معرفی کتاب نبرد من
کتاب نبرد من نوشته آدولف هیتلر و ترجمه بهناز ورشوی است. این اثر را انتشارات عطر کاج منتشر کرده است. این کتاب متنی خودزندگینامهای و سیاسی است که نویسنده در آن از سالهای کودکی، تجربههایش در وین، شکلگیری باورهای سیاسی و نگاهش به حزب و دولت سخن میگوید. بخش مهمی از کتاب به توضیح این موضوع اختصاص دارد که هیتلر چگونه تجربههای شخصی و اجتماعی خود را به ایدههای سیاسی پیوند میزند و از آنها برای ترسیم جهانبینیاش استفاده میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نبرد من
کتاب نبرد من نوشته آدولف هیتلر متنی است که در آن روایت زندگی شخصی با بیان دیدگاههای سیاسی درهم میآمیزد. نویسنده در آغاز از کودکی و خانوادهاش میگوید و بعد به سالهای تحصیل، علاقهاش به هنر، کشمکش با پدر بر سر آیندهی شغلی و تجربهی زندگی در وین میرسد. این مسیر فقط شرح خاطرهها نیست، بلکه تلاشی است برای توضیح اینکه چگونه برداشتهای او از فقر، آموزش، ملیگرایی، دولت و جامعه بهتدریج شکل گرفته است. فضای اثر از همان ابتدا جدلی و دفاعی است و نویسنده میکوشد گذشتهی خود و مسیر فکریاش را بهعنوان بخشی از یک پروژهی سیاسی توضیح دهد.
کتاب نبرد من در دو جلد تنظیم شده است. جلد اول با عنوان نگاه به گذشته فصلهایی مانند در خانهی پدری، سالهای تحصیل و رنج در وین، اندیشههای سیاسی در وین، مونیخ و چند فصل دیگر را دربر میگیرد. جلد دوم با عنوان جنبش ناسیونالسوسیالیست به موضوعهایی مانند جهانبینی و حزب، دولت، تبلیغات و سازمان، ستیز با نیروهای سرخ، سیاست آلمان در اروپای شرقی و حق دفاع از خود اختصاص دارد. از دل این فصلها میتوان فهمید که این کتاب فقط شرح زندگی نویسنده نیست و همزمان کوششی است برای صورتبندی ایدئولوژی، تعریف دشمنان سیاسی و توضیح سازوکارهای حزب، تبلیغات و قدرت.
بخشهای مربوط به وین در این اثر جایگاه مهمی دارند. نویسنده در آن فصلها از فقر، کارگری، بیثباتی شغلی، شکاف طبقاتی و تجربهی زیستن در میان تهیدستان حرف میزند و همین تجربهها را نقطهی آغاز بسیاری از داوریهای سیاسی خود میداند. در کنار اینها، متن سرشار از حملههای مستقیم به جریانهای فکری و سیاسی گوناگون است و از همین رو، کتاب تصویری روشن از ذهنیت نویسنده و شیوهی استدلال او به دست میدهد. اهمیت خواندن این کتاب بیش از هر چیز در شناخت سازوکار شکلگیری یک جهانبینی افراطی و زبان سیاسیای است که از خاطره، خشم، تعمیم و دشمنسازی تغذیه میکند.
خلاصه کتاب نبرد من
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
کتاب نبرد من با شرح تولد و سالهای کودکی آدولف هیتلر آغاز میشود و بعد به رابطهاش با پدر و مادر، علاقهاش به نقاشی و معماری و نارضایتیاش از مسیر اداریای میرسد که برایش در نظر گرفته شده بود. پس از مرگ والدین، او راهی وین میشود و در آنجا با فقر، کارهای موقت، شکست در ورود به آکادمی هنر و زندگی در میان کارگران روبهرو میشود. نویسنده این دوره را نقطهی شکلگیری نگاه سیاسی خود معرفی میکند و از خلال آن به موضوعهایی مانند ملیگرایی، آموزش، تبلیغات، اتحادیهها، حزب و دشمنان فکریاش میرسد. در ادامه، روایت شخصی کمکم جای خود را به توضیح ایدههای سیاسی و سازمانی میدهد.
چرا باید کتاب نبرد من را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب نبرد من را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب تصویری مستقیم از شیوهی فکرکردن آدولف هیتلر و نحوهی پیوند دادن تجربههای شخصی به ایدههای سیاسی ارائه میدهد.
- خواندن این کتاب به درک زبان تبلیغاتی، دشمنسازی سیاسی و منطق استدلالی نویسنده کمک میکند.
- فصلهای مربوط به وین نشان میدهند که نویسنده چگونه فقر، کارگری و نارضایتی اجتماعی را در چارچوب باورهای خود تفسیر کرده است.
- ساختار دوجلدی اثر امکان میدهد هم گذشتهی فردی نویسنده دیده شود و هم برداشت او از حزب، دولت، سازمان و تبلیغات.
- این کتاب برای کسانی مناسب است که میخواهند ریشههای فکری ناسیونالسوسیالیسم را از خلال متن خودِ نویسنده بررسی کنند.
خواندن کتاب نبرد من به این گروهها پیشنهاد میشود:
- خوانندگانی که میخواهند با مسیر شکلگیری باورهای سیاسی آدولف هیتلر آشنا شوند.
- علاقهمندان به تاریخ سیاسی اروپا که میخواهند متن را از زاویهی ایدهها و استدلالهای درون آن بررسی کنند.
- پژوهشگرانی که دربارهی تبلیغات سیاسی، حزبسازی و زبان ایدئولوژیک مطالعه میکنند.
- کسانی که میخواهند پیوند میان تجربههای زیسته، فقر، ناکامی و رادیکالشدن سیاسی را در یک متن بحثبرانگیز دنبال کنند.
- مخاطبانی که به مطالعهی آثار جنجالی و تأثیرگذار در تاریخ اندیشهی سیاسی علاقه دارند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب نبرد من و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | نبرد من |
| عنوان در زبان مبدأ | Mein Kampf, 2001 |