کتاب یادداشتهای معلم بومهن
خواندن نظراتمعرفی کتاب یادداشتهای معلم بومهن
برابر ابلاغ ۷۷۴- ۱۳۴۰/۱۰/۲۳ که امروز ساعت یک بعدازظهر به دستم رسیدهاست، به عمر ۵۹ روزه مدیر بودنم در مدرسه آبعلی خاتمه داده شدهاست و شدهام معلم مدرسه بومهن. برای کسی که میخواهد تدریس کند، چه فرق میکند که معلم مدرسه آبعلی باشد یا بومهن؟
«یادداشتهای معلم بومهن» یادداشتها و خاطرات سعید وزیری است از دوران معلمیاش در بومهن تهران. وزیری در سال ۱۳۱۸ در ورامین متولد شد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در ورامین و شهر ری به پایان رساند. در سال ۱۳۳۸ به استخدام وزارت فرهنگ درآمد و به مدت ۳۵ سال خدمت کرد و پس از بازنشستگی نیز به فعالیتهای فرهنگی خود ادمه داد. او در زمینه ادبیات، داستاننویسی، فلسفه و منطق و سفرنامه نویسی آثاری دارد.
بخشی از صفحات آغازین کتاب را میخوانید:
مدیر لبخند زد، مثل بچهها ذوق کرد. قفس را کنار باغچه مدرسه گذاشت:
- امروز روز آزادی توست. باید پرواز کنی. من پرواز پرندگان را در آبی آسمان دوست دارم. من دوست ندارم هیچ پرندهای در قفس باشد.
من دل توی دلم نبود. فکر میکردم خواب میبینم. میخواستم لحظۀ آزادی پرنده را ببینم. لحظۀ رهاییاش را.
مدیر عاطفانه پرنده را نگاه کرد. بعد در قفس را باز کرد:
- باور کن آزادی. بیا بیرون، پرواز کن....
پرنده با ناباوری دور و بر خود را نگاه کرد. بال زد. روی شاخۀ گل سرخی نشست که هنوز چند گل آن سرخ بود و لطیف.
مدیر داد زد: «پرواز کن... .» پرنده از روی شاخه گل سرخ پر کشید روی شاخه برهنه تبریزی باریکی نشست که در نسیم میلرزید.
مدیر گفت: «چه باشکوه است؟» به من نگاه کرد و خندید.
پرنده ناگهان به پرواز درآمد. اوج گرفت. از تبریزیهای مدرسه، آنسوتر پرواز کرد. آسمان آبی بود و دیدنی، که ناگهان مدیر از پشت درخت تبریزی گشنی تفنگش را برداشت و پرنده را نشانه گرفت.
من با خودم گفتم: «یعنی چشمام درست میبینه؟» پرنده در آسمان آبی حیاط مدرسه، بال گشوده بود که صدای تیر بلند شد.
پرنده از اوج به پایین آمد. درست جلوی پای من در خون غلتید.
مدیر خندید: «تیر من ردخور نداره.»
من کنار باغچه مدرسه نشستم. به نظرم آمد روح سرگردانی هستم که به تماشای تن به خون خفته خود نشستهام.
بنی هندل: تاکسینگاری (مردمنگاری گفتوگوهای تاکسی)
محسن حسام مظاهری
ایل کلهر ازنگاهی دیگرعلی اشرف باقری فرد
حوالی هزار و سیصداحسان عبدی
ازدواج کودکانعهدیه اسدپور
ورزش پهلوانی
علیرضا هاشمی نیا (دلنشین شالی)
کوتاه از علوم انسانیبردیا سلیمانی خو
روانشناسی شخصیتطاهره آقاپور
دانستنی های علم نجومعلیرضا هاشمی نیا (دلنشین شالی)
خانهپیمان باشلو
جنوبگان ایرانعلیرضا هاشمی نیا (دلنشین شالی)
جزیره آشورادهعلیرضا هاشمی نیا (دلنشین شالی)
بندر ایرانی سالیانکاعلیرضا هاشمی نیا (دلنشین شالی)
اسطوره ها و مفاخر ایراناسلام عبادی هشترودی
امنیت سایبری در عصر تحول دیجیتالدیتمار پی. اف. مولر
یه کتاب خیلی توپ.دم انتشارات و نویسنده گرم
کتاب بسیار زیبا و روانه، چقدر خوبه که این طور کتاب ها هستن تا ما از تاریخ آموزش و پرورش گذشته مطلع بشیم.
داستان، گفتوگومحوره. بهنظر من که جذاب بود. بیشتر، گفتارها رو توصیف کرده تا رفتار و کنشها رو.
کتاب سطح متوسطی بود به دلیل اینکه فقط صحبت هاشون نوشته بود فکر میکردم از کارهایی که در مدرسه شده و انجام شده یادداشتی هست