کتاب استرس شغلی
معرفی کتاب استرس شغلی
کتاب استرس شغلی نوشته گروهی از نویسندگان است. این کتاب یکی از کتابهای تخصصی نشر گیوا است که به علاقهمندان کمک میکند با انواع استرسهاس شغلی و روشهای حل و یا استفاده مثبت از آن آشنا شوند.
درباره کتاب استرس شغلی
کار جنبهای از زندگی است که صرف نظر از منابع مالی برخی از نیازهای اساسی آدمی نظیر تحرک روانی و بدنی، نیازهای اجتماعی و احساسات خود ارزشمندی را ارضاء میکند. با وجود این کار میتواند منبع فشار روانی نیز باشد. در دهه اخیر موضوع استرس و آثار آن در سازمانها مورد توجه بسیار واقع گردیده است. با وجود این که استرس مثبت نیز وجود دارد و نباید به استرس به عنوان یک پدیده منفی نگریست، زمانی که از استرس صحبت میشود بیشتر به عوارض و جنبههای منفی آن توجه میشود. به هر حال استرس اثرات فراوانی بر عملکرد و فعالیتهای اعضای سازمان دارد. مدیران، کارکنان و ارباب رجوع سازمان تحت تاثیر فشارهای عصبی دچار حالات روانی خاصی میشوند و دست به اعمالی میزنند که مستقیما در فعالیتها و بازدهی سازمان منعکس میگردد. فشارهای عصبی علاوه بر تاثیرات روانی تاثیرات جسمانی نیز دارند. استرسهای شدید باعث تزلزل در اهداف و راههای نیل به آن میشوند.
با نگاهی کلی نگرتر نسبت به موضوع استرس شغلی باید به سهم آن در ایجاد افسردگی سازمانی، اشاره کرد. افسردگی سازمانی همانند افسردگی فردی، نوعی بیماری مزمن است که اولا باید تشخیص داده شود، ثانیا پذیرفته شود و سپس باور کنیم که درمان آن نیاز به زمان دارد. همان گونه که افسردگی، زندگی شخصی افراد را دچار اختلال میکند، بیتردید سازمانهایی هم که به این معضل دچار میشوند، نوعی از اختلال را البته با درجات بیشتر تجربه خواهند کرد. حتی بدتر اینکه ممکن است برخی سازمانها، آنها را طرد کنند. سازمانهای افسرده، بیش از آنکه به افقهای بلندمدت و پیشروندگی توجه داشته باشند، روی اشتباهات خود سرمایهگذاری میکنند و سخت تحت تاثیر گذشته و رفع نقایص و کاستیهای خود هستند؛ چه بسا سازمانهای بیماری که از موهبت افرادی پرتلاش و پرانگیزه برخوردارند، اما نه تنها به تعالی نمیرسند، بلکه پس از مدتی ویروس افسردگی را به کارکنان خود نیز انتقال میدهند.
کتاب استرس شغلی به شما کمک میکند با این مسايل آشنا شوید و بتوانید برخوردی منطقی نسبت به آن داشته باشید.
خواندن کتاب استرس شغلی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان و پژوهشگران روانشناسی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب استرس شغلی
با مطالعه پیشینه کشورهای توسعه يافته به اين نتیجه خواهی رسید که توسعه يافتگی پايدار اين کشورها برخاسته از توجه و سرمايهگذاری آنها در بخش آموزش و پرورش عمومی بوده است. ريشههای تفاوت جوامع امروزی با يکديگر را بايد در نوع آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت آنها جستوجو کرد. فراهم کردن بستر لازم برای بهرهوری مفید و سازنده از منابع آموزش و پرورش و اصلاح زيرساختها از جمله موجبات رضايتمندی معلم، با کیفیت شدن برنامهها و رشد و بهبود فضاهای آموزشی کشور است. (امین زاده فاروجی و ديگران، ۱۳۹۵)
آموزش و پرورش رکن اساسی توسعه است و آموزش افراد نوعی سرمايه گذاری ملی است و هر کشوری که در اين راه تلاش بیشتری نمايد بدون شک از رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی بیشتری در آينده برخوردار خواهد شد. سرمايه انسانی که در نتیجه آموزش حاصل میشود از مهمترين عوامل رشدو توسعه اقتصادی است، تاکید بر نقش آموزش و پرورش به عنوان حیاتیترين و مهمترين فاکتور نرم افزاری در مسیر توسعهی پايدار، از يکسو در تبديل کردن انسانهای مستعد به انسانهای فکور، بالنده، متعادل و رشد يافته و از سوی ديگر تأمین کننده نیازهای نیروی انسانی جامعه در بخشهای متفاوت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است. ثروت اصلی هر ملتی، نیروی انسانی آن است،آموزش و پرورش اين ثروت را از حالت بالقوه به بالفعل در میآورد. در واقع، کیفیت فعالیت ساير نهادهای اجتماعی تا اندازه زيادی به چگونگی عملکرد آموزش و پرورش به عنوان مهمترين نهادهای اجتماعی بستگی دارد. با عنايت به نقش کلیدی و ارزشمند کارکنان سازمان آموزش و پرورش در توسعه کشور رضايتمندی آنان میتواند تاثیر بسزايی در راندمان و بهرهوری سازمان و نیل به اهداف و ارزشهای آن داشته باشد. با فرض اينکه کاهش استرس در سازمان به افزايش رضايتمندی کارکنان و افزايش بهرهوری سازمان میانجامد، مطالب فوق دليل اهمیت موضوع تحقی را عنوان مینمايد.
حجم
۹۱۶٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۴۴ صفحه
حجم
۹۱۶٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۴۴ صفحه