کتاب پیامبران جدید سرمایه
معرفی کتاب پیامبران جدید سرمایه
کتاب پیامبران جدید سرمایه، نوشته نیکول اشاف داستانی خواندنی و جالب دربارهی نظام سرمایهداری و افراد موثر و تاثیرگذار در این نظام است. کتاب پیامبران جدید سرمایه را با ترجمهی رسول قنبری در اختیار دارید.
دربارهی کتاب پیامبران جدید سرمایه
نیکول اشاف، استاد جامعهشناسی در دانشگاه بوستون در کتاب پیامبران جدید سرمایه، اسطورهسازیهای مدرن سرمایهداری را بررسی میکند. اشاف میگوید سرمایهداری همواره به داستانهایی نیاز داشته است تا «ما را صبحها از تخت بیرون بکشد» این داستانها از کاپیتالیسم خلاق و تفکر مثبت صحبت میکند. در حقیقت بسیاری از کسانی که در نقش قصهگو یا پیامبران جدید سرمایه فرو رفتهاند، نسبت به اثرات نظام سرمایهداری مانند فقر و اختلاف طبقاتی، نابرابری حقوق زن و مرد و ... اظهار تاسف میکنند اما با نظام سرمایهداری مخالف نیستند. اما داستانهایی برای مردم تعریف میکنند. قصههایی که کمک میکنند مردم قانع شوند که کاپیتالیسمْ بهترین یا تنها راه ممکن برای سازماندهی جامعه است.
کتاب پیامبران جدید سرمایه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به مباحث اقتصادی و جامعهشناختی از خواندن کتاب پیامبران جدید سرمایه لذت میبرند.
بخشی از کتاب پیامبران جدید سرمایه
در این مرحله، نسل جدیدی از قصهگوها پدید آمدند که به ما بگویند مشکل جامعه چیست و چگونه باید آن را برطرف کرد. قدرتمندترینِ این قصهگوها آدمهایی فقیر یا کارگر نیستند، بلکه ابَرنخبگان هستند. امروزه برجستهترین منتقدان سرمایهداری کسانیاند مانند بیل گیتس که فقر و نابرابری را تقبیح میکند و شریل سندبرگ که برای تبعیض جنسیتی مزمن ابراز تأسف میکند، اما آنها خواستار پایان سرمایهداری نیستند. درعوض بخشی از همسرایان نغمهای هستند که نخبگان جدید سر میدهند و خواستار نوع متفاوتتری از سرمایهداریاند. فهرست بلندبالایی از انواع «جدید» سرمایهداری که تبلیغ یا تحقیر می شود -سرمایهداری وجدانمندانه، سرمایهداری خلاقانه، سرمایهداری پایدار، سرمایهداری عادلانه، سرمایهداری بشردوستانه، سرمایهداری محیطزیستمحور، سرمایهداری فراگیر و سرمایهداری گاوبندی- این احساس همهگیر را آشکار میکند که سرمایهداری نیاز به تغییر دارد.
پیامبران جدید سرمایه قصههایی را بررسی میکند که چهار نفر از این قصهگوها گفتهاند. شریل سندبرگ (مدیر ارشد عملیاتی فیسبوک)، جان مککی (مدیر ارشد اجرایی هول فودز)، اپرا وینفری (غول رسانهای)، و بیل و ملیندا گیتس (بنیانگذاران بنیاد گیتس). من دراینباره صحبت خواهم کرد که هرکدام از این قصهگوها همانند پیامبری جدید در سرمایهداری رفتار میکنند. آنها معتقدند که سیستم سرمایهداری و یا اثرات آن بر روی جامعه دچار مشکلاتی جدی است و برای این مشکلات برنامه و چهارچوبی دارند که میتوانیم از آن بهمثابهٔ راهحل استفاده کنیم.
«پیامبر» سرمایهداری بودن به چه معناست؟
حجم
۱۸۷٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۷۶ صفحه
حجم
۱۸۷٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۷۶ صفحه