کتاب خاطرات یک گیشا
معرفی کتاب خاطرات یک گیشا
کتاب خاطرات یک گیشا نوشته آرتور گلدن است که با ترجمه مریم بات منتشر شده است. کتاب خاطرات یک گیشا داستان زندگی یک زن گیشا در ژاپن است که سرنوشتش را روایت میکند. سرنوشتی سخت و عجیب برای زنی ژاپنی با چشمانی آبی.
درباره کتاب خاطرات یک گیشا
خاطرات یک گیشا روایتی از خاطرات زندگی زنی گیشا به نام نیتا سایوری و دیدگاه و تجربیات او از حرفه گیشاگری در برخورد با مردم و خود زندگی است.
اما آنچه آرتور گلدن، نویسندهٔ آمریکایی این کتاب در سیر داستان به ما نشان میدهد، چیزی فراتر از فقط یک زندگینامه است. درواقع در طی این داستان ما با فرهنگ و شیوهٔ زندگی گیشاهای ژاپنی که در طول زمان گزارشها و شایعات گوناگونی دربارهشان شنیدهایم آشنا میشویم. از نوع زندگی گیشاهای ژاپنی مطلع میشویم که آداب و رسوم دیرینه خشک و انعطافناپذیر، همراه با انضباط شبه نظامی حاکم بر زندگی شخصی و اجتماعیشان از آنان چهرهای مرموز و ناشناخته ساخته است.
آنچه ما را به نگاشتن این پیشگفتار وا داشت، دیدگاه نادرست اغلب خارجیانی است که گیشاها را به نوعی زنان روسپی میانگارند. چنین نیست. در همین کتاب، در مواردی چند به قولی از راوی داستان برمیخوریم که با اشاره به داستان زندگی گیشایی دیگر نقل میکند که در نهایت کارش به تنفروشی کشید و آن را مایهٔ سرافکندگی، شرمساری و کسر شأن یک گیشای واقعی میداند.
این کتاب روایت زن هزازان زنی است که در فرهنگ بردارهداری گیشا زندگیشان نابود میشود.
خواندن کتاب خاطرات یک گیشا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به ادبیات داستانی جهان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب خاطرات یک گیشا
به من گفت: «شیو ــ شان، یک فنجان چای برای دکتر بیار.»
آن زمان اسم من شیو بود. سالها بعد بود که با نام گیشاییام، سایوری، شناخته شدم.
پدرم و دکتر به اتاق دیگر رفتند، اتاقی که مادرم در آن خوابیده بود. سعی کردم گوش کنم ببینم چه میگویند، اما فقط صدای نالهٔ مادرم را میشنیدم و متوجه حرفهایشان نمیشدم. مشغول درست کردن چای شدم، چیزی نگذشت که دکتر با قیافهای جدی و در حالی که دست به هم میمالید، بیرون آمد. پدرم هم به دنبالش آمد و پشت میز۹ وسط اتاق نشستند.
دکتر میورا حرفش را شروع کرد: «حالا دیگر باید چیزی را به تو بگویم، ساکاموتوــ سان. باید با یکی از زنهای ده صحبت کنی. شاید خانم سوگی بد نباشد. از او بخواه لباس قشنگی برای زنت بدوزد.»
پدرم گفت: «پول ندارم، دکتر.»
«این روزها وضع همه خراب است. منظورت را میفهمم. اما یادت باشد که این را به زنت مدیونی. نباید با لباس پاره بمیرد.»
«پس دارد میمیرد؟»
«احتمالاً تا چند هفتهٔ دیگر، خیلی درد میکشد. میمیرد و راحت میشود.»
دیگر صدایشان را نمیشنیدم، صدای به هم خوردن بال پرندهای هراسان در گوشم طنین انداخته بود. نمیدانم، شاید صدای قلبم بود.
اما اگر تا به حال پرندهای را دیده باشید که در هشتی بزرگ معبدی گیر افتاده و در جستجوی راهی برای فرار است، خُب، عکسالعمل ذهن من هم همین بود. هرگز به ذهنم خطور نکرده بود که بیماری مادرم دوام نخواهد یافت. نمیخواهم بگویم هرگز به این فکر نیفتاده بودم که اگر او بمیرد چه میشود. به این فکر کرده بودم، اما همانطور که فکر میکردم اگر زلزله بیاید و خانهمان خراب شود چه خواهد شد. بعد از چنین اتفاقی، دیگر زندگی وجود ندارد.
