کتاب عابد روسیاه
داستانهای اصول کافی (جلد پنجم)
معرفی کتاب عابد روسیاه
کتاب عابد روسیاه نوشتهی محمد محمدیاشتهاردی مجموعهای از داستانها و روایتهای برگرفته از اصول کافی است که نشر بهنشر آن را منتشر کرده است. نویسنده با انتخاب حکایتها و روایات اخلاقی، اعتقادی و اجتماعی، آنها را به نثر فارسی بازنویسی کرده است تا خواننده امروز بتواند با فضای معارف اهلبیت (ع) همراه شود. در این اثر، زندگی و زمانهی کلینی بهعنوان مؤلف کافی معرفی شده و سپس دهها روایت در قالب داستانهای کوتاه و توضیحدار کنار هم قرار گرفته است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب عابد روسیاه
کتاب عابد روسیاه اثری از محمد محمدیاشتهاردی است که بر پایهی گزیدهای از روایات کتاب اصول کافی نوشته شده و در قالب مجموعه داستانهای اصول کافی تنظیم شده است. نویسنده در پیشگفتار ابتدا زندگی و جایگاه علمی ثقةالاسلام کلینی، مؤلف کافی، را معرفی کرده و به ساختار سهگانهی کافی یعنی اصول، فروع و روضه اشاره کرده است. سپس توضیح داده که این مجموعه، برشی از روایتهای عقیدتی، اخلاقی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی اصول کافی است که با نثر فارسی و همراه با توضیحهای روشنگر در ابتدا، میانه یا پایان هر داستان عرضه شده است. در کتاب عابد روسیاه هر فصل به موضوعی مشخص اختصاص یافته است؛ مانند «ویژگیهای اسلام و مراحل و خصال ایمان» و «مسائل گوناگون اخلاقی». در فصل نخست، روایتهایی دربارهی حقیقت دین، نسبت اسلام و ایمان، جایگاه امامت، تسلیم در برابر حق، سه خصلت قلب مسلمان حقیقی و معیارهای مؤمن واقعی گرد آمده است. در فصل دوم، محور روایتها صلهی رحم، حقوق مؤمنان نسبت به هم، شاد کردن دل مؤمن، ایثار، دیدار برادران دینی و آداب معاشرت است. کتاب عابد روسیاه در هر روایت، متن اصلی حدیث را بهصورت داستانی و گفتوگومحور نقل کرده و سپس در برخی موارد با توضیحهای کوتاه در میان قلاب، پیام اخلاقی یا اعتقادی آن را روشن کرده است. از ماجرای یحییبن امطویل و تبلیغات ضد طاغوتی او تا گفتوگوی امامان با شاگردانشان دربارهی ایمان، خوف، زهد، تواضع، کار و قناعت، طیفی از موقعیتهای متنوع دینی و انسانی به تصویر کشیده شده است.
خلاصه کتاب عابد روسیاه
کتاب عابد روسیاه مجموعهای از روایتها و حکایتهای برگرفته از اصول کافی است که محور اصلی آن تبیین چهرهی «مؤمن واقعی» و سبک زندگی ایمانی است. در بخشهای آغازین، امامان (ع) در پاسخ به پرسش یاران، حقیقت دین را در گواهی به توحید، نبوت، امامت، عمل به واجبات، ترک محرمات و انتظار قائم خلاصه کردهاند و تفاوت اسلام و ایمان با مثالی روشن توضیح داده شده است. سپس داستانهایی از یاران شجاع و عابدان تسلیم، ارزش تسلیم در برابر حق، سه خصلت قلب مسلمان حقیقی، و حقوق متقابل مؤمنان نقل شده است. در ادامهی کتاب عابد روسیاه روایتهایی دربارهی صلهی رحم، آثار قطع رحم، ارتباط نامرئی دلهای مؤمنان، ایثار مالی، شاد کردن دل مؤمن، برآوردن حاجت دیگران، قناعت، کار و پرهیز از تنبلی، تواضع پادشاهان و پیامبران، و معیارهای شیعهی حقیقی آمده است. نویسنده با کنار هم گذاشتن این حکایتها، تصویری از ایمانی ارائه کرده که تنها به ادعا محدود نیست و در رفتار، روابط خانوادگی، اقتصاد، عبادت، اخلاق فردی و اجتماعی نمود پیدا میکند.
چرا باید کتاب عابد روسیاه را بخوانیم؟
کتاب عابد روسیاه با کنار هم آوردن روایتهای اصول کافی در قالب حکایتهای کوتاه، تصویری عینی از ایمان، اخلاق و روابط انسانی در سنت شیعی ارائه کرده است. خواننده در خلال داستانها با معیارهای مؤمن واقعی، شیعهی حقیقی، صلهی رحم، ایثار، قناعت، کار، تواضع و شاد کردن دل مؤمن آشنا میشود و میتواند این مفاهیم را در موقعیتهای روزمرهی زندگی بازخوانی کند.
کتاب عابد روسیاه به کسانی پیشنهاد میشود که به معارف اهلبیت (ع)، حدیثخوانی و شناخت عملی ایمان و اخلاق علاقهمند هستند. دانشجویان و طلاب، مربیان دینی و افرادی که بهدنبال متنی روایی برای تأمل اخلاقی و اعتقادیاند، میتوانند از این اثر بهره ببرند.
بخشی از کتاب عابد روسیاه
«زید شحّام میگوید: «به امام صادق (ع) عرض کردم نزد ما مردی هست که نامش «کُلَیب» میباشد، هر دستوری که از جانب شما میرسد، بدون چونوچرا میگوید: تسلیم هستم. از این رو ما به او کُلَیب تسلیم میگوییم.» امام صادق (ع) به او رحمت فرستاد و فرمود: «آیا میدانید تسلیم چیست؟» زید: «ما سکوت کردیم و چیزی نگفتیم.» امام صادق (ع): «سوگند به خدا تسلیم همان اِخبات (کرنش در برابر حق) است. آنجا که خداوند میفرماید: إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَأَخْبَتُوا إِلَی رَبِّهِمْ أُولَئِک أَصْحَابُ الْجَنَّهݑِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ؛ آنان که ایمان آوردند و عمل صالح انجام دادند و در برابر خداوند خاضع و تسلیم بودند، آنها یاران بهشتند و در آن جاودانه خواهند ماند.» کامل تمّار میگوید: «امام باقر (ع) فرمود: آیا میدانی معنی این آیه چیست که خدا میفرماید: قَد اَفلَحَ المُؤمِنُونَ؛ همانا مؤمنان رستگارند. (مؤمنون، ۱) آیا میدانی که آن مؤمنانی که رستگارند چه کسانی هستند؟» کامل تمّار: «شما آگاهتر هستید.» امام باقر (ع): «منظور آن مؤمنانی هستند که تسلیم حق میشوند و تسلیمشدگان همان افراد نجیب هستند. پس مؤمن (تسلیم حق) غریب (و کمیاب) است. خوشا به حال غریبها!»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب عابد روسیاه و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | عابد روسیاه |
| عنوان دیگر | داستانهای اصول کافی (جلد پنجم) |