«فاطمیت فاطمه و تاریخ» اثری از محمدحسن زورق (-۱۳۲۹) پژوهشگر دینی است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«فاطمه میدید که مهاجرین اولیه و انصار، که امت کوچک محمد را در جامعۀ بزرگ مسلم باید به وجود میآوردند و خدا باید در نقطۀ کانونی همۀ تصمیمگیریهای سیاسی و اجتماعی آنان قرار میداشت برای پیمان با قریش بیشتر حرمت قائلاند تا پیمان با خدا و میدید که برخی از مهاجرین اولیه پس از درگذشت محمد عملاً محمد را یک «گذشته» تلقی میکنند و دشمنان محمد، که اینک اسلام آوردهاند و در صحن سیاست جامعۀ اسلامی در پی فرصتاند، را «آیندهای امیدبخش» میبینند.
فاطمه ناامید از آن مهاجرین، ناباورانه، میدید که انصار نیز از قریش بیشتر میترسند تا از خدا و در محاسبات خود عملاً برنامهریزیهای قریش و بنیامیه و ابوسفیان را در نظر میگیرند، درحالیکه برنامهریزی پیامبر را برای ایجاد جامعۀ جهانی طراز قرآن به دست فراموشی سپردهاند و در نهایت، به آرامش مرداب یک زندگی بیآرمان بیشتر دل بستهاند تا به جنبش طوفانزای حرکتی الهی برای بنیاد جامعۀ طراز قرآن و استقرار و استمرار امامت در تاریخ. و از این رو بود که فاطمه فریاد میکشید و انصار را به مقاومت دعوت میکرد و میگفت: «... هان! ای فرزندان قبیلۀ قیله!... شما افراد زیادی هستید و ساز و برگ و نیرو دارید. آیا به ندای من پاسخ نمیدهید؟ و به فریاد من فریادرسی نمیکنید؟ شما مردان جنگی و به خیر و صلاح معروف و شناخته شدهاید.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب فاطمیت فاطمه و تاریخ و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
تو در راه امیرالمومنین خود را فدا کردی
کتابی قابل تامل(خرد افزا) با ادبیات بسیار زیبا و مفید بود
mehr_1989
توصیه میکنم.
۱۴۰۴/۰۸/۲۵
کتاب از خلقت آدم و هدف آفرینش انسان شروع میکنه و بیان میکنه که انسان باید به چه چیزی برسه و در این بین نقش حضرت محمد ص و امامان ع رو روشن میکنه و اینکه چطور با شهادت پیامبر...بیشتر
انسان مسئولیت چگونه «شدن» خود را بر عهده دارد. او مسئول است که خود را بر اساس الگوی صفات ربوبی بسازد و خود را توانمند، دانشمند، زیبا، دادگر، لطیف، و خلّاق بسازد و شاخص ساختن خود بر اساس الگوی صفات ربوبی شاخص عدالت است.
زینب هاشمزاده
«بگیرید مرکب خلافت را و هر چه وزر و وبال است بر آن حمل کنید، ولی بدانید که این مرکب پشتش زخم و پایش مجروح است و ننگ آن ابدی و نشان غضب الهی که شعلۀ آن سر از سینهها درمیآورد خواهد بود. آنچه انجام میدهید همه را خدا میبیند و چه زود ستمگران خواهند یافت در چه بازگشت سختی قرار خواهند گرفت. »
زینب هاشمزاده
چه برسد به مرحلۀ خودآگاهی و خداآگاهی.
صفات خدا صورت خداست. صورتْ شناسه است. شناسهْ وسیلۀ شناختن است. ما جسم یکدیگر را به وسیلۀ صورتمان میشناسیم و، به همین دلیل، روی کارت شناسایی خود عکس صورتمان را نصب میکنیم، چون صورت ما شناسۀ ماست. صفات خدا نیز شناسۀ خداست، یعنی ما خدا را به قدرت و علم و زیبایی و عدالت و لطف و خلاقیتش میشناسیم، بنابراین، میتوانیم از صفات خدا به عنوان صورت خدا یاد کنیم. از هنگامی که تصویری از صورت خدا بر پردۀ چشمِ دل ما افتاد و عاشقش شدیم، آدم شدیم. این عشقْ همان امانتی است که به زمین و آسمان عرضه شد و آنها نتوانستند بپذیرند که ظرفیت این عشق بزرگ را دارند و نپذیرفتند، ولی انسان پذیرفت و استعداد عشق ورزیدن به خدا را یافت، ولی افسوس که کماند آنها ک
واجب هر آن چیزی است که برای شکوفایی استعداد بالقوة خداجویی و خداپرستی تو لازم است و موجب تقویت ارادهات و تسلط تو بر غرایزت و مدیریت خردورزانه و قدرتمندانۀ آنها میشود؛
در جامعهای که به زنجیر کشیدن خرد آزاد باشد آزادی وجود نخواهد داشت.
ستمکار پیش از همه و بیش از همه در حق خود ستم میکند، چون فرصت خداگرایی را از خود میگیرد و از خود نهایتاً موجودی ضعیف، جاهل، زشت، ظالم، کینجو، و متعصّب میسازد.
و آن صفت خدایی که معمولاً در جامعۀ انسانی قربانی میشود صفت عدالت است وگرنه انسانها فراوان به دنبال قدرت و دانش و زیبایی و خلّاقیت
تو در راه امیرالمومنین خود را فدا کردی تو با ایثار جان، حق ولایت را ادا کردی تو با نطق رسایت خطبه خواندی از علی گفتی تو ما را با علی تا صبح محشر آشنا کردی تو از دور علی ، روباه صفت ها...بیشتر
کتابی قابل تامل(خرد افزا) با ادبیات بسیار زیبا و مفید بود