پدرم داشت میگفت: «فکر میکردم اول من میمیرم.»
«تو پیر شدهای ساکاموتو ــ سان. اما از نظر سلامتی وضعت خوب است. هنوز چهار پنج سال دیگر وقت داری. از این قرصها برایش بیشتر میگذارم. اگر مجبور شدی، هر بار دو قرص به او بده.»
اندکی بیشتر از قرصها حرف زدند و بعد دکتر میورا رفت. پدرم تا مدتها، پشت به من، سر جایش ساکت نشست. پیراهن به تن نداشت، فقط پوست شُلش بود، هر چه بیشتر به او نگاه میکردم، بیشتر شبیه مجموعهای عجیب و غریب از شکل و ترکیب به نظر میرسید. ستون فقراتش یک رشته قُلمبگی بود. سرش، با لکههای بیرنگ، میتوانست میوهای له شده باشد. دستهایش، مثل چوبی پیچیده در تکهای چرمِ کهنه از برجستگیهای شانه در دو طرف آویزان بود. اگر مادرم میمُرد چطور میتوانستم با او در این خانه زندگی کنم؟ نمیخواستم از او جدا شوم، ولی او چه میبود و چه نمیبود، بعد از رفتن مادرم خانه همچنان خالی میبود.
سرانجام پدرم نامم را زیر لب بر زبان آورد. رفتم کنارش زانو زدم. گفت: «یک چیز بسیار مهم.»
چقدر خوب میشه اگر در طاقچه بی نهایت قرارش بدین
خوب چند سال پیش اتفاقی به کتاب صوتی اش گوش کردم... کلا گیشا نوعی فرهنگ عجیب و غریب توی ژاپن که دروغ چرا.... نوعی فحشا پروریه... به سکل رسمی تر و غیر قابل دسترس تر برای عموم مردم (چون برای رابطه
داستان، خیلی جذاب ، گیرا و پر کشش بود. دختری که به خاطر عشقش ، گیشا می شود و زندگی اش را براین اساس پیش می برد. البته اطلاعاتی که از زندگی یک گیشا در آن دوره از ژاپن می
محتوای کتاب با وجود جذابیتش برای من ناراحت کننده بود اینکه زنان به دلیل سرگرم کردن در مجالس تربیت بشند اون هم در یک سیستم آموزش نظامی وار کتاب بخش هایی از فرهنگ ژاپن به خصوص جزئیات زندگی گیشا ها و
خیلی کتاب روان و لطیفی بود. شرح حال ژاپن در دهههای ۲۰ و ۳۰ قرن بیستم. تصویرسازیها زیبا بودند و به سختی میشد کتاب رو زمین گذاشت
داستان زندگی یک زن گیشا در ژاپن که سرنوشت زندگیش را روایت می کند. از اینکه کتاب رو به کتابخانهام اضافه کردم خوشحالم. جذاب، گیرا، پرکشش و تاثیرگذار بود. اواسط کتاب به بعد برای من گیراتر هم شد. ترجمه خیلی
دلم برای نوبو سوخت! داستان در مورد دختری ژاپنی با چشمهای خاکستریه که توی ۹ سالگیش با خواهرش فروخته میشن تا به عنوان یه گیشا تربیت بشن و این کتاب سیر زندگی این دختر هست در کل کتاب خوبی بود و اینکه
طبق معمول، کتابش ده بار بهتر از فیلمشه. بسیار پرکشش و جذابه جوری که نمی شه یکسره نخوند.
انقدر کتاب برام جذاب بود که تو دو روز تمومش کردم. قشنگی کتاب به این بود که بر اساس واقعیت بود و من واقعا دوسش داشتم. قلم نویسنده، گیرایی ، ترجمه همه چی عالی بود. ⚫اسپویل: فقط من بودم که از عشق نوبو
چه نثر قشنگ و دلنشینی داره 😍 خیلی این کتابو دوست داشتم واقعا داستانش جذابه... اگه کتاب مشابهی میشناسین که در مورد فرهنگ و دوره خاص و جالبی مثل این کتاب باشه بهم معرفی کنید.💓