باید ارائهٔ اطلاعات کافی باشد تا فرد بتواند منبع را نسبتاً آسان پیدا کند، حتی اگر پیوندی موجود نباشد.
بهواسطهٔ معیوب بودن لینک، به نظرم در اکثر موارد بهتر است که به صفحهٔ اصلی سایت لینک بدهید که هیچگاه تغییر نمیکند و بدین ترتیب مخاطبانتان میتوانند عنوان مدنظر را جستجو نمایند. یا امکان دارد چند عدد واژه را پیشنهاد کنم که مخاطب آنها را وارد موتور جستجو کرده و به سمت منبعی که مدنظر من است هدایت شود. همانند پانویسها، تلاش برای فراهمسازی اطلاعات اضافی برای مخاطبین بهشدت اعتبار نویسنده را افزایش میدهد، درک مبانی ادعاهای نویسنده را برای مخاطب سادهتر میکند و افراد را به استفادهٔ هدفمند از پیوندها تشویق مینماید.
حجم
۷۶٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۱۶ صفحه
حجم
۷۶٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۱۶ صفحه
نظرات کاربران
راستش اسم این کتاب خیلی گول زنندس و آدم فکر می کنه دقیقا همون محتوایی که سالها دنبالش بود رو پیدا کرده اما محتوای این کتاب به ندرت به چیزی که روی کتاب نوشته نزدیک میشه. نکته دیگه اینکه این