کتاب مصاحبه با دنیا
خواندن نظراتمعرفی کتاب مصاحبه با دنیا
«مصاحبه با دنیا» کتابی نوشته اصغر بهمنی است. در این کتاب نویسنده در قالب یک مصاحبه خیالی ، مبحثی درباره شناخت راه و رسم دنیا را مطرح میکند. درواقع این اثر کتابی در مذمت دنیادوستی و دل در گروه مادیات دنیوی داشتن است:
«فکر میکنی چند سال داری؟ یعنی عمرت چقدر است؟
اگر آغاز آفرینش طبیعت را جزء عمر من حساب کنید، خیلی خیلی زیاد میشود اما فکر میکنم شما عمر مرا از زمانی حساب میکنید که حضرت آدم (ع) از بهشت آن چنانی قدم به پایین گذاشت و مهمان من شد. اگر این گونه حساب کنید تا الان حدود هشت هزار و پانصد سال از عمر من میگذرد.
اما اینها مهم نیست، مهم این است که هر انسانی فقط یک سهم کوتاهی از عمر من را به خود اختصاص میدهد، به قدری این سهم، اندک است که دوزخیان در روز قیامت احساس و اظهار میکنند که یک روز یا پارهای از یکروز را بیشتر در دنیا نبودهاند. به مقداری در دنیا توقف داشتهاند که بتوانند یکدیگر را ببینند و بشناسند.
به قول آن زاهد اعلی (مراد علی (ع) است) دنیا ساعتی است میان دو ساعت؛ ساعتی که گذشته و ساعتی که باقی مانده و ساعتی که تو در آنی. در کوتاهی عمر من همین بس که یک روز قیامت برابر با هزار سال عمر من است. با این که عمر من کوتاهست اما برخی دوست دارند خود را کنار من جاودانه کنند در حالی که حتی پیامبران هم نمیتوانستند برای همیشه مهمان من باقی بمانند.»
جهان اسلام؛ شمال آفریقا و غرب آسیا
سیدیحیی صفوی