کتاب هنر از دست دادن
خواندن نظراتمعرفی کتاب هنر از دست دادن
رمان «هنر از دستدادن» نوشته آلیس زنیتر، پنجمین رمان این نویسنده است که حقایقی از جنگ الجزایر را فاش میکند.
این رمان زنیتر جایزه ادبی گنکور دبیرستان ۲۰۱۷، روزنامه فرانسوی لوموند و چند جایزه ادبی دیگر فرانسه را نیز کسب کرده است.
زنیتر در این اثر سرگذشت سه نسل از یک خانواده را روایت میکند. آنها از الجزایر آغاز میکنند، به فرانسه میرسند و سرانجام دوباره به الجزایر باز میگردند.
علی تا پیش از جنگهای فرانسه و الجزایر، متمول و صاحب زمینهای زیتون است. او در جنگ دوم جهانی در ارتش فرانسه جنگیده و مدالهای افتخار هم گرفته است. با شروع نبرد الجزایر و فرانسه، علی باز هم در همان ارتش میجنگد و این موضوع باعث میشود، مجبور به ترک مایملک خود در الجزایر و مهاجرت به فرانسه شود. فرند علی که ناگهان وارد محیطی متفاوت شده است به ناچار میکوشد خودش را با محیط سازگار کند و در این روند با پدرش دچار مشکل میشود و به تدریج اقتدار و جایگاه والدین در خانواده از بین میرود. حمید به سنتهایش و دین اسلام پایبندی ندارد. نسل سوم خانواده، نعیمه، نوه علی و پرسشگر اصلی داستان است که در پاریس زندگی شادی دارد. او در فرانسه به دنیا آمده اما همیشه به چشم یک مهاجر الجزایری به او نگا کردهاند.
نعیمه نشاندهنده تضاد است. تضاد میان خون الجزایری و تابعیت فرانسوی. تضاد بین گذشته و حال که او را به سفر به الجزایر وامی دارد. سفری برای درک هویت، اصالت و کشف تاریخچه خانوادگیاش.
نویسنده در این رمان از ناگفتههای جنگی به دست فراموشی و بیتوجهی سپرده شده در یک خانواده جنگزده سخن میگوید. در نهایت این اثر بازگوکننده روایتی تاریخی است و از خواننده میخواهد سکوت را در برابر پرسشهای مهم ادامه ندهد و برای رسیدن به حقایق تاریخ خود را بازبینی و بازخوانی کند.
زنیتر متولد ۱۹۸۶ فرانسه است او در یک خانواده مهاجر بزرگ شد و تحصیلاتش را در الانسون تمام کرد و در سال ۲۰۱۳ استاد دانشگاه سوربون شد. «تا آغوش ماه»، «یکشنبه تاریک»، «درست قبل از فراموشی» و «دو منهای یک میشود صفر» از آثار این نویسندهاند.
فصول منتخب دویتا 2 (1402)
ندا محمدی دهدزی
زندگی پر تنش، زمانه پر آشوبایرج ورفی نژاد
مولفاندرو بنت
ویتمن ایرانی، فراتر از پذیرش ادبیبهنام فومشی
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است
من نسخه چاپی این کتاب رو خوندم. کتاب بسیار زیباییست که احساسات و چالشهای ذهنی و حسی خانوادههای مهاجر و حتی نسلهای بعدی رو به زیبایی تصویر کرده. اما .... امان از ترجمه و ویراستاری خیلی خیلی بد که نمیدونم
رمان خیلی قشنگی بود. فقط به ویراستاری نیاز داره.
یک رمان زیبا برای یادآوری اینکه، که بودیم، که هستیم و میتوانیم که باشیم..
قیمتش بامزست!!!! ۲۸ تومن قیمت نسخه مجازی!!!