دانلود و خرید کتاب نهج البلاغه موضوعی (کتاب دهم: جامعه و فرهنگ ۲) جمال‌الدین دین‌پرور
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
کتاب نهج البلاغه موضوعی (کتاب دهم: جامعه و فرهنگ ۲) اثر جمال‌الدین دین‌پرور

کتاب نهج البلاغه موضوعی (کتاب دهم: جامعه و فرهنگ ۲)

معرفی کتاب نهج البلاغه موضوعی (کتاب دهم: جامعه و فرهنگ ۲)

امام علی علیه السلام معیار همکاری و تعاون را براساس حق و انصاف برمی‌شمرد. چنانکه حق را تنگ‌ترین امور به هنگام انجام عمل منصفانه برمی‌شمرد. منصفانه بودن انجام عمل همواره باید برای طرفین در نظر گرفته‌شود. به‌همین دلیل در سایۀ همکاری و تعاون حقوق دوسویه در سایۀ عدل و انصاف نیز به‌وجود می‌آید، که طرفین باید به آن التزام عملی داشته‌باشند. آشکار است که رعایت اصل حق و انصاف، مستلزم تصمیم‌گیری و ارادۀ فرد، در نتیجۀ آزادی در عمل است. انسان آزاد، صاحب اختیار و مسئول، موظف به‌ادای فریضۀ الهی، در کمک‌رسانی و یاری دیگران است. این کمک متقابل در کمال اختیار و آزادی و از روی انصاف انجام می‌گیرد و براین اساس حیات جمعی و زندگی اجتماعی محقق می‌شود. هیچ‌یک از افراد جامعه مجاز به کناره‌گیری از عمل تعاون و همکاری نیستند. زیرا در آن‌صورت حقوق الهی دچار نقصان شده و جامعه متزلزل می‌شود. ازاین‌رو امام علیه السلام اعضای جامعه را به‌مثابۀ همکارانی می‌داند که نمی‌توان هیچ‌یک از آنها را نادیده انگاشت. افراد باید برای رفع نیازها و تحقق آرمان‌ها به یاری و کمک یکدیگر برخیزند. اما هیچ‌کس در این اقدام مجبور نیست. آشکار است که رعایت این اصل جامعه را به انسجام رسانده و می‌تواند جامعۀ آرمانی را پی‌ریزی کند.
نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌هایی از کتاب
مشاهده همه (۸)
امام می‌فرماید: هیچ حقّی یک طرفه نیست: برای هرکس که سودی آورَد، مسئولیتی نیز آفریند و هرکس را زیانی رسانَد، سودی هم بخشد. و اگر تصوّر شود برای کسی حق یک سویه بدون مسئولیت باشد، این ویژه خداست- نه آفریدگان- که آمیزۀ قدرت و عدالت است و حوادث روزگار، و تلخ و شیرین زندگی همه عدل و خیر است (همان، خطبه ۲۰۷).
ادریس
امام- علیه‌السّلام- در باره آنها که از جهاد در رکابش سر باز زدند فرمود: حق را خوار کردند و باطل را یاری نرساندند.
ادریس
امام (ع) می‌فرماید: به سخنی که از دهان کسی بیرون می‌آید، گمان بد مبر، چندان که توانی احتمال نیکی بر.
ادریس
جایگاه اجتماعی افراد در التزام به تعاون دخالتی ندارد. امام (ع) می‌فرماید هیچ‌کس اعم از کوچک و بزرگ از هم‌کاری بی‌نیاز نیست
ادریس
علی (ع) در وصف حق می‌فرماید: حق گسترده‌ترین چیزها در توصیف و گفتار، و محدودترین، در کردار است (خطبه ۲۰۷). ازاین‌رو حق گرچه امری آشکار است، اما پذیرش حق در دایرۀ عدل و انصاف، میدانی تنگ و باریک را تشکیل می‌دهد. انسان‌ها آن‌گاه که منافعشان در خطر می‌افتد، نمی‌توانند از روی انصاف حق را بپذیرند.
ادریس
کسی را که نزدیکانش واگذارند، بیگانگانش دست گیرند.
ادریس
آن کس که نتواند دوستی گزیند ناتوان‌ترینِ مردم است، و آن که دوست خویش را از دست دهد ناتوان‌تر از اوست.
ادریس
امام (ع) فرمود: پسرکم خود را میان خویش و دیگری میزانی بشمار، پس آنچه برای خود دوست می‌داری برای جز خود دوست بدار. و آنچه تو را خوش نیاید برای او ناخوش بشمار. و ستم مکن چنانکه دوست نداری بر تو ستم رود، و نیکی کن چنانکه دوست می‌داری به تو نیکی کنند. و آنچه از جز خود زشت می‌داری برای خود زشت بدان، و از مردم برای خود آن را بپسند که از خود می‌پسندی در حق آنان
ادریس

حجم

۴۱٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۹۲ صفحه

حجم

۴۱٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۹۲ صفحه

قیمت:
۱,۲۵۰
تومان