کتاب بیست اثر از چخوف
معرفی کتاب بیست اثر از چخوف
کتاب بیست اثر از چخوف، مجموعهای از داستانهای کوتاه آنتوان چخوف است که سیدحبیب گوهری راد آن را ترجمه و انتشارات جمهوری منتشر کرده است. چخوف در این مجموعه با موشکافی رفتارهای روزمره، تناقضهای درونی شخصیتها را در مواجهه با مسائلی چون مرگ، جاهطلبی و سوءتفاهمهای طبقاتی به تصویر کشیده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب بیست اثر از چخوف
کتاب بیست اثر از چخوف گزیدهای از آثار داستانی شاخص آنتوان چخوف به شمار میآید. این داستانها نمایانگر توانایی کمنظیر نویسنده در کالبدشکافی روان انسان و جامعهی روسیهی اواخر قرن نوزدهم میلادی هستند. چخوف با پرهیز از فضاسازیهای پرطمطراق، به دل ماجراهای کوچک، مکالمات روزمره و تصمیمهای ساده اما تأثیرگذار آدمها نفوذ میکند. داستانهایی چون «ملخ»، «دشمنان» و «عزاداری» بخشی از قطعات گردآوریشده در این کتاب هستند که در هر یک از آنها، مفاهیمی همچون شکاف طبقاتی، تنهایی عمیق انسانها، غرور بیمایه و سوگ مورد کاوش قرار گرفتهاند.
در کتاب بیست اثر از چخوف، تنوع مضامین و نگاه روانشناختی نویسنده کاملاً به چشم میآید. چخوف در این داستانها نه در پی صدور احکام اخلاقی است و نه قهرمانسازی میکند؛ بلکه ضعفها، خودخواهیها و ناتوانی بشر در فهم موقعیت دیگری را با بیانی نافذ به روی صحنه میآورد. تقابل فضای پرزرقوبرق زندگی محافل هنری و اشرافی با رنج ساکت و ازدسترفتنهای بیصدا، تضادی بنیادین در تاروپود این داستانها پدید میآورد. این کتاب تصویری زنده از زندگی و انزوای روحی انسانها در ساختارهای سرد اجتماعی نشان میدهد.
خلاصه کتاب بیست اثر از چخوف
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
کتاب بیست اثر از چخوف داستانهایی از موقعیتهای تراژیک و طنزآمیز زندگی را پیش چشم میگذارد. برای مثال در داستان «ملخ»، اُلگا زنی شیفتهی شهرت و محافل هنرمندان است که شوهر فداکار و پزشک خود را نادیده میگیرد و به دنبال ارضای جاهطلبیهای خود میرود، تا جایی که هنگام ابتلای شوهر به بیماری مرگبار، ارزش واقعی او را دیر متوجه میشود. یا در داستان «دشمنان»، پزشکی که فرزند خردسالش را به تازگی بر اثر بیماری از دست داده، با اصرار مردی ثروتمند و مستأصل بر بالین همسر او حاضر میشود؛ غافل از اینکه ماجرا توطئهای خانوادگی بوده و این رودررویی به خشمی تلخ، احساس تحقیر و کینهای عمیق میان دو طبقهی اجتماعی بدل میشود.
چرا باید کتاب بیست اثر از چخوف را بخوانیم؟
- کتاب بیست اثر از چخوف بینشی عمیق نسبت به ضعفهای روانی، توهمات شخصی و رنجهای ناپیدای انسان نشان میدهد.
- خواننده با مطالعهی این کتاب میتواند ماهیت تنهایی بشر و موانع همدلی میان افراد در شرایط بحرانی را بهتر دریابد.
- این کتاب به خواننده کمک میکند شناختی ملموس از جامعه و فضای فرهنگی روسیهی اواخر قرن نوزدهم به دست آورد.
- این کتاب امکان کشف ایجاز و ظرافتهای شخصیتپردازی در فرم داستان کوتاه را فراهم میکند.
خواندن کتاب بیست اثر از چخوف را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب بیست اثر از چخوف را به این افراد پیشنهاد میکنیم:
- به علاقهمندان ادبیات کلاسیک روسیه و داستان کوتاه.
- کسانی که به تحلیل رفتار و روانشناسی شخصیتها در موقعیتهای پرتنش علاقه دارند.
- افرادی که مایلاند دربارهی فاصلهی طبقاتی و سوءتفاهمهای ارتباطی میان انسانها بیشتر بدانند.
- کسانی که روایتهای واقعگرایانه و بیپیرایه در ادبیات داستانی را دنبال میکنند.
درباره آنتوان چخوف
آنتون پاولوویچ چخوف (Anton Pavlovich Chekhov) (۱۸۶۰-۱۹۰۴)، پزشک، داستاننویس و نمایشنامهنویس برجستهی روس و از تأثیرگذارترین چهرههای ادبیات مدرن جهان است. او پس از اتمام تحصیلات در رشتهی پزشکی دانشگاه مسکو، به طور جدی وارد عرصهی نویسندگی شد و علیرغم عمر کوتاه ۴۴ سالهاش، بیش از ۷۰۰ اثر ادبی خلق کرد. تجارب پزشکی چخوف دیدگاهی موشکافانه، بالینی و عاری از قضاوتهای اخلاقی احساسی به او بخشید که در بازنمایی واقعگرایانهی روان انسانها و لایههای پنهان رفتار اجتماعی نقشی اساسی داشت.
نوآوری بنیادین چخوف در داستانکوتاهنویسی، دگرگون ساختن مفهوم پیرنگ سنتی و گذار از حادثهمحوری به فضاسازی درونی و روانشناختی بود. او با پرهیز از اطناب و گرهگشاییهای مرسوم، به روایت زندگی روزمره، رنجهای معمولی، فقدان تفاهم و فرصتهای از دسترفته میپرداخت؛ آثاری چون «بانو با سگ ملوس»، «اتاق شماره شش»، «کاشتانکا»، «بوقلمونصفت» و «داستان ملالانگیز» از شاخصترین نمونههای سبک ایجازمحور و پایانوَشِ باز او به شمار میروند. در قلمرو درام، همکاری چخوف با کنستانتین استانیسلاوسکی در تئاتر هنری مسکو تحولی ساختاری در تاریخ نمایش پدید آورد؛ چهارگانهی او شامل «مرغ دریایی» (۱۸۹۶)، «دایی وانیا» (۱۸۹۹)، «سه خواهر» (۱۹۰۱) و «باغ آلبالو» (۱۹۰۴) با تلفیق درام زیرمتنی (سابتکست)، سکوتها و روانشناسی طبقاتی، پایهگذار درام مدرن شد.
بخشی از کتاب بیست اثر از چخوف
«شبی تیره و تاریک در ماه سپتامبر، کمی قبل از ساعت ده شب، آندرهٔ۱۱ پسر ششسالهٔ دکتر کریلُف، پزشک دولتی، از بیماری دیفتری از دنیا رفت. همین که همسر پزشک مقابل تخت کودک مردهاش زانو زد و نخستین علائم احتضار در او دیده شد، زنگ سرسرا با شدت به صدا در آمد.
در یکی از صبحگاهان، وقتی که بیماری دیفتری به منزل آنها سرایت کرد، تمام خدمه را به خانههایشان راهی کردند. بنابراین کریلف خود با همان پیراهن آستینبلند و جلیقهٔ نامرتب، بدون آنکه دست و صورت نمناک خود را که از اسید فنیک میسوخت پاک کند، در را باز کرد. راهرو آنقدر تاریک بود که فردی که به درون آمد فقط قد متوسط، شالگردن سفید و صورت درشت و رنگباختهاش قابل دیدن بود. رنگ صورتش به قدری پریده بود که انگار حضور او به سرسرا نور داده بود.
مرد سراسیمه پرسید:
- "دکتر حضور دارند؟" کریلف پاسخ داد:
- "من دکترم، چکار دارید؟" مرد که بینهایت خوشحال شده بود گفت:
- "شما دکترید؟ بسیار خوشبختم!" و دست پیش برد و دست دکتر را در تاریکی یافت و آن را فشرد.
- "خیلی... خیلی خوشبختم! ما به هم معرفی شده بودیم. من آبوگین هستم. همین تابستان در منزل گنوچف افتخار آشنایی با شما را پیدا کردم. بسیار خوشحال شدم که در منزل بودید. شما را به خدا نگویید که الان به همراه من نمیآیید. همسرم بیمار است. من کالسکه با خود آوردهام."»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب بیست اثر از چخوف و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
مشخصات کتاب
| نام کتاب | بیست اثر از چخوف |