کتاب بزقاب
خواندن نظراتمعرفی کتاب بزقاب
«بُزقاب» مجموعه داستان کوتاهی از نویسنده و منتقد ادبی معاصر ایرانی، مصطفی بیان است. هماتاقی متفاوت من، چشمان، به دنبال لبخند پدر، قرارِ کاری، از این غروب تا آن غروب، بزقاب، یک اتفاق کوچک، ماه عسل، دکه، قهرمان ورشکسته و چندین داستان دیگر را در این مجموعه میخوانید.
داستان «بزقاب» این مجموعه درباره دانشجویی است که برای یادگرفتن هنر مجسمهسازی پیش استاد پیری میرود. روزی دماغ عقابی مجسمه شهردار که قرار است در راهآهن نصب شود برای پیرمرد مشکلساز میشود، بنابراین پیرمرد از شاگرد میخواهد کار دماغ مجسمه را او تمام کند:
«مرد جوان جایی خوانده بود که شخصیت انسانها را از روی دماغشان میتوان تشخیص داد. برای همین از آن لحظه به بعد دانشجوی جوان تمام تلاشش را صرف بررسی این نکته کرد که دماغِ مبارک شهردار به چه شخصیتی بیشتر شباهت دارد. به همین منظور تمام حرکات شهردار را در تلویزیون زیر نظر گرفت...»
بیان داستاننویسی را از کیهان بچهها، سروش نوجوان و سلام بچهها شروع کرد و با نشریات مختلفی در زمینه داستاننویسی همکاری کرده است. او در سال ۱۳۹۴ «انجمن داستان سیمرغ نیشابور» و جایزه مستقل «داستان کوتاه سیمرغ» را پایهگذاری کرد. برخی از داستانهای این مجموعه، برگزیده نهمین دوره مسابقه داستاننویسی مجله اطلاعات هفتگی، دومین جشنواره ادبی بسیج قشم، دومین جشنواره ادبی یزد است و همچنین برخی دیگر از داستانها به مرحله نهایی ششمین جایزه ادبی لیراو ، ششمین جشنواره سراسری داستان انقلاب و یازدهمین جشنواره سراسری شعر و داستان جوان سوره راه یافته است.
علاج عشق
اخلاق مهار جنگ (دفتر اول)مرتضی رحیمی نژاد
چرا شما را نمی گیرن و آخرش چی میشه؟صادق زیباکلام
داستان بدن انساندانیل لیبرمن
ما هیچ نمی دانیمجورج چم
قواعد حداقل استاندارد سازمان ملل متحد برای رفتار با زندانیان (قواعد نلسون ماندلا)نشریه جنرال اسمبلی
پاییز باب همایونمحمد محمودی
سرمایه داری مردیانیس واروفاکیس