کتاب گره نگاری در دوره سلجوقی
معرفی کتاب گره نگاری در دوره سلجوقی
دکتر سید عبدالمجید شریفزاده آجرکاری را بهعنوان یکی از درخشانترین هنرهای دوره سلجوقی مورد بررسی قرار داده است؛ این پژوهشها در کتابی با عنوان گرهنگاری در دوره سلجوقی، منتشر شده است.
درباره کتاب گرهنگاری در دوره سلجوقی
متاسفانه در طول سالیان گذشته بسیاری از فنون و شیوههای معماری سنتی ایرانی و تزئینات وابسته به آن، فراموش شدهاند. بنابراین در چنین شرایطی معرفی هنرهای سنتی و عناصری اکه همچنان میتوانند در آراستگی محیط شهری استفاده شوند، اهمیت دارد. یکی از اصیلترین و زیباترین این هنرها، آجرکاری است که امروزه دستخوش بیسلیقگی شده است. دکتر سید عبدالمجید شریفزاده در این دوره بی توجهی به معماری سنتی، آجرکاری را بهعنوان یکی از درخشانترین هنرهای دوره سلجوقی مورد بررسی قرار داده است.حاصل این پژوهشها در کتابی با عنوان گرهنگاری در دوره سلجوقی، منتشر شده است.
خواندن کتاب گرهنگاری در دوره سلجوقی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مطالعه کتاب گرهنگاری در دوره سلجوقی را به دانشجویان و علاقمندان تاریخ و ایرانشناسی، پیشنهاد میکنیم.
جملاتی از کتاب گرهنگاری در دوره سلجوقی
ﺣﻀﻮر ﺳﻠﺠﻮﻗﯿﺎن در اﯾﺮان، ﭘﺪﯾﺪهای ﻧﯿﺴﺖ ﮐﻪ ﯾﮏ ﺷﺒﻪ و ﻃﯽ ﯾﮏ ﯾﻮرش ﺳﺎده اﺗﻔﺎق اﻓﺘﺎده ﺑﺎﺷﺪ .ﺣﻀﻮر ﻋﻨﺎﺻﺮ ترکزبان ازجمله غزها یا اغزها در ایران، ﻣﻌﻠﻮل ﻓﺮاﯾﻨﺪی ﻃﻮﻻﻧﯽ بود ﮐﻪ از ﻓﺘﻮﺣﺎت ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﺎن در مرزهای ﺷﻤﺎل ﺷﺮﻗﯽ ایران - ﯾﻌﻨﯽ ﺣﻮاﻟﯽ ﻣﺎوراءاﻟﻨﻬﺮ- و اﺳﺎرت ترکزﺑﺎﻧﺎن آن ﺧﻄﻪ آﻏﺎز ﺷﺪ.
ﺗﺎ ﭘﯿﺶ از ﺗﺼﺮف اﯾﺮان ﺑﻪ دﺳﺖ ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﺎن، ﺑﻪ واﺳﻄﮥ وﺟﻮد نیروها و اﺳﺘﺤﮑﺎﻣﺎت ﻣﺮزی ﻧﯿﺮوﻣﻨﺪ ﺣﮑﻮﻣﺖ ﺳﺎﺳﺎﻧﯽ، ﺗﺮکزﺑﺎﻧﺎن نمیﺗﻮاﻧﺴﺘﻨﺪ ﺣﻀﻮر موثری در اﯾﻦ ناحیه داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ. اﻣﺎ ﭘﺲ از ورود مسلمانان و اسارت ﺑﺴﯿﺎری از ترکزﺑﺎﻧﺎن ﺑﻪ دﺳﺖ آﻧﺎن، اﻧﺪک اﻧﺪک، اﯾﻦ ﺧﺎرﺟﯿﺎن، ﺑﺎ ﭘﺬﯾﺮش دﯾﻦ اﺳﻼم وارد ﺟﺎﻣﻌﮥ اﺳﻼﻣﯽ ﺷﺪﻧﺪ و در اﺑﺘﺪا ﺑﻪﻋﻨﻮان ﺳﺮﺑﺎز در ﺧﺪﻣﺖ ﺧﻠﻔﺎ و ﺣﮑﺎم ﻋﺼﺮ درآﻣﺪﻧﺪ. اﯾﻦ اﻓﺮاد ﮐﻪ از ﻟﺤﺎظ ﻧﯿﺮوی ﺑﺪﻧﯽ و ﺧﻮی ﺟﻨﮕﺎوری بسیار ﺑﺮﺟﺴﺘﻪ ﺑﻮدﻧﺪ، ﻣﻮﻓﻖ ﺷﺪﻧﺪ در ﻣﺪت زﻣﺎﻧﯽ ﮐﻮﺗﺎه، ﺑﻪ مقامات ﺑﺎﻻی ﻟﺸﮑﺮی دﺳﺖ ﯾﺎﻓﺘﻪ و ﺑﻪعنوان ﻓﺮﻣﺎﻧﺪ ﻋﻨﻮان فرماندهان ارﺷﺪ ﻧﻈﺎﻣﯽ ﻧﻘﺸﯽ ﻓﻌﺎل و موثر در اﻣﻮر ﺳﯿﺎﺳﯽ اﯾﻔﺎ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
برای مطالعهی جملههای بیشتری از کتاب گرهنگاری در دوره سلجوقی، بخش نمونه کتاب را رایگان دانلود کنید.
فهرست مطالب کتاب گرهنگاری در دوره سلجوقی
• فصل یکم: حکومت سلجوقیان
• فصل دوم: هنر دوره سلجوقی
• فصل سوم: معماری و هنرهای وابسته به آن در دوره سلجوقی
• فصل چهارم: آجرکاری در معماری دوره سلجوقی
حجم
۱۲٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۸۰ صفحه
حجم
۱۲٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۸۰ صفحه