کتاب اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد
معرفی کتاب اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد
کتاب اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد (STOP LETTING EVERYTHING AFFECT YOU) نوشته دنیل چیدیاک و ترجمه سهراب صفا تلاشی است برای نشاندادن راهی تازه به کسانی که از بیشفکری، آشفتگی احساسی و خودتخریبی خسته شدهاند. انتشارات کلام آریایی این کتاب را منتشر کرده است. نویسنده تصویری از یک زندگی ترسیم کرده است که در آن کوچکترین اتفاقها میتوانند حالوروز فرد را به هم بریزند؛ از پیامی بیجواب گرفته تا نگاهی سرد یا روزمرگی فرساینده. مجموعهای از تمرینها و سیستمها نیز در کتاب حاضر معرفی میشود. این کتاب ابتدا مسئله را از ریشه باز میکند، سپس با مثالهای روزمره و یافتههای پژوهشیْ ابزارهایی برای تغییر رابطهی فرد با احساسات، افکار و فشارهای بیرونی ارائه میدهد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد اثر دنیل چیدیاک
کتاب اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد به قلم دنیل چیدیاک با تمرکز بر تجربهی زیستهی آدمهایی نوشته شده است که همهچیز را زیادی احساس میکنند؛ کسانی که یک جمله، لحن یا اتفاق کوچک میتواند ساعتها و روزها ذهنشان را درگیر کند. نویسنده ابتدا ریشهی این وضعیت را بررسی کرده است و آن را ترکیبی از ویژگیهای عصبی، شخصیت، تجربههای کودکی و محیطهایی دانسته است که در آنها احساسات جدی گرفته نشده یا فرد مجبور بوده مدام حالوهوای دیگران را رصد کند.
دنیل چیدیاک با اشاره به پژوهشهای مربوط به افراد بسیار حساس و بار شناختی نشان داده است که چرا برای برخی از افراد، زندگی نهفقط چیزی برای عبورکردن بلکه چیزی برای جذبکردن است و همین جذب دائمی، به خستگی عاطفی، احساس گناه، فرسودگی جسمی و ذهنی و بیشازحد اهمیتدادن به دیگران منجر میشود. کتاب اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد از سطح توصیف مشکل فراتر رفته و ساختاری چندبخشی را دنبال کرده است. این کتاب با ترکیب روایتهای شخصی، مثالهای روزمره، ارجاع به پژوهشهای روانشناختی و تمرینهای گامبهگام تلاش کرده است پلی میان فهم نظریِ مسئله و تغییر عملیِ عادتهای ذهنی و عاطفی بزند.
عنوان فرعی کتاب اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد عبارت است از چگونه از بیشفکری، آشفتگی احساسی و خودتخریبی رها شویم.
خلاصه کتاب اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد
واکنشپذیری افراطی، بیشفکری و آشفتگی احساسی، سرنوشت یا نقص شخصیتی نیست؛ بلکه الگویی آموختهشده است که میتوان آن را بازآموزی کرد. نویسنده نشان میدهد چگونه برخی افراد بهطور طبیعی عمیقتر احساس میکنند و در کنار آن، تجربههای کودکی و محیطهای ناپایدار و نیاز به رصد دائمی حال دیگران، حساسیت را به باری سنگین تبدیل کرده است. نتیجه یک زندگی است که در آن فرد نهتنها احساسات خودش، بلکه احساسات دیگران را هم جذب میکند، مدام درگیر نشخوار ذهنی است، احساس گناه میکند که زیادی اهمیت میدهد و در روابط، کار و بدنش نشانههای فرسودگی را تجربه میکند.
کتاب توضیح میدهد که چرا فشار روانی از هر چیزی میآید و نه از اتفاقی بزرگ؛ از انباشت لحظههای کوچک، اعلانها، توقعها و تصمیمهای ریز که روی هم ظرفیت محدود ذهن را پر میکنند. نویسنده با استفاده از مفاهیمی مثل بار شناختی، سوگیری منفی و نشخوار ذهنی نشان میدهد ذهن چگونه حلقههای اضطراب میسازد، چرا به درد و روایتهای منفی میچسبد و چگونه افکار را با واقعیت اشتباه میگیرد. سپس چشماندازی وسیعتر پیشنهاد میشود؛ دیدن زندگی از فاصلهای کیهانی، یادآوری محدودبودن زمان و اینکه بسیاری از چیزهایی که امروز ذهن را اشغال کردهاند، در چند ماه یا سال آینده بیاهمیت خواهند بود.
بخش عملی کتاب یک مجموعه راهحل را در بر گرفته است. تمرین مشاهدهگر، فرد را تشویق میکند احساسات را نامگذاری کند، فاصلهی زبانی ایجاد کند و توجه را به بدن بیاورد تا از یکیشدن با احساسات فاصله بگیرد. سامانهی بازسازی توجه، بر ساخت پناهگاههای توجه بدون فناوری و با ورودی حسی کم تأکید کرده است تا سیستم عصبی از بمباران مداوم محرکها رها شود. تمرین مهار فکر با تعیین زمان نگرانی و ثبت افکار، به ذهن حس کنترل و پایانیافتگی میدهد و نشخوار را از تمام روز جدا میکند. سپس تکنیکهایی مانند پراکندن فکر، قطع الگو و چرخش و برچسبگذاری و نسبتدادن دوبارهی افکار معرفی شده است تا فرد یاد بگیرد افکار را ببیند؛ نهاینکه آنها را حقیقت مطلق بداند.
کتاب در بخش ادغام نشان میدهد که این تمرینها باید در بافت روزمره جا داده شوند؛ صبح با مشاهدهگر، میانهی روز با بازسازی توجه، عصر با زمان نگرانی و دفترچهی روایت مخالف و پیش از خواب با قدردانی. نویسنده در فصلهای بعدی به توهم کنترل میپردازد؛ اینکه استرس بیشتر از آنکه به خود رویداد مربوط باشد، به احساس کنترل ادراکشده ربط دارد. با اشاره به کانون کنترل درونی و بیرونی توضیح داده شده است که تمرکز بر آنچه واقعاً در اختیار فرد است (تفسیر، واکنش، جهتدادن به توجه) چگونه کیفیت تجربهی استرس را تغییر میدهد.
در بخش دیگری، رویکرد خلافانتظار «تشکر از اضطراب» مطرح شده است؛ تغییری در رابطه با احساسات که بهجای جنگیدن با اضطراب، آن را بهعنوان سیگنالی برای آگاهی و جابهجایی انرژی میبیند و از پژوهشهای مربوط به قدردانی برای توضیح اثر آن کمک گرفته است. در مجموع، پیام کتاب حرکت از نقش قربانیِ شرایط و افکار بهسمت توانمندسازی شخصی، تعیین مرزهای سالم و ساختن ثباتی است که حتی در میانهی آشوب بیرونی هم حفظ میشود.
چرا باید کتاب اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد را بخوانیم؟
ویژگی مهم کتاب اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد ترکیب توضیح نظری با تمرینهای مشخص است. تمرینها بهگونهای توضیح داده شدهاند که میتوان آنها را در موقعیتهای واقعی مثل کار، روابط، استفاده از شبکههای اجتماعی و لحظههای اضطراب ناگهانی به کار گرفت. کتاب همچنین به جنبههایی مثل احساس گناه ناشی از زیادی اهمیتدادن، فرسودگی ناشی از مراقبت افراطی از دیگران و قرارگرفتن در معرض سوءاستفادهی عاطفی پرداخته و نشان داده است چگونه تعیین مرزهای سالم و تغییر زاویهی دید از قربانیبودن به توانمندسازی شخصی، میتواند کیفیت روابط و احساس ارزشمندی را تغییر دهد.
در کنار اینها متن کتاب با مثالهای روزمره، روایتهای شخصی و اشاره به پژوهشهای دانشگاهی، پلی میان تجربهی شخصی و دانش علمی زده است. خوانندهی این اثر با مفاهیمی مثل توهم کنترل، کنترل ادراکشده و کانون کنترل آشنا میشود و میبیند چگونه جابهجایی تمرکز از چیزهایی که قابلکنترل نیستند به آنچه در اختیار خود فرد است، میتواند استرس را کاهش دهد.
کتاب حاضر به کسانی پیشنهاد میشود که از بیشفکری، اضطراب روزمره و نشخوار ذهنی خسته شدهاند، به کسانی که خود را بیشازحد حساس میدانند و کوچکترین رفتار یا حرف دیگران حالشان را به هم میریزد، به افرادی که در روابطشان مرزهای روشن ندارند و مدام احساس گناه، فرسودگی یا سوءاستفادهی عاطفی را تجربه میکنند، به کسانی که در محیطهای پرتحریک و شلوغ ذهنی زندگی و کار میکنند و تمرکزشان زیر فشار آشوب درونی از هم میپاشد و به دانشجویان و دوستداران مباحث روانشناسی کاربردی که میخواهند نمونهای از پیوند میان مفاهیم علمی و تمرینهای روزمره را در قالب یک متن منسجم دنبال کنند.
درباره دنیل چیدیاک
دنیل چیدیاک (Daniel Chidiac) نویسندهای اهل ملبورن در استرالیاست که در سال ۱۹۸۷ میلادی متولد و بهواسطهی آثارش در حوزهی توسعهی فردی، سبک زندگی و ادبیات انگیزشی شناخته شده است. او فعالیت حرفهای خود را در میانهی دههی ۲۰۱۰ با انتشار آثار مرتبط با خودیاری آغاز کرد. نوشتههای این نویسنده معمولاً بر موضوعاتی مانند ذهنیت، تابآوری هیجانی، روابط شخصی و نقش عاملیت فردی تمرکز دارد. کتاب Who Says You Can’t? You Do که نخستینبار در سال ۲۰۱۲ منتشر شد، بر مفهوم مسئولیتپذیری فردی و غلبه بر موانع روانی و عاطفی تمرکز دارد.
دنیل چیدیاک علاوهبر اثر یادشده، کