دانلود و خرید کتاب مجموعه اطلاعات کاربردی قاچاق کالا و ارز ایرج زینال‌زاده
تصویر جلد کتاب مجموعه اطلاعات کاربردی قاچاق کالا و ارز

کتاب مجموعه اطلاعات کاربردی قاچاق کالا و ارز

معرفی کتاب مجموعه اطلاعات کاربردی قاچاق کالا و ارز

کتاب مجموعه اطلاعات کاربردی قاچاق کالا و ارز نوشته ایرج زینال‌زاده یکی از کتاب‌های تخصصی حقوق تجارت است که به قاچاق گمرکی، غیرگمرکی می‌پردازد.

درباره کتاب مجموعه اطلاعات کاربردی قاچاق کالا و ارز

کشور ما دارای مرزهای طولانی دریایی در حوزه خلیج فارس با کشورهای عربی و عراق و مرزهای زمینی با کشورهای پاکستان، افغانستان، آذربایجان و ترکیه دارد.

قبل از انقلاب به‌دلیل عدم وجود محدودیت منابع ارزی قاچاق کالا برای کسب درآمد ارزی و برای فرار سرمایه کاربرد نداشت، بلکه قاچاق کالا برای رفع کمبود داخلی و تفاوت قیمت در دو کشور همسایه و کسب درآمد بیشتر و رفع بیکاری و لوکس‌گرایی در جهت رفع محدودیت و ممنوعیت اجناس لوکس و فرار از انجام تشریفات گمرکی و اداری صورت می‌گرفت.

از سال ۱۳۴۷ به‌بعد به‌علت ازدیاد درآمد نفت و توزیع آن بین مردم و تبلیغات تجاری و مصرف‌گرایی، علاقه‌مندی مردم به‌کالای لوکس و مرغوب خارجی افزایش یافت و در نتیجه مسئله قاچاق کالا اهمیت بیشتری پیدا کرد،‌ چون مسئله موضوع قاچاق برای کسب درآمد ارزی نبود، لذا قاچاق صادرات کالا نیز مفهومی نداشت.

البته بعد از پیروزی انقلاب، اقدامات اقتصادی ذیل، برای مبارزه با قاچاق انجام گرفته:

- ایجاد مناطق آزاد، بازارچه‌های مرزی و پیله‌وری

- واردات بدون انتقال ارز و واردات در مقابل صادرات

ولی با افزایش سریع جمعیت و بیکاری، محدودیت ارزی و کمبود کالاهای تولید داخلی، به‌شدت به‌میزان قاچاق کالا و ارز افزوده شده است.

قاچاق کالا و ارز در دو بخش، قاچاق گمرکی و غیرگمرکی صورت می‌گیرد. مصادیق این نوع قاچاق در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز (مصوب ۱۳۹۲) و قانون امور گمرکی (مصوب سال ۱۳۹۰) مذکور است و در این مجموعه به‌آنها اشاره شده است.

قاچاق گمرکی، بیشتر واردات قطعی، ترانزیت خارجی، ورود موقت، صادرات و استفاده مجدد از اسناد گمرکی در واردات قطعی صورت می‌گیرد. این کتاب سعی دارد قوانین و اطلاعات مربوط به قاچاق کالا را بررسی کند.

خواندن کتاب مجموعه اطلاعات کاربردی قاچاق کالا و ارز را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام فعالان حوزه واردات و صادرات و حقوق تجاری پیشنهاد می‌کنیم. 

بخشی از کتاب مجموعه اطلاعات کاربردی قاچاق کالا و ارز

مطالعه تطبیقی قوانین مبارزه با قاچاق کالا و ارز

۱- قانون مرتکبین قاچاق مصوب ۱۳۱۲ و اصلاحیه‌های آن

۲- قانون تعزیرات حکومتی راجع به‌قاچاق کالا و ارز مصوب ۷۴/۲/۱۲ (مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام)

۳- قانون مجازات اخلال‌گران در نظام اقتصادی کشور مصوب ۶۹/۹/۱۹

۴- قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۳۹۲

با تصویب قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۳۹۲، قوانین ردیف‌های ۱، ۲ و ۳ نسخ شده‌اند.

قانون مجازات مرتکبین قاچاق مصوب ۱۳۱۲ و اصلاحیه‌های آن به‌مدت ۶۲ سال اجرا می‌شد. تدریجاً با توجه به‌تغییر شرایط زمان، کارآیی خود را از دست داده و جوابگوی نیازمندی‌های روز نبود، بنا به‌دلایلی که به‌آنها اشاره می‌شود: 

- تشکیلات قضایی روز تغییر یافته و به‌جای دادگاه‌های کیفری، حقوقی، دادگاه‌های عام به‌وجود آمده بود.

- تحریم اقتصادی و جنگ هشت ساله ایران و عراق و کمبود ارز و محدودیت ارزی سبب شده که واردات قانونی کاهش یابد و در نتیجه نیاز شدید به‌انواع کالای مصرفی موجب شد تا بازار واردات قاچاق داغ و میل به‌ارتکاب قاچاق کالا روزافزون شود و از این‌رو آمار کالای مکشوفه قاچاق بالا رفته و رسیدگی به‌شکایت گمرک یا صاحبان کالا بایستی با تشریفات کمتر و سریع‌تر انجام گیرد، زیرا تشریفات رسیدگی در قانون مجازات مرتکبین قاچاق طولانی و جوابگو نبود.

- قانون مجازارت مرتکبین قاچاق در مورد کالا و اسلحه و مهمات و مواد مخدر و مشروبات الکلی بود که اسلحه و مهمات و مواد مخدر قبل از انقلاب در صلاحیت دادگاه‌های نظامی و بعد از انقلاب در صلاحیت دادگاه‌های انقلاب قرار گرفت که هر کدام قوانین جداگانه‌ای داشت، قانون مجازات مرتکبین قاچاق نمی‌توانست برای رسیدگی به‌قاچاق اسلحه و مهمات و مواد مخدر باشد.

- به‌علت کمبود امکانات ارزی دولت، قاچاق ارز به‌شدت رواج پیدا نموده و قانون بانکی و پولی کشور جوابگوی مبارزه با قاچاق ارز نبود.

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۳۸۹٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۱۶۱ صفحه

حجم

۳۸۹٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۱۶۱ صفحه

قیمت:
۶۳,۷۰۰
تومان