کتاب چون آوایی از داود
معرفی کتاب چون آوایی از داود
کتاب چون آوایی از داود، متنی نمایشی از تینوش نظم جو است که بر اساس مزامیر داود نوشته شده و نشر نی آن را منتشر کرده است. این اثر مزامیر را نهفقط به عنوان متنی دینی، بلکه به عنوان کلامی آوامند و صحنهپذیر پیش میگذارد؛ جایی که نیایش، طغیان، تردید، ایمان و سکوت در کنار هم قرار میگیرند. نسخهی الکترونیکی این نمایش را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب چون آوایی از داود
کتاب چون آوایی از داود اثری است که مزامیر منسوب به داود را در قالب یک نمایشنامه بازآرایی میکند و از همان آغاز نشان میدهد که با متنی صرفاً برای خواندن خاموش روبهرو نیستیم. تینوش نظم جو توضیح میدهد که این درام با تکیه بر دریافت هانری مسکونیک از متن عبری شکل گرفته است؛ دریافتی که بیش از توضیح معنا، به ضرباهنگ، تأکید، خشونت، مکث و نیروی صوتی کلمات اهمیت میدهد. به همین دلیل، متن حالتی اجرایی دارد و واژهها طوری کنار هم نشستهاند که هم شنیده شوند و هم تصویر بسازند. در این فضا، داود فقط یک چهرهی تاریخی یا مذهبی نیست؛ او همزمان جنگجو، نیایشگر، پادشاه، شاعر و انسانی درگیر با ترس، امید، خشم و طلب رهایی است.
کتاب چون آوایی از داود از بخشهایی با عنوانهایی مانند طغیان، نیایش، بیداری، رؤیا، پیامبر، ایمان، تردید، مکث، هلِلویا، آدونای، گلایه، قیام و خاتمه تشکیل شده است. همین عنوانها نشان میدهند که تینوش نظم جو بر مدار حالتهای روحی و لحظههای درونی حرکت میکند، نه بر پایهی روایت خطی. در هر بخش، صدا میان ستایش و اعتراض، اطمینان و بیپناهی، روشنایی و تیرگی جابهجا میشود. آنچه از دل این کتاب به جا میماند، تجربهی مواجهه با زبانی است که میخواهد همزمان دعا، فریاد، تصویر و حرکت باشد.
خلاصه نمایشنامه چون آوایی از داود
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
کتاب چون آوایی از داود مجموعهای از مزامیر برگزیده را در قالبی نمایشی در کنار هم مینشاند و از خلال آنها مسیر پرتنشی از تجربهی انسانی را ترسیم میکند. متن با صداهایی روبهروست که گاه در حال ستایشاند، گاه در دل رنج و هراس سخن میگویند و گاه از عدالت، نجات، تنهایی و انتظار میپرسند. بخشهایی مانند طغیان و گلایه سویهی معترض و آشوبناک کلام را نشان میدهند و بخشهایی مانند رؤیا، ایمان و هلِلویا به پناه، امید و سپاس نزدیک میشوند.
در سراسر اثر، داود به عنوان صدایی چندوجهی حضور دارد؛ صدایی که میان جسم و روح، سکوت و فریاد و تاریکی و روشنایی در رفتوآمد است.
چرا باید کتاب چون آوایی از داود را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب چون آوایی از داود را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب مزامیر را در قالبی نمایشی پیش میگذارد و توجه را از صرف معنا به آوا، مکث و حرکت کلام میبرد.
- خواننده با مطالعهی این کتاب میتواند با لایههای احساسی متنهایی مانند نیایش، تردید، خشم و امید در کنار هم روبهرو شود.
- این اثر نشان میدهد که چگونه یک متن کهن میتواند در فارسی به شکل اجرایی و صحنهپذیر بازآفرینی شود.
- پسگفتار مترجم دریچهای به شیوهی خواندن و اجرای متن باز میکند و تجربهی اثر را از سطح واژهها فراتر میبرد.
خواندن کتاب چون آوایی از داود را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب چون آوایی از داود به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به نمایشنامههایی که بر صدا، سکوت و حضور صحنهای تکیه دارند.
- خوانندگانی که میخواهند مزامیر داود را در صورتی متفاوت و نزدیک به اجرا بخوانند.
- کسانی که به پیوند شعر و تئاتر و نقش ضرباهنگ در ساختن معنا علاقه دارند.
- مخاطبانی که از متنهای تأملبرانگیز دربارهی ایمان، تردید، رنج و امید استقبال میکنند.
- دانشجویان و پژوهشگران تئاتر که میخواهند با نمونهای از اقتباس نمایشی از متنی کهن آشنا شوند.
درباره تینوش نظم جو
تینوش نظم جو (متولد ۱۳۵۳)، نمایشنامهنویس، کارگردان تئاتر، مترجم و ناشر ایرانیفرانسوی است. او در دوران نوجوانی به فرانسه مهاجرت کرد و پس از تکمیل تحصیلات و کسب تجربیات اجرایی متعدد در صحنههای تئاتر این کشور، به ایران بازگشت. نظم جو با پذیرش دبیری مجموعهی معتبر «دور تا دور دنیا» در نشر نی، جریانی پویا در ترجمه و نشر نمایشنامههای مدرن به راه انداخت و نقشی تعیینکننده در آشنایی جامعهی نمایشی، دانشجویان و هنرمندان تئاتر ایران با رویکردهای نوین درامنویسی جهان ایفا کرد. او در ادامهی فعالیتهای فرهنگیاش، نشر مستقل ناکجا (Naakojaa) را در پاریس با هدف چاپ و نشر دیجیتال و کاغذی متون دراماتیک، ادبیات داستانی و پژوهشهای گوناگون فارسیزبان بنیان نهاد.
بخش شاخصی از کارنامهی حرفهای نظم جو به ترجمهی متون ادبیات نمایشی، بهویژه در حوزهی زبان فرانسوی اختصاص دارد. او با برگردان آثار درامنویسان برجستهای نظیر اریک امانوئل اشمیت، ماتئی ویسنییک، ژان لوک لاگارس، یاسمینا رضا و اوژن یونسکو، متون مرجع فراوانی را به زبان فارسی افزود.
بخشی از کتاب چون آوایی از داود
تو در برابر من سفره اندازی در برابر ستمگرانم
سرم را خوشبو کنی جامم را لبریز کنی
تنها سعادت و نیکی مرا دنبال کنند
تمامی روزهای زندگانیام
که من در خانه آدونای میمانم روز و شب»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب چون آوایی از داود و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
مشخصات کتاب
| نام کتاب | چون آوایی از داود |