کتاب پاسخ به پرسشهای دینی زرتشتیان
معرفی کتاب پاسخ به پرسشهای دینی زرتشتیان
کتاب «پاسخ به پرسشهای دینی زرتشتیان» نوشته موبد دکتر اردشیر خورشیدیان (-۱۳۲۵) رئیس انجمن موبدان تهران است که در آن، پرسشهای شایع و مهم هممیهنان راجعبه دین زردشتی را به صورت ساده اما کامل پاسخ دادهاست.
در مقدمه میخوانید:
اینجانب، سالهاست که در کنکاش موبدان تهران عضویت دارم و ازسال ۱۳۸۳ و اکنون ریاست این انجمن مینوی را به عهده دارم. از سوی همکیشان ارجمند وهم میهنان گرامی غیر زرتشتی، پرسش های گوناگونی درباره دین اشو زرتشت و آیین و فرهنگ کیش (مذهب) زرتشتی می رسد که کوشش می کنم. پاسخ مناسب را به تک تک پرسشگران پیشکش نمایم. مردم گوناگون با پرسش ها و اهداف گوناگون به انجمن موبدان مراجعه می نمایند. برخی پژوهشگر می باشند و پایان نامه تحصیلی خودرا درارتباط بادین و فرهنگ زرتشتی و ایرانی و نیاکانی انتخاب کرده اند. برخی کم وبیش، پیش زمینه های مطالعاتی دارند و برای تکمیل پرسش های خود مراجعه مینمایند. برخی برای بهانه گیری ویا ازروی کنجکاوی تشریف می آورند. برخی اصرار دارند که به عللی، که برای خودشان گرامی است، می خواهند به دین زرتشتی درآیند. برخی بیشتر واقع بین ومنطقی هستند، بعضی سطحی و احساساتی برخورد میکنند و...
وخلاصه: پس از مدتی احسا س کردم که بسیاری از پرسش ها مشترک است که می تواند پاسخ به یکی از پرسش کنندگان، مورد بهره برداری بیشتر علاقه مندان به فرهنگ و دین و آئین کهن ایران زمین قرار گیرد. وخیلی از پاسخ ها نیز نیاز به توضیحات زیاد وآوردن مثال دارد، تا مورد درک واقع شود. که درپاسخ کوتاه وفشرده، نمی توان این توضیحات را گنجانید، وحقیقت دین اشوزرتشت و کیش زرتشتی را روشن نمود، به این جهت از چند سال پیش، برآن شدم که پرسش هارا گردآوری کرده و کلاسه کنم ومجموعه ای فراهم نمایم که دستکم اکثر پرسش گران را روشن گر باشد و به چاپ برسانم.
خوندن این کتاب برای کسانی که از دین زرتشت فقط انداختن گردنبند فروهر به گرد نشون و زمانی که ازشون سوالی می پرسی جوابش رو نمیدونن لازم و ضروری هست ، ممنون از موبد عزیز اردشیر خورشیدیان کتاب زیبایی بود
متاسفانه درهمان سوالات اول کتاب با تناقض ها و اشتباهات فاحشی روبرو می شویم. درباره ی زمان تولد و عصر زرتشت بین موبدان و زرتشتیان اختلاف نظر های فاحشی وجود دارد و بسیار باعث تعجب هستش که آقای خورشیدیان بر خلاف
با سپاس از موبد دکتر خورشیدیان و سپاس از طاقچه بابت انتشار اینگونه آثار
بسیار عالی
کتاب کاملا پیشنهاد میشه. از چندین دوستی که "زرتشتی" هستن سوالات درون کتاب رو پرسیدم و همون جوابی رو دادن که موبد خورشیدیان در کتابش داده. اگه جبهه ای نسبت به "مزدیسنا" دارید درخواست دارم خود را از آن دور
بسیار خوب و جامع🙏🙏🙏