کتاب هویت فرهنگی و سینمای کرد
معرفی کتاب هویت فرهنگی و سینمای کرد
کتاب هویت فرهنگی و سینمای کرد، نوشتهی خسرو سینا، از اعضای هیئت علمی دانشگاه سنندج، جریان سینمای کرد را از شکلگیری و مراحل اولیه تا امروزش بررسی میکند. علاوه بر این، نگاهی هم به سینمای کرد در کشورهای دیگر میاندازد.
دربارهی کتاب هویت فرهنگی و سینمای کرد
هویت فرهنگی و سینمای کُرد نگاهی است موشکافانه به جریان سینمای کُرد از شکلگیری اولیهاش تا بالندگی امروزش. دکتر خسرو سینا تلاش در کتاب هویت فرهنگی و سینمای کرد کرده است ضمن بررسی زمینههای اجتماعی و سیاسی اثرگذار در پیدایی این سینما، با نگاهی کارشناسانه به تحلیل محتوایی آثار فیلمسازان کُردی بپردازد که در کشورهای مختلف به شکلگیری و گسترش این سینما کمک کردهاند. او به مدد این مطالعه تلاش کرده است با نگاه دقیق به فیلمهای متعددی که توسط کارگردانان کُرد و دربارهی کُردها ساخته شدهاند، به چگونگی برساخت هویت کُردها به واسطهی بیان سینمایی در فیلمهای شاخص این جریان دست یابد.
کتاب هویت فرهنگی و سینمای کرد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
کتاب هویت فرهنگی و سینمای کرد، منبع سودمندی برای محققان و دانشجویان سینما، مطالعات رسانه، ارتباطات، جامعهشناسی، مردمشناسی، مطالعات فرهنگی و همهی علاقمندان به فرهنگ و مردم کُرد است.
بخشی از کتاب هویت فرهنگی و سینمای کرد
دولت و دستگاههای فرهنگی ایران، از اواخر دههی هفتاد با طرحِ مفهوم جدیدی تحت عنوان سینمای ملی و درج «روز ملی سینما» درقویم رسمی کشور، عملا گفتمان جدیدی را آغاز کردند؛ که شرایط مناسخبی را برای تولید فیلمهایی با مضامین قومی و بومی فراهم ساخت که در آنها قومیتهای افغان و ترک (جملگی در قالب یکی از شخصیتهای محوری فیلمها) و کُرد بیشترین فراوانی را داشتند. با این تفاوت که در این آثار، کُردها نه تنها بهعنوان شخصیتهای اصلی فیلم مطرح بودند، بلکه جغرافیا و زندگی اجتماعی و سیاسیشان نیز مورد توجه قرار گرفته بود. قریب به اتفاق آثار سینمای قومی، توسط فیلمسازان نسل سوم (چون کیارستمی، مخملباف، جوزانی، مجیدی و قبادی) تولید شد که با فیلمهایشان دروازههای ورود سینمای ایران را به جشنوارهها و گفتمانهای جهانی فیلم گشودند (محمدی مهر و بیچرانلو، ۱۳۹۲) «هرچند، فیلمهای آنان در داخلِ مرزهای کشور تحت عنوان سینمای ملی دستهبندی میشد، اما در خارج از مرزهای ایران، این تولیدات را فرامرزی ارزیابی میکردند و مشخصاً از عباس کیارستمی بهعنوان شاخصترینِ فیلمساز این گروه، تحت عنوان یک فیلم ساز جهانی یاد میشد» (سعید وفا و روزنبام، ۲۰۰۳ :۸۱)
فهرست
- مقدمه
- نظریه و روش
- ملاحظات نظری در بحث هویت
- شکلگیری موج سینمایی
- طلوع شرقی سینمای کُرد
- سینمای کُرد در سایر کشورها
- رمزگان سیاسی و برساخت هویت
- مکان، سینما، هویت
- از موسیقی تا سینما (هویت و مقاومت)
- جنبش اجتماعی و برساخت هویت
- هویت و سینمای کُرد
- منابع و مأخذ
حجم
۴٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۳۲۶ صفحه
حجم
۴٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۳۲۶ صفحه