کتاب شغل من خواب دیدن است
هجده داستان از گابریل گارسیا مارکز
معرفی کتاب شغل من خواب دیدن است
کتاب شغل من خواب دیدن است، مجموعهای از ۱۸ داستان کوتاه به قلم گابریل گارسیا مارکز است که سیدحبیب گوهری راد آنها را گردآوری و ترجمه کرده و انتشارات جمهوری به انتشار رسانده است. این کتاب با پیوند زدن رخدادهای عادی زندگی به پدیدههای شگفتانگیز و خرافات بومی، مخاطب را به تماشای مرز باریک میان حقیقت و خیال فرامیخواند؛ از پیشگوییهای زنی که رؤیاهایش سرنوشت دیگران را رقم میزند تا فرود ناگهانی پیرمردی بالدار در حیاط یک خانهی روستایی. نسخهی الکترونیکی این کتاب را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب شغل من خواب دیدن است
کتاب شغل من خواب دیدن است گزیدهای از آثار کوتاه گابریل گارسیا مارکز است که جهان آشنای این نویسندهی برجسته را با تکیه بر عناصر غریب، نمادین و استعاری به تصویر میکشد. نویسنده در این داستانها تباهی، تنهایی، فقر و طمع بشری را در بستر فضاهایی نیمهواقعی و رازآلود واکاوی کرده است. فضای داستانها پر از تصویرسازیهای دقیق از زندگی روزمره در دهکدهها و شهرهای ساحلی است؛ مکانهایی که با هجوم ناگهانی پدیدههای شگرف دچار دگرگونی میشوند.
کتاب شغل من خواب دیدن است شامل ۱۸ داستان کوتاه است و عنوانهایی مانند «پیرمرد نحیف بر بالهای عظیم»، «قدیس»، «شغل من خواب دیدن است»، «بیوهی خوزه مونتیل» و «شکل دیگر مرگ» در آن دیده میشوند. گابریل گارسیا مارکز در این کتاب لایههای پنهان روانشناختی و رفتارهای اجتماعی آدمها را در مواجهه با حوادث خارقالعاده به چالش میکشد. شخصیتهای داستانهای او اغلب با مصائبی مانند مرگ عزیزان، انزوای خودخواسته یا بهرهکشی مادی دستوپنجه نرم میکنند.
فضای اثر سرشار از طنزی گزنده و تلخ است که باورهای خرافی و واکنش نهادهای قدرت را نقد میکند. خواننده با مطالعهی این کتاب، سفری ذهنی میان واقعیت ملموس و رؤیاهای رمزآلود را تجربه خواهد کرد.
خلاصه کتاب شغل من خواب دیدن است
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
کتاب شغل من خواب دیدن است روایتهایی متنوع از برخوردهای شگفتانگیز را پیش روی خواننده قرار میدهد. در یکی از داستانها، زن و شوهری پس از بارانی شدید، پیرمردی بالدار و نحیف را در حیاط خانهشان پیدا میکنند و با حبس کردن او در مرغدانی، کسبوکاری پرمنفعت از تماشای این موجود به راه میاندازند. داستانی دیگر سرگذشت پدری رنجدیده را بازگو میکند که جنازهی سالم دختر خردسالش را به واتیکان میبرد و سالها برای اعلام قدیس بودن او در راهروهای بیتوجه کلیسا انتظار میکشد.
داستان «شغل من خواب دیدن است» نیز زندگی زنی پیشگو به نام فرا فریدا را به تصویر میکشد که از کودکی با تعبیر خوابهای روزانهاش زندگی خانوادهها را اداره میکند و حتی سرنوشت شاعران و دیپلماتها را دستخوش تغییر میسازد.
چرا باید کتاب شغل من خواب دیدن است را بخوانیم؟
- کتاب شغل من خواب دیدن است مجموعهای متنوع از دیدگاههای تمثیلی و استعاری نویسنده را در قالب داستانهای کوتاه به نمایش میگذارد.
- این کتاب درک عمیقتری از واکنش انسانها در برابر شگفتیها، خرافات و معجزهها به دست میدهد.
- این اثر امکان لمس پیوند میان تخیلات بومی آمریکای لاتین و دغدغههای مشترک بشری را فراهم میکند.
- این کتاب تجربهای غنی از رویارویی با فضاسازیهای رازآلود، موقعیتهای استعاری و طنز گزندهی اجتماعی در اختیار میگذارد.
خواندن کتاب شغل من خواب دیدن است را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب شغل من خواب دیدن است را به این افراد پیشنهاد میکنیم:
- کسانی که به داستانهای کوتاه معاصر جهان علاقه دارند و از سبکهای نمادین و خیالپردازانه لذت میبرند.
- دوستداران آثار گابریل گارسیا مارکز و علاقهمندان به درونمایههای مرگ، تقدیر و تنهایی.
- افرادی که به فضاهای داستانی نامتعارف و تأملبرانگیز و محو شدن مرز میان وهم و واقعیت علاقه دارند.
- آنهایی که میخواهند از زاویهای متفاوت نقد رفتارهای جامعه و تضاد میان سادگی مردم و نهادهای قدرت را دنبال کنند.
درباره گابریل گارسیا مارکز
گابریل گارسیا مارکز (Gabriel García Márquez) (۱۹۲۷-۲۰۱۴)، رماننویس، روزنامهنگار و فعال سیاسی کلمبیایی و از پیشگامان جنبش شکوفایی ادبیات آمریکای لاتین (بوم) بود. او پس از تحصیل در رشتهی حقوق، فعالیت حرفهای خود را با روزنامهنگاری و گزارشگری آغاز کرد؛ حرفهای که تا پایان عمر بر ایجاز روایی، مستندنگاری و دیدگاه واقعگرایانهاش در داستاننویسی اثر گذاشت. آثار متقدم او نظیر «توفان برگ» (۱۹۵۵) و «ساعت شوم» (۱۹۶۲) پیشزمینههای شکلگیری دنیای داستانی وی را رقم زدند اما نقطهی عطف تاریخی کارنامهی او «صد سال تنهایی» (۱۹۶۷) بود؛ اثری جریانساز که نام او را به ادبیات جهانی پیوند زد و سالها بعد در سال ۱۹۸۲ جایزهی نوبل ادبیات را برایش به همراه آورد.
سبک گارسیا مارکز بر آمیزش رویدادهای تاریخی، مضامین سیاسی و سنتهای بومی با رخدادهای خارقالعاده و ناممکن استوار است؛ اسلوبی که متأثر از سنت روایتهای آلخو کارپنتیر قوام یافت. از مهمترین آثار داستانی او میتوان به «پاییز پدرسالار»، «وقایعنگاری یک مرگ اعلامشده»، «عشق سالهای وبا»، «ژنرال در هزارتوی خود» و «از عشق و شیاطین دیگر» اشاره کرد. پیوند ناگسستنی او با مطبوعات در گزارش مستند «گزارش یک آدمربایی» جلوهگر شد و کتابهای پایانیاش، از جمله خودزندگینامهی «زندهام تا روایت کنم» (۲۰۰۲) و رمان کوتاهش «خاطرات دلبرکان غمگین من» (۲۰۰۴)، پروندهی نیمقرن آفرینش ادبی او را تکمیل کردند.
بخشی از کتاب شغل من خواب دیدن است
«صبح روز واقعه، با چند نفر در تراس هابانا ریویرا در حال صبحانه خوردن بودیم که موجی وحشتناک و عظیم با هجوم ناگهانی خود بر ساحل و به هم کوبیدن ماشینهای در حال حرکت از کنار ساحل و یا پارک شده در پیادهرو، وضع عادی آنجا را در هم ریخت.
در این بین، یکی از ماشینها به پشت هتل پرت شد و در هم شکست. برخورد آن با زمین که مانند انفجار دینامیت بود، منجر به پودر شدن پنجرهٔ بزرگ شیشهای سرسرای هتل و در نتیجه ایجاد رعب و وحشت زیادی در ساختمان بیست طبقه شد. جهانگردهای زیادی که در سالن انتظار بودند، وحشتزده پا به فرار گذاشته و درحالیکه یکدیگر را هُل میدادند، سعی میکردند از ساختمان خارج شوند. برخی از آنها نیز زیر رگبار خرده شیشهها صدمه دیدند.
این صدمات و جراحات قطعاً ناشی از طغیان غیرمنتظرهٔ دریا بود؛ چون ما بین هتل و دیوارهٔ اسکله، خیابان دوطرفهٔ عریضی بود که موج از آن گذشته و به دلیل شدت و قدرت فوقالعادهاش پنجرهها را شکسته بود. داوطلبان فعال و سرزندهٔ کوبایی، به کمک مامورین آتشنشانی شتافتند و در مدتی کمتر از شش ساعت، باقیماندهٔ وسایل در هم ریخته و خرده شیشهها را جمع کردند؛ دروازهٔ ورود به ساحل را با میلهای بستند و به جای آن، یک در ورودی دیگر ساختند و در نهایت، همهچیز به حالت طبیعی خود بازگشت.
تا صبح روز بعد، هنوز کسی از اتومبیل متلاشی شده سراغی نگرفته بود، چون همه خیال میکردند که آن هم یکی از اتومبیلهای بیسرنشین پارک شده در کنار خیابان بوده است؛ ولی همینکه جرثقیل آن را بلند کرد و از لای آوار بیرون کشید، در پشت فرمان جسد زنی را پیدا کردند که کمربند ایمنی نیز بسته بود.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب شغل من خواب دیدن است و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
مشخصات کتاب
| نام کتاب | شغل من خواب دیدن است |