کتاب زندگینامه، اندیشه و آثار محمد داراشکوه
معرفی کتاب زندگینامه، اندیشه و آثار محمد داراشکوه
کتاب زندگینامه، اندیشه و آثار محمد داراشکوه اثر حسین علیجعفری و محمدرضا دهقانیزاده به بررسی زندگی و افکار یکی از بزرگترین عارفان هند، محمد داراشکوه میپردازد.
دربارهی کتاب زندگینامه، اندیشه و آثار محمد داراشکوه
محمد داراشکوه (۱۰۶۹- ۱۰۲۴ هـ. ق) ملقب به شاه بلنداقبال فرزند چهارمین پادشاه سلسله گورکانی هند از نویسندگان و عارفان بزرگ هند بود. او پیرو مذهب حنفی و پیرو سلسله قادریه بود و وی را قطب وقت میدانستند. او در تلاش بود تا با تکیه بر نظریه وحدت وجود و مطالعه آثار هندویی بین دین اسلام و آیین هندویی تطبیق ایجاد کند. او در رساله حقنما راههای سیر و سلوک و عرفان را به زبان ساده بیان کرد. نظریات عرفانی وی را میتوان به سه دسته تقسیم کرد: ضرورت اولیاء الله، ضرورت مرشد و شیخ، ترقی و کمال صوفی و وحدت وجود/ توحید ادیان.
حسین علیجعفری و محمدرضا دهقانیزاده در کتاب زندگینامه، اندیشه و آثار محمد داراشکوه به شرح زندگی و افکار و اندیشههای او پرداختهاند. همچنین آثار داراشکوه را که به زبان فارسی نوشته شده است در ضمن این کتاب آوردهاند.
کتاب زندگینامه، اندیشه و آثار محمد داراشکوه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
اگر از مطالعه زندگینامهی عارفان بزرگ لذت میبرید و دوست دارید با آثارشان آشنا شوید، کتاب زندگینامه، اندیشه و آثار محمد داراشکوه برای شما است.
بخشی از کتاب زندگینامه، اندیشه و آثار محمد داراشکوه
در وی شهابالدین محمد معروف به شاهجهان و ملقب به صاحبقران بود. مادر داراشکوه ارجمند بانو، دختر آصف خان، پادشاه ایران و نوهٔ میرزا غیاثبیگ تهرانی بود. نامش ممتاز محل، ملقب به مهد علیا، زنی زیبا و هنرمند بود و شاهجهان علاقهٔ خاصی به وی داشت.
وی در سال ۱۰۴۰ هـ. ق در برهانپور درگذشت و شاهجهان از مرگ وی بسیار متأثر شد و تصمیم گرفت آرامگاهی با عظمت از سنگ مرمر سفید در کنار رودخانهٔ جمنا برایش بسازد. به این منظور معماران، بنّایان، مهندسان، حجاران، نجاران و دیگر صنعتگران ماهر را از جاهای دور و نزدیک هند و ایران فراخواند و بنای تاج محل را که اکنون زیباترین و نفیسترین بناهای تاریخی هند است، بنیاد نهاد. اکنون این بنا موردبازدید گردشگرانی که به آگره میروند، قرار میگیرد.
شاهجهان تصمیم داشت که در ساحل دیگر رودخانهٔ جمنا و روبروی بنای تاج محل، آرامگاهی از سنگ مرمر سیاه برای خود بسازد، اما بهدلیل بیماری و ناتوانی جسمی و روحی، همچنین تسلط پسرش اورنگزیب بر وی، نتوانست به مقصودش برسد و پس از مرگ در کنار ممتاز محل همسر محبوبش دفن گردید.
داراشکوه بهعنوان پسر ارشد خانواده، سه برادر به نامهای اورنگزیب (عالمگیر)، محمدشجاع، مرادبخش و چهار خواهر به نامهای پرهیزبانو بیگم، جهانآرا بیگم، روشنآرا بیگم و ثریابانو بیگم داشت.
حجم
۷۶٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۷۹ صفحه
حجم
۷۶٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۷۹ صفحه