معرفی و دانلود کتاب دختران بی وارث pdf + خلاصه رایگان

آزاده جهان احمدی
انتشارات:
نشر مهرستان

معرفی کتاب دختران بی وارث

کتاب دختران بی وارث به دبیری آزاده جهان‌ احمدی، مجموعه‌ای از هشت روایت درباره‌ی زندگی دختران مجرد است که نشر مهرستان آن را منتشر کرده و می‌کوشد تصویری چندوجهی از زیست دختران مجرد و انگیزه‌های آن‌ها برای ازدواج نکردن ارائه دهد؛ از بار اقتصادی خانه گرفته تا مواجهه با بیماری، فشارهای فرهنگی، قضاوت‌های فامیلی و تلاش برای ساختن هویت مستقل. فرم متن‌ها ترکیبی از تجربه‌نگاری، بحران‌نگاری، جستار و روایت است و نویسندگان با تکیه‌ بر ادبیات واقع‌گرا از رنج‌ها، انتخاب‌ها، ترس‌ها و توانمندی‌های خود گفته‌اند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب دختران بی وارث

کتاب دختران بی وارث مجموعه‌ای از جستارهای شخصی و روایت‌های مستند به دبیری آزاده جهان احمدی است که زیست هشت زن مجرد ایرانی و مواجهه‌ی آن‌ها با پدیده‌ی «تجرد قطعی» را در جامعه‌ای در میانه‌ی سنت و مدرنیته بازتاب می‌دهد. جهان احمدی، تجرد را نه نقصی برای تحقیر و نه ابزاری برای فخرفروشی، بلکه واقعیتی زیسته با ابعاد پیچیده‌ی فردی، عاطفی و اجتماعی معرفی می‌کند. او با تفکیک مفهوم «تجرد زیستی» (دوران موقت پیش از ازدواج) از «تجرد قطعی» (رسیدن به مرحله‌ای که احتمال ازدواج از منظر آماری و عرفی کاهش چشمگیر می‌یابد)، پشت‌صحنه‌ی دشوار گردآوری این روایت‌ها، مقاومت‌ها، تابوها و ترس از قضاوت‌های اجتماعی را تبیین می‌نماید.

کتاب دختران بی وارث در قالب هشت تک‌نگاری مستقل، چندصدایی ملموسی از تجربیات، بحران‌ها و بار مسئولیت زنان مجرد تحصیل‌کرده و شاغل به تصویر کشیده است؛ از خرده‌روایت‌هایی چون فداکاری‌های دختر بزرگ خانواده برای مراقبت و تأمین معیشت بستگان تا کشمکش با اضطراب تنهایی، بیماری، دگرگونی‌های شغلی و التیام شکست‌های عاطفی.

این کتاب بدون افتادن به ورطه‌ی سیاه‌نمایی یا ارائه‌ی تصویری آرمانی و ساختگی، سندی جامعه‌شناختی از فشارهای پنهان فرهنگی، اقتصادی و روانی بر زنانی است که سبک زندگی‌شان خارج از الگوهای متداول خانوادگی شکل گرفته است.

خلاصه کتاب دختران بی وارث

کتاب دختران بی وارث روایتی مستند و جامعه‌شناختی از تجربه‌ی زیسته‌ی تجرد قطعی در میان زنان ایرانی است؛ وضعیتی فراتر از تجرد موقت که در آن شانس ازدواج از منظر عرف و آمار کاهش یافته و شیوه‌ی زیست، استقلال مالی و روابط اجتماعی فرد را بازتعریف می‌کند. اثر به واکاوی صادقانه‌ی صدای قشری می‌پردازد که در فضاهای رسمی و رسانه‌ای کمتر بازتاب یافته‌اند.

در یکی از جستارها، فلور قزوینی روایتگر ایثار دختری در جنوب تهران است که پس از فقدان پدر، نقش نان‌آور و حامی اصلی خانواده را بر دوش می‌کشد و حتی از عشق و ازدواج خود چشم‌پوشی می‌کند؛ روایتی که به‌مرور به بازشناسی مرزهای فردی، استقلال شخصی و پذیرش توأمان تنهایی و رضایت درونی می‌انجامد.

در متنی دیگر، مرضیه اندرزگو از منظری درون‌گرایانه، اضطراب‌های ناشی از تنهایی هنگام بیماری، برچسب‌های فرهنگی ناروا، فرسودگی شغلی و التیام شکست‌های عاطفی را شرح می‌دهد؛ جایی که نوشتن و درمانگری به ابزاری برای بازآفرینی هویت و تبدیل تجرد از یک «نقص اجتماعی» به یک «وضعیت قابل‌زیست» تبدیل می‌شود.

بازتاب مضامینی چون تلاش برای استقلال اقتصادی، مقاومت در برابر قضاوت‌های سنتی و مواجهه با برچسب‌هایی نظیر بی‌وارث بودن، این کتاب را به تصویری چندبعدی و ملموس از زنان مجرد در جامعه‌ی معاصر بدل ساخته است.

چرا باید کتاب دختران بی وارث را بخوانیم؟

روایت‌های کتاب نشان می‌دهند تجرد قطعی چگونه در بدن، اقتصاد، روابط خانوادگی، شغل، رؤیاها و حتی سفر و تفریح زنان رسوب می‌کند. این کتاب امکان مواجهه با تجربه‌هایی را فراهم کرده که معمولاً در گفت‌وگوهای روزمره یا رسانه‌های رسمی کمتر مجال بروز پیدا می‌کنند. خواندن این روایت‌ها کمک می‌کند تصویر کلیشه‌ای دختر مجرد، جای خود را به تصویری پیچیده‌تر بدهد. این کتاب برای کسانی که درگیر سیاستگذاری اجتماعی، مطالعات زنان، مشاوره، آموزش یا فعالیت فرهنگی هستند منبعی از روایت‌های دست‌اول فراهم کرده و برای خانواده‌ها و اطرافیان دختران مجرد، فرصتی است تا از زاویه‌ی نگاه خودِ این زنان با فشارها و انتخاب‌هایشان آشنا شوند.

خواندن کتاب دختران بی وارث را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

کتاب دختران بی وارث به کسانی پیشنهاد می‌شود که دغدغه‌ی فهم وضعیت دختران مجرد در جامعه‌ی امروز ایران را دارند. همچنین دانشجویان و علاقه‌مندان به مطالعات زنان، علوم اجتماعی و روایت‌نویسی شخصی نیز می‌توانند این اثر را مطالعه کنند. این کتاب به مشاوران، روان‌شناسان، فعالان اجتماعی و مربیانی توصیه می‌شود که می‌خواهند درک عمیق‌تری از تجربه‌ی زیسته‌ی زنان مجرد به‌ دست آورند.

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۵ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب دختران بی وارث و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابدختران بی وارث
فرمت کتابPDF
برچسبفارسی، ادبیات ایران

mah ta
۱۴۰۵/۰۳/۱۰

از طاقچه شاکیم چرا نباید جمله ای که برامون مهم بوده رو بتوانیم انتشار بدیم؟ چرا فایل PDF کتاب رو گذاشتید و ما رو محدود کردید؟ در حق نویسنده هم اجحافه نمیشه کارش رو تبلیغ کرد! کاش میشد با نویسنده صحبت...بیشتر

Erebus echo
۱۴۰۵/۰۲/۲۹

کتابی بود که خواندنش مثل نور انداختن در تاریکی بود کتابی که شاید لازمه هرکس یک بار در زندگیش بخونه واقعا لذت بردم و تحسین من رو برانگیخت کاش کتابی هم درباره مردان مجرد و رنج های اونها هم بود

مطمئن نیستم.
۱۴۰۵/۰۱/۱۹

من هنوز کتاب رو نخوندم. فقط معرفی رو خوندم. بسیار عالی. پیشنهاد می کنم آنقدر که جامعه درباره ازدواج خانم ها حساس هست، اما کمی هم راجع به آقایون مجرد حرف بزنیم. انگار ما یاد گرفتیم دختر، انسان نیست، یا...بیشتر

۱۴۰۵/۰۳/۱۶

بسیار کتاب خوبی بود ممنون از نویسنده کتاب و تمام عزیزانی که انقدر شجاع و قوی بودند که از رنج هاشون حرف بزنند. حرف هایی که زده شد فقط بخش کوچکی از درد دل های دختران این سرزمین است و...بیشتر

شیوایی
۱۴۰۵/۰۴/۲۳

میشه گفت عالی بود ،البته بهتر بود نویسنده سراغ دخترانیکه شاغل و به درآمد زیاد هم نبودند میرفت