کتاب تربیت کودک
معرفی کتاب تربیت کودک
کتاب تربیت کودک نوشتهٔ علی صفایی حائری در انتشارات لیله القدر منتشر شده است.
درباره کتاب تربیت کودک
در تمامی فرهنگها، تربیت صحیح کودکان همواره یکی از دغدغههای والدین بوده است و کسی نیست که نسبت به این موضوع بیتفاوت باشد و یا اهمیت کمی برای آن قائل شود.
علی صفایی حائری در این کتاب دربارهٔ روشهای تربیت کودک و عوامل دخیل در تربیت با تأکید بر نقش معلم سخن گفته است.
نویسنده در این کتاب توضیح میدهد بچهها علاقههای فراوانی دارند، آرزوهای بزرگ دارند و این هم یکی از نقاط ضعف آنها است که از این راه میشود به تربیت و تأدیب آنها پرداخت و به نتیجه رسید. او میگوید در این کار هم باید دقیق بود تا این که دروغ و تخلف پیش نیاید؛ چون همین که یک تهدید و یا یک وعده عملی نشود، دیگر تهدیدها و وعدهها کاربردی ندارند، گذشته از این که درس دروغ و فریب را هم یاد گرفتهاند و آموختهاند. مربی باید آگاه باشد که قول ندهد و اگر هم داد حتماً وفا کند تا همین راستگویی او، در این مورد هم یک درس باشد. نویسنده در کتاب تربیت کودک سعی دارد معلمان را راهنمایی کند تا مسیری دینی و اخلاقی پیش بگیرند.
خواندن کتاب تربیت کودک را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام معلمان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب تربیت کودک
«ـ تواضع علمی و اخلاقی: هر چه میزان علم و ایمان یک فرد بیشتر باشد، میزان فروتنی او بیشتر باید باشد. کبر، صفت شیطان است و اولین معصیتی که در هستی صورت گرفت... و معلمی که میخواهد انسانها را آموزش دهد خود نباید تکبر داشته باشد.
ـ شهامت: از این که از امری انتقاد کند نمیترسد و از این که از او انتقاد کنند هم نمیترسد.
ـ معلم مؤمن، متزلزل، بیحال و کسل نیست.
ـ معلم مؤمن، دارای صبر و حوصله است، از کار و تلاش زود خسته نمیشود. از زیر بار انجام وظایف، شانه خالی نمیکند.
ـ معلم مؤمن، اِعمال غرض نمیکند، حب و بغض شخصی او را از میسر حق منحرف نمیسازد. برخورد او با شاگرد از نوع عقده خالی کردن و انتقام گرفتن نیست. صرفآ به بیدار کردن دانشآموز میاندیشد، آن هم با توجه به توانایی و ظرفیت جسمی و روحی وی.
ـ در جنبه علمی و معلومات عمومی مورد نیاز دانشآموزان، در چارچوب زمان خود محدود نیست، بلکه میکوشد از گذشته نیز با خبر باشد و از حقایق تاریخی سر در آورد. از سوی دیگر او میکوشد تا از آخرین اطلاعات در زمینه و مسأله مورد نظر با خبر باشد، بدین سان، او هرگز از مطالعه و خواندن، فارغ نیست.
ـ مسائل را سرسری نمیبیند، به عبارت دیگر از کنارش نمیگذرد، بلکه میکوشد آن را عمیق ببیند.
ـ آزاد فکر و آزاد اندیش است. از قیود پیش ساخته، پیش داوریها، اوهام و خرافات برکنار است.
ـ شخصیت زده و شخصیت پرست نیست، در برابر کسی خود باختگی ندارد. عنوانهای پرطمطراق او را از خود بیخود نمیکند، گول عناوین ظاهری را نمیخورد، زیرا شخصیتها هر قدر بزرگ باشند، احتمال اشتباه دربارهشان از بین نمیرود و در آن صورت اشتباه او هم به اندازه او بزرگ خواهد بود.
ـ ملاک تحقیق، حقیقت است نه شخصیت. حق را به شخص نباید سنجید، بلکه شخص را به حق باید سنجید.
ـ به خاطر خودخواهیها و نظارت شخصی، حق را پایمال نمیکند.
اما روشها، بستگی به تواناییهای خود معلم، سنّ و ظرفیت جسمی و روحی دانشآموزان، شرایط و مقتضیات زمان و مکان و... دارد، ولی به طور کلی میتوان مسائلی از این قبیل را مطرح کرد:
ـ بهترین شیوه آموزش، طرح سؤال در ذهن دانشآموز است. باید شاگرد را از پل شک، عبور داد و به یقین رسانید. معلم بایستی فرصتی به شاگرد بدهد تا فکر کند و سپس به او کمک کند تا اندک اندک با اشارههای معلم به جواب برسد.
ـ کنجکاوی دانشآموز را باید برانگیخت، نه این که سرکوب کرد.
ـ قدرت انتقاد از محصل گرفته نشود، آنگونه که تصور کند دانشآموز مطلوب در نظر معلم کسی است که هرگز اعتراضی نکند و سخنی بر علیه او نگوید. باید به شاگرد جرأت و فرصت و امکان داد تا داوری خود را نسبت به مسائل بیان کند، نه این که قضایای اجتماعی را مطابق سلیقه معلم تحلیل کند.»
حجم
۴۴٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۶
تعداد صفحهها
۷۶ صفحه
حجم
۴۴٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۶
تعداد صفحهها
۷۶ صفحه
نظرات کاربران
وقتیکه بچه ات درحق کسی خوبی میکنه دیگران پشت سرش چی میگند؟! میگند : ایول به پدر و مادری که این بچه رو بزرگ کرده... حالا اگه بدی کنه چی؟! میدونستی تو در اصل فرزند خدایی... باکارهات داری خدارو روی زمین معرفی میکنی؟!؟ وقتی خوبی
لذت بردم متن روان و جذاب کتاب در کنار نکته های راهگشا، خوب با فکر آدم بازی می کرد... رفقایی که کار فرهنگی میکنن، حتما بخونید که به کارتون میاد...
من به عنوان یه دانشجومعلم این کتاب رو خوندم. بیشتر شرح وظایف تربیتی یک مربی تربیتی بود نه بیانِ چگونگی انجام اونها... قسمت اول کتاب که با یک تذکر شروع میشه که میگه تو کارمند اداره نیستی تلنگر خوبی داشت
بسیار زیبا اصول کلی تربیت یک کودک رو بیان میکنه
واقعا کتابی که تشویق به کتک زدن بچه ها میکنه انقد طرفدار داره؟؟ من حتی یه مقاله ی علمی ندیدم که بهش اشاره کنه. بر چه اساسی این کتاب نوشته شده واقعا؟؟
الان در حال خواندن کتاب بودم، همه مطالب ب نظرم عالی آمد تا وقتی که به مساله عوامل تربیتی و مسأله ترس رسیدم. در هیچ جای دین شریف اسلام نمیبینیم بزرگان دین از ابزار کتک برای تربیت استفاده کنند با
کتابی حیات بخش که خواندن آن به همهی پدر و مادرها و معلمین پیشنهاد میشود. باشد که از هدایتشوندگان باشیم.
کتاب پشتوانه علمی ندارد به صورت خلاصه و سر بسته با توضیح هات غیر کاربردی نوشته شده خیلی خوب شروع میشود ولی قسمت دوم و سوم کتاب به شدت افت میکند ارزش خواندن ندارد
سلام تشکر از زحمات شما کتاب صوتی و متنی با هم تفاوت دارند و بخش هایی از کتاب صوتی در متن نیست لطفاً اصلاح بفرمایید
دومین کتاب غیر داستانی امسال. من کلا با کتاب های ناداستان خیلی سخت کنار میام ولی این کتاب منو میخکوب خودش کرد. در عین کوتاه و مختصر بودن بسیار عمیق و پر نکته. چقدر فلسفه و نگاه استاد حائری رو به مسائل