معرفی و دانلود کتاب مستاجر + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب مستاجر

کتاب مستاجر

۵.۰(از ۱ امتیاز)

معرفی کتاب مستاجر

کتاب مستاجر (The Tenant) نوشته فریدا مک فادن، با شروعی پرتنش، زندگی مردی را دنبال می‌کند که بعد از یک سقوط ناگهانی در کار و زندگی، ناچار می‌شود در خانه‌اش را به روی یک غریبه باز کند. از همان‌جا، اضطراب، سوءظن و شکاف‌های پنهان رابطه‌ها کم‌کم خودشان را نشان می‌دهند. این رمان را نشر کتاب کوله پشتی با ترجمه مریم علیزاده میلانلو منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مستاجر

کتاب مستاجر از فریدا مک فادن یک تریلر روان‌شناختی است که فضای آن بر بی‌ثباتی، فشار مالی، بی‌اعتمادی و ترس از فروپاشی زندگی روزمره بنا شده است. داستان از جایی شروع می‌شود که بلیک پورتر، مردی جاه‌طلب و سخت‌گیر، در ظاهر همه‌چیز را در اختیار دارد؛ شغل خوب، خانه‌ای گران‌قیمت و نامزدی که آینده‌اش را با او تصور می‌کند. اما این تعادل خیلی زود به‌هم می‌خورد و او از موقعیتی مطمئن به وضعیتی می‌رسد که باید برای حفظ خانه و رابطه‌اش تصمیمی ناخواسته بگیرد. همین جابه‌جایی از امنیت به ناامنی، موتور اصلی تعلیق در روایت است.

فریدا مک فادن فقط بر یک اتفاق بیرونی تکیه ندارد، بلکه تنش را از دل روابط و ذهن شخصیت‌ها بیرون می‌کشد. حضور مستأجر تازه در خانه، مسئله‌ای ساده و اقتصادی به نظر می‌رسد، اما به‌تدریج به عاملی برای آشکار شدن ترس‌ها، حسادت‌ها، تردیدها و رازهای پنهان تبدیل می‌شود. روایت از زاویه‌ی دید بلیک پیش می‌رود و همین انتخاب باعث می‌شود خواننده مدام میان همدلی و بدگمانی در رفت‌وآمد باشد. او خودش را منطقی، مسئول و کنترل‌گر می‌بیند، اما لابه‌لای حرف‌ها و واکنش‌هایش نشانه‌هایی دیده می‌شود که تصویر او را پیچیده‌تر می‌کند.

کتاب مستاجر در کنار خط اصلی تعلیق، تصویری از فشار زندگی شهری هم می‌سازد؛ جایی که شغل، اعتبار، اجاره‌خانه و ظاهر موفقیت می‌توانند در مدت کوتاهی به بحران تبدیل شوند. شخصیت‌های فرعی هم فقط برای پیشبرد ماجرا نیامده‌اند و هر یک به‌ نوعی بر حس ناامنی داستان اضافه می‌کنند؛ از نامزد بلیک که میان عشق و تردید گیر می‌افتد تا همسایه‌ها و آدم‌هایی که مرز میان هشدار واقعی و توهم را مبهم‌تر می‌کنند.

خلاصه داستان مستاجر

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

بلیک پورتر بعد از سال‌ها کار، ناگهان شغلش را از دست می‌دهد و اتهامی سنگین هم روی زندگی‌اش سایه می‌اندازد. او که زیر فشار بدهی و هزینه‌های خانه مانده، با اصرار نامزدش کریستا می‌پذیرد اتاقی از خانه‌شان را اجاره دهند. ورود ویتنی، مستأجر تازه، در ابتدا راه‌حلی موقت برای بحران مالی به نظر می‌رسد، اما خیلی زود فضای خانه را تغییر می‌دهد. همزمان، حرف‌های عجیب یک زن غریبه درباره خطری که کریستا را تهدید می‌کند، بذر تردید را در رابطه‌ی آن‌ها می‌کارد.

از این‌جا به بعد، داستان مستاجر میان سوءظن، کشش، ترس و رازهایی حرکت می‌کند که آرام‌آرام چهره‌ی واقعی آدم‌ها را زیر سؤال می‌برد.

چرا باید کتاب مستاجر را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب مستاجر را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب تعلیق را از دل موقعیت‌های روزمره‌ای مثل بیکاری، بدهی و همخانه شدن بیرون می‌آورد.
  • خواننده با شخصیتی روبه‌رو می‌شود که همزمان می‌تواند قابل‌درک و مشکوک باشد.
  • رابطه‌ی بلیک و کریستا نشان می‌دهد فشار مالی و ترس چگونه اعتماد را فرسوده می‌کند.
  • حضور مستأجر تازه فقط یک گره‌ی داستانی نیست و به ابزاری برای آشکار شدن لایه‌های پنهان شخصیت‌ها تبدیل می‌شود.
  • فضای داستان مدام میان هشدار واقعی، بدفهمی و توهم نوسان دارد و همین کشش روایت را حفظ می‌کند.

خواندن کتاب مستاجر را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب مستاجر به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به رمان‌های معمایی و روان‌شناختی که بر تنش خانگی و بی‌اعتمادی تکیه دارند.
  • خوانندگانی که از داستان‌های شخصیت‌محور با راوی مشکوک لذت می‌برند.
  • کسانی که به روایت‌هایی درباره‌ی فروپاشی تدریجی امنیت شغلی و عاطفی علاقه دارند.
  • مخاطبانی که دوست دارند در طول داستان مدام قضاوت‌شان درباره‌ی شخصیت‌ها تغییر کند.
  • علاقه‌مندان به داستان‌هایی که فضای خانه را از محل آرامش به محل تهدید تبدیل می‌کنند.

درباره فریدا مک فادن

سارا کوهن با تخلص ادبی فریدا مک‌ فادن (Freida McFadden) (متولد ۱۹۸۰)، پزشک متخصص در حوزه‌ی آسیب‌های مغزی و رمان‌نویس پرمخاطب آمریکایی در ژانر تریلر روان‌شناختی است. او پس از اتمام تحصیلات کارشناسی در رشته‌ی ریاضیات در دانشگاه هاروارد، دوره‌ی دکترای پزشکی را در دانشگاه استونی‌بروک گذراند. مک‌ فادن همزمان با فعالیت‌های بالینی، به داستان‌نویسی روی آورد و کار خود را از سال ۲۰۱۳ با نشر مستقل رمان «شیطان در اتاق عمل!» آغاز کرد؛ اثری با چاشنی طنز و تعلیق که با الهام از دوران کارآموزی پزشکی او نگاشته شد و مسیر حرفه‌ای‌اش را در عرصه‌ی نویسندگی گشود.

جهش حرفه‌ای و شهرت بین‌المللی مک‌ فادن در سال ۲۰۲۲ با انتشار رمان «خدمتکار» رقم خورد؛ اثری که به یک پدیده‌ی پرفروش جهانی تبدیل شد و جایزه‌ی انجمن بین‌المللی نویسندگان تریلر (ITW) را برای او به ارمغان آورد. آثار داستانی او تاکنون به بیش از ۴۰ زبان ترجمه شده و در بازارهای بین‌المللی میلیون‌ها جلد فروش داشته‌اند. از میان رمان‌های شاخص و مجموعه‌های داستانی او می‌توان به «راز خدمتکار»، «هیچ‌وقت دروغ نگو»، «در قفل‌شده»، «بخش دی»، «بانوی طبقه‌ی بالا»، «آسیب مغزی» و «سانحه» اشاره کرد که افتخاراتی چون جایزه‌ی گودریدز را نیز برای این نویسنده در پی داشته‌اند.

جوایز و افتخارات کتاب مستاجر

• نامزد بهترین داستان تریلر و معمایی جوایز گودریدز (سال ۲۰۲۵)
  • نامزد جایزه‌ی کتاب بریتانیا (سال ۲۰۲۶)
  • در لیست منتخب بهترین داستان‌های تعلیقی، تریلر و معمایی سایت آمازون

چه نسخه‌های دیگری از کتاب مستاجر منتشر شده است؟

• کتاب اجاره نشین، ترجمه‌ی نشاط رحمانی نژاد، نشر نون
  • کتاب مستاجر، ترجمه‌ی شهرزاد حسینی، نشر سبزان
  • کتاب مستاجر، ترجمه‌ی معصومه مظاهری، نشر گویا
  • و...

بخشی از کتاب مستاجر

«شش ماه پیش، کسی دقیقاً در همین نقطه ایستاد – در طبقهٔ بیست‌وپنجم ساختمان بلندی که کوبل اند روی، شرکت بازاریابی‌ای در منهتن که من در آن کار می‌کنم، در آن واقع شده – و سعی کرد از آن بپرد.

متأسفانه (یا خوشبختانه) برای او،‌ پنجره آن‌قدری باز می‌شود که فقط شکافی شش‌هفت‌سانتی ایجاد می‌کند و برای اینکه مرد بالغی خود را در میانش بچپاند کافی نیست. او سعی کرد با دست‌کاری آن‌قدری بازش کند که بدنش را در آن جا دهد، اما این کارش چندان جواب نداد. حراست پیش از آنکه او از آن بیست‌وپنج طبقه سقوط کند و بمیرد،‌ مانعش شد و حالا او در آسایشگاهی در بخش شمالی نیویورک است و گل مینا می‌چیند، آهنگ می‌خواند، شوک‌درمانی می‌شود یا هر کار مزخرفی که در این‌جور جاها انجام می‌دهند.

حالا هم من شغل او را گرفته‌ام.

من این شغل را می‌خواستم. از وقتی شروع به کار کردن در اینجا کردم می‌خواستمش. موقعیتی عالی است و بعد از اینکه کوییگلی سعی کرد خودش را پرت کند، همه برای گرفتنش با هم رقابت می‌کردند. حالا هم این شغل متعلق به من است.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۸ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب مستاجر و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

مشخصات کتاب

فرمت کتابEPUB
زبان کتابفارسی
جوایز ادبی و افتخاراتجایزه منتخب گودریدز
برچسبمنتخب سردبیران آمازون، ادبیات ایالات متحده آمریکا

نظری برای کتاب ثبت نشده است.