کتاب زنان زیرک؛ چرا مردان عاشق زنان زیرک میشوند؟
معرفی کتاب زنان زیرک؛ چرا مردان عاشق زنان زیرک میشوند؟
کتاب زنان زیرک؛ چرا مردان عاشق زنان زیرک میشوند؟ با عنوان کوتاهشدهی Why Men Love Bitches نوشته شری آرگو از کتابهای پرفروش حوزهی روانشناسی روابط است. مطالب کتاب بهگونهای است که هم برای دختران مجرد و هم برای زنان متأهل کارساز و مفید است. مطالب این کتاب چراغ راهی است بر روابطی که دچار مشکل شدهاند یا حتی رابطههایی که در آغاز راه و هنوز درگیر چالشهای نخستین هستند. کتاب به زنان کمک میکند تا با تکیه بر عزتنفس خود به این درک برسند که نگهداشتن یا ایجاد یک رابطه به هر قیمتی ارزش ندارد و این خود زنان هستند که میتوانند نحوهی رفتار طرف مقابل با خود را در یک رابطه در حدی متعادل نگه دارند.
نشر دانژه این کتاب را با ترجمهی سمیرا ساجدی منتشر کرده است. از ویژگیهای آن میتوان به دقت و وفاداری به متن اصلی، روانی و خوانایی، تطبیق فرهنگی و ویرایش و ساختار منسجم آن اشاره کرد. این ترجمه از پرطرفدارترین ترجمههای کتاب زنان زیرک است و تاکنون بیش از ۲۵ بار تجدید چاپ شده است. نسخه الکترونیکی کتاب زنان زیرک ترجمه سمیرا ساجدی را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب زنان زیرک؛ چرا مردان عاشق زنان زیرک می شوند؟
محور اصلی این کتاب پرداختن به تفاوت بین زنان بلهگو و زنان زیرک است. نویسنده دستهی اول را زنان وابسته و فداکار و دومیها را مستقل و قاطع نامیده است. او در خلال فصول این کتاب تلاش کرده تا تفاوت میان این دو دسته و نیز نوع بازخوردی را که مردان در مواجهه با هر کدام از این زنان از خود نشان میدهند، واکاوی و تحلیل کند. شاید شما هم توجه کرده باشید که مردان به زنانی که اهل چالشهای ذهنی هستند بیشتر علاقه نشان میدهند. آنها ناخودآگاه از رفتارهای وابسته و تأییدجویانه دوری میجویند. نویسنده معتقد است غیرقابل پیشبینی بودن سالم، جذابیت را افزایش میدهد. او زنان را از همیشه در معرض و در دسترس بودن و همچنین پیگیریهای مداوم و بیوقفهی طرف مقابلشان نهی کرده و به آنها توصیه میکند تا بر رشد شخصی خویش تمرکز داشته و به جای راضیکردن مداوم مردها به رشد شخصیت خود بپردازند. این تمرکز جنبهی فیزیکی و روانی-ذهنی دارد. او از زنان میخواهد تا وابستگی مالی و عاطفی به مردان را کاهش دهند، به خود متکی بوده و زمانهایی را به خودشان بپردازند. توجه به همین نکتهها رابطه را به سویی که آنها از ابتدا مدنظرشان بوده سوق داده و مردان را جذب آنها خواهد کرد، چراکه این طبیعت و ذات مردانه است.

چرا باید این کتاب را بخوانیم؟
این کتاب بر پایهی اصول عزت نفس، استقلال فردی و دینامیک قدرت در روابط نوشتهشده است. نتایج تحقیقات نشان داده زنانی که خود را ارزشمند نمیدانند بیش از سایر زنان در دام روابط ناسالم افتاده و حتی روابطی بیسرانجام دارند. شری آرگو وابستگی عاطفی، تحمل رفتارهای نامناسب و از دست دادن مرزهای شخصی را ماحصل عزت نفس پایین در زنان میداند و معتقد است با آموزش افراد و تمرکز بر ارزشمندی درون میتوان این دسته از زنان را به یک زندگی خوب و رابطهای ارزشمند بازگرداند. تأکید او بر این است که شما نفر اول رابطه هستید و نه گفتن را نه یک ایراد بلکه مهارتی میداند که در هر زمان میتوان آن را آموخت. او واکنش در مقابل رفتارهای نادرست را رفتاری بههنجار و تعریفشده میداند و معتقد است همین کنش و واکنشها بهتدریج رابطه را رشد داده و همزمان سبب ترقی فرد در زندگی شخصی و در فردیت خویش میشود.
خواندن و دانلود کتاب زن زیرک اثر شری آرگو را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
به نظر میرسد میتوان گفت کتاب برای بسیاری از زنان مفید و ارزشمند است. چه در دوران اوایل آشنایی باشید، یا در میانهی یک رابطهی جدی، کتاب نکتهها و پیشنهادهایی برای شما دارد تا بتوانید رابطهی خود را بهبود بخشید. اگر در رابطهی خود احساس سرخوردگی، وابستگی یا کمارزش بودن میکنید، یا حتی اگر در پی افزایش اعتمادبهنفس و ارزشمندی هستید، خواندن كتاب زنان زيرك برای شما مؤثر خواهد بود. کتاب در پی ایجاد تعادل در رابطه و زندگی است. نویسنده با پیشنهادهای رفتاری و اصلاحی که در کتاب آورده ارزشهای شخصی را در ما بیدار کرده و توجهمان را به همهی آنچه در درون خویش داریم، اما نادیدهشان گرفتهایم، جلب میکند. کتاب بر خودسازی زنان تأکید دارد و با ارائهی پیشنهادهایی چون تعیین حد و مرز، عدم پیگیری افراطی و اولویتدادن به خودْ این مسیر را روشن میسازد. نویسنده همهی این موارد را در دو محور اصلی تعریف زیرک از نگاه آرگو و دلایل جذابیت زنان زیرک برای مردان پیش میبرد. اگر به شنیدن کتابهای صوتی علاقهمندید، میتوانید کتاب صوتی زنان زیرک را نیز بشنوید.
دربارهی شری آرگو؛ نویسندهی کتاب
شری آرگو در سال ۱۹۷۷ در فرانسه متولد شده و بعدها به آمریکا مهاجرت کرده است. تحصیلات او در رشتههای مرتبط با روانشناسی روابط و مطالعات جنسیتی بوده و در نگاهش به روابط زن و مرد، تأثیر هر دو فرهنگ فرانسوی و آمریکایی مشهود است. سابقهی او بیشتر بهعنوان نویسنده کتابهای روانشناسی پرفروش است هرچند در کارنامهی او تجربهی کار در زمینهی کمدی و مجریگری رادیویی نیز به چشم میخورد. این نویسنده برای شکلگیری و به نتیجه رساندن تألیفاتش با صدها مرد از گروههای سنی و فرهنگی مختلف مصاحبه کرده تا بتواند تحلیل درستی از دیدگاه واقعی مردان داشته باشد. او با ترکیب طنز و تحلیل روانشناختی و مطالعات میدانی تصویر جدیدی از زن جذاب ارائه میدهد؛ زنی قاطع اما مهربان و مستقل. کتابهای آرگو بارها در فهرست پرفروشهای نیویورکتایمز قرار گرفته و هر کدام از آثارش به زبانهای بسیاری ترجمه شدهاند.
بهترین ترجمه زنان زیرک کدام نسخه است؟
در میان ترجمههای فارسی موجود، ترجمهی سمیرا ساجدی را میتوان بهترین نمونه دانست. این ترجمه با وجود وفاداری کامل به متن، روان و خواناست و از تطبیق فرهنگی مناسبی برخوردار است؛ چنان که مثالهای کتاب با معادلهای ایرانی جایگزین شدهاند تا برای مخاطب قابل درک و عمل باشند. محصول نهایی متنی همهفهم و بدون افتادگی محتوایی است. ساجدی بهخوبی توانسته لحن اصلی نویسنده را در متن فارسی حفظ کرده و آن را به مخاطب منتقل کند. البته انتقادهایی نیز به این ترجمه وارد شده که میتوان به مواردی چون نامفهومبودن برخی معادلها، یا عدم ارائهی توضیحات اضافی در برخی بخشها (بهعنوان مثال در بخش روانشناسی مردان) اشاره داشت. با وجود این، ترجمهی ساجدی همچنان نظرات مثبت و تأییدهای بسیاری را از خوانندگان دریافت کرده و پرفروشترین و پرچاپترین ترجمه در ایران است.
بخشی از متن کتاب زنان زیرک؛ چرا مردان عاشق زنان زیرک می شوند
یک زیرک کسی نیست که در خانه بنشیند و روی مهارتهای 'تور کردن مردها' تمرین و تمرکز کند. آنچه او احساس میکند در اول رابطه باید باشد، این است که یک «همراه» خوب باشد. این کار تا وقتی که مرد یک 'نشستن عاشقانه زیر نور مهتاب' را با تلاش خودش به دست بیاورد، از سرش هم زیاد است.
در ابتدای رابطه حواستان را خیلی جمع کنید و از مطالب بعدی حتماً یادداشت بردارید تا فراموش نکنید:
اگر او برای ابراز عشق سر سوزنی تلاش نمیکند، همان موقع دارد به شما نشان میدهد که در آینده نیز چیزی برای ارائه دادن به شما ندارد.
این رفتار او، ربطی به ارزش شخص شما ندارد، بلکه به آنچه او برای ارائه دادن به شما دارد بر میگردد، و البته به اینکه شما خودتان را چگونه به او نشان داده باشید. آیا سرتان زیاده از حد شلوغ است؟ اگر او خیلی چیزها برای ارائه به شما داشته باشد اما شما به او اجازهٔ ابراز آنها را ندهید، در این صورت او چارهای جز عقب نشینی ندارد.
وقتی یک دختر ساده دل زیادی به مرد لطف میکند، رفتار او میگوید 'آنچه من برای ارائه به تو دارم کافی نیست'. یک زیرک اما پیام دیگری می دهد:' آنچه هستم کافی است میخواهی بخواه و نمیخواهی نخواه'.
در واقع اصل حرف کتاب این بود که شما نفر اول رابطه هستید و خواستههای شما باید مقدم قرار بگیرد نه طرف مقابلتان و اینکه جذابیت شما به اعتماد ب نفس شماست به نظرم کتاب بیشتر برای دخترهایی نوشته شده بود
چکیده حرفهای نویسنده اینه که: من شماره یک هستم و همسر/ نامزد و... در زندگیام شماره دو! و ما به اشتباه شمارش رو از دو آغاز میکنیم و خودمون رو رسما نادیده میگیریم... کتاب پر از نکات کاربردی و جدیده
نویسنده در کتاب میگه: زن باید به خودش اهمیت بده یعنی برای خودش وقت بذاره. خب تا اینجا رو فکر کنم همه قبول داشته باشن. حرف نویسنده اینه که زن برای علایقش وقت بذاره چنین زنی هم اعتماد بنفس داره
ترجمه این کتاب اسمش این نیست نخونده بگم کلا زن بودن کار سختیه... باید همسر رو راضی نگه داری... فرزند رو راضی نگه داری... خانواده همسر رو راضی نگه داری... مواظب باشی لبه پرتگاه نری و گاهی می بینی که
من به عنوان یه مرد برام جالب بود که ببینم کتاب چی میگه. فصل اول کتاب رو خوندم. به نظرم هر زنی با خوندن این کتاب و قبول کردن این لحن اول از همه در اعماق وجود باید حقارت رو
این کتاب رو هر خانمی باید بارها و بارها بخونه کاشکی یکی بود این کتاب رو قبل ازدواج به من معرفی میکرد . عالی بود
من نمونه رو خوندم و به نظرم خیلی سطحی و نخ نما اومد. در کل با کتابایی که یاد میدن رفتارت رو با توجه به فرد مقابل تنظیم کنی نه خودت, میونه ای ندارم. فکر میکنم آدمی که رابطه ش
عالیییییی بود از هر قسمتش نکته برداری کنید که همیشه تو ذهنتون باشه
به نظرم کتاب جالبی نیست این حجم از تلاش برای تظاهر کردن فقط ارامش رو از ادم دور میکنه و مرد عاشق زنی میشه که در اصل ما نیستیم البته یک سری فصل های مفید داشت راجع به استقلال مالی ولی
کتاب بسیار خوبی است مخصوص خانم ها و دیدن ارزشهای خود و خود باوری و مثبت و سازنده است.