کتاب ترفندهای شیطان
معرفی کتاب ترفندهای شیطان
ترفندهای شیطان نوشته سیدمهدی نیارئیس کتابی با موضوع شیوههای شیطان در زمینهسازی انحرافهای اخلاقی است.
درباره کتاب ترفندهای شیطان
هدف از خلقت انسان، رسیدن او به مقام قرب الهی است و رسیدن به این مقام، موانعی دارد که شیطان از جملهٔ آنهاست. شیطانی که با سابقهٔ فریب دادن حضرت آدم و حوّا، بر سر صراط مستقیم کمین کرده، و با شیوههای گوناگون زمینهساز انحرافهای اخلاقی انسان است.
در این کتاب، ضمن بیان هدف خلقت و موانع آن، شیطان به عنوان دشمن و مانع بزرگ رسیدن انسان به قرب الهی معرفی گردیده و ذیل شانزده عنوان، سابقه و کارنامهٔ شیطان بررسی شدهاست.
آنگاه به موضوع اصلی رساله، یعنی «شیوههای شیطان در زمینهسازی انحرافهای اخلاقی با تأکید بر آیات و روایات» پرداخته شده، و بیش از سی و چهار روش از شیوههای شیطان در قالب کید و فریب، جهل،... و ترس با توجه به آیات قرآن، استخراج و با تفاسیر و روایات مربوطه تبیین شدهاست. پس از آن شیوههای شیطان در شکلگیری پدیدهٔ شیطان پرستی در سه دورهٔ بدوی، وسطا و مدرن مطرح و بررسی و تحلیل گردیدهاست.
در نهایت استعاذه به عنوان راهکار مبارزه با شیوههای شیطان، تحت عنوان ارکان ششگانهٔ دشمنشناسی و دشمنستیزی، تقوا و بصیرت، تذکر، توکل، اخلاص و تضرّع بیان شدهاست.
خواندن کتاب ترفندهای شیطان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقه مندان به مباحث و موضوعات دینی و اخلاقی.
بخشی از کتاب ترفندهای شیطان
از دیدگاه قرآن، انسان میتواند به مقام «خلافت الهی» برسد. هر چند فطرت پاک و ربّانیاش او را به سمت خلافت الهی سوق میدهد، ولی طبیعت حسگرا و رفاه طلب او از خلافت خداوند گریزان است و به سوی خلافت شیطان گرایش دارد؛ لذا اگر رهنمودهای عقل و وحی او را به لباس فاخر صدق و حقیقت بیاراید، به مقام خلیفة اللهی نایل میگردد و اگر وسوسه و اغوای شیطان، این لباس پاکیزه را به باطل و کذب آلوده کند، بنده به درجه خلیفهٔ شیطان سقوط میکند.
هم چنین آموزههای قرآنی و روایی مبین این مطلب است که انسان موجودی است سالک، پویا و کمالجو؛ لذا سالک کوی کمال باید بداند که در کمین هر کمالی، رهزنی قرار دارد و در کنار هر جمالی، یک زشتی؛ از این رو خداوند رحیم در قرآن حکیم همهٔ منازل صعود و سقوط را بهطور مجمل گوشزد میکند و با تعبیرهای گوناگون و جذّاب از عداوت و کینهٔ شیطان نسبت به بنیآدم خبر میدهد و در فرآیند انحرافاتفکری ـ عقیدتی توسط شیطان، چهار رذیلهٔ اخلاقی را مطرح میکند:
در برابر کمال استواری و پایداری انسان دسیسهٔ «ازلال» و لغزاندن شیطان را مطرح میکند و در ساحت عزّت و سربلندی بندهاش در پرتو نور ایمان، حیلهٔ «اذلال» و به ذلّت و خواری کشاندن شیطان را بازگو میکند. همچنین در صحنهٔ هدایت و رهیابی دوست حقیقی، کینهٔ «اضلال» و گمراه کردن ابلیس را گوشزد میکند و در فضای روشن و نورانی انسان پارسا و پرهیزکار بهانهٔ «اظلال» و به سایه آوردن این موجود رجیم را اشاره میکند تا پس از بیرون آمدن انسان از قلمرو نور و وقوع در منطقهٔ ظل و سایه، زمینهٔ خروج وی (بشر) در تیه ظلمت فراهم گردد؛ بنابراین، این موجود پلید با استفاده از ابزار و وسایل اغواگری مایهٔ هبوط انسان از ایوان کمال به زندان وبال میشود. پژوهشهای قرآنی و اخلاقی دالّ بر این موضوع است که اگر چه راه نفوذ شیطان در نهاد آدمی اندیشه و فکر انسان است، امّا محور اندیشههای شیطانی، نفس امّاره است؛ از این رو اگر انسان خویشتن را از نفس امّاره رها سازد و این ابزار را از دست شیطان بگیرد، همین نفس امر کنندهٔ به سوء و بدی آمر به خیر و خوبی میشود و پیامدش آن است که همهٔ قوای چنین انسان مُخلِص و مُخلَص در راه فضیلت و صلاح به کار گرفته میشود.
حجم
۲۸۴٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۰۰ صفحه
حجم
۲۸۴٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۰۰ صفحه