کتاب ارتباط ایرانی
معرفی کتاب ارتباط ایرانی
«مهرداد» به اجبار برای ادامه تحصیل به آمریکا میرود و آنجا با دختری ازدواج میکند. بازگشتش به ایران و معرفی «رندی» به خانواده دردسرهایی به همراه دارد که دستمایه این داستان است.
علی موذنی «ارتباط ایرانی» را با درونمایه روابط اجتماعی نوشته است. یکی از ویژگیهای این کتاب این است که دو فرهنگ متقابل ایرانی و آمریکایی را در قالب ازدواج دو جوان از دو سنت فرهنگی متفاوت به تصویر میکشد و در کنار این ماجرا لایههای سیاسی داستان هم خودنمایی میکنند.
بخشی از داستان را از زبان رندی میخوانید:
پدر پوزخند زد. گفت: «من خودم هم نگرانم، مادرت که جای خود دارد.»
مادر دنبالۀ حرف را گرفت. دلم برایش تنگ شده. به همین زودی؟ گفت: «تو مثلاً خبرنگاری. نمیشنوی هر روز چند ایرانی به ضرب گلوله کشته میشوند؟ و اتفاقاً مهرداد چون ایرانی است، در امان نیست، چه رسد به تو!»
گفتم: «چرا متوجه نیستید؟ من چون امریکائیام، آن هم یک امریکائی که خبرنگار هم هست، آن هم خبرنگار یکی از معتبرترین خبرگزاریهای امریکا، از نظر رژیم ایران درامانم.»
مادر گفت: «از دست مردم ایران چی؟ از دست آنها هم در امانی؟ خبر از جو ضدامریکایی نداری؟ نشنیدهای در همین مدت کوتاه چند امریکایی را کشتهاند؟»
پدر دستش را دراز کرد. دستش را گرفتم. گفت: «رندی، ما فقط تو را داریم. پیش ما بمان. از مهرداد جدا شو. خودم ترتیبش را میدهم...»
ـ پدر!
ـ این عجیب است که پدری از دخترش بخواهد او را ترک نکند؟
ـ اخباری که از کشورش میرسد، آنقدر هیجانانگیز است که نمیتوانم از آن بگذرم.
تو این داستان ایرانیا رو جوری بتصویر میکشه ک من ایرانی از خودمون متنفر میشم چ برسه ب اون رندی امریکایی البته نظر شخصیمه
کتاب داشت خوب پیش میرفت اما مثل اینکه کتاب ناقصه و از یک جایی به بعد یه قسمتی از کتاب اشتباها تکرار شده. لطفا طاقچه و انتشارات محترم پیگیری کنند
داستان به نظر من خیلی جالب نبود یعنی انگار ناقص بود من اول که چند صفحه اول رو خواندم انتظار پایان بهتر داشتم. همیشه بعد از تموم شدن کتابا از خودم میپرسم تهش چی؟ اگر یه نتیجه خوبی از داستان گرفته باشم
سلام.دوستان عزیز این کتاب بر اساس زندگی استاد شهید نادر طالب زاده علمدار جبهه فرهنگی انقلاب هست. توصیه میکنم که بخونید.
متوجه نشدم آخرش چی شد تقریباسی صفحه اخرش تکراربود ولی ازنظرادبی پرازآزایه های ادبی ونثرهای زیباست ولی درکل کتاب فقط به مهمان نوازی بزرگ خانواده اشاره شده وبیشترروی قضیه به بی معرفتی پسرهای ایرانی اشاره شده درکل مثال (خرش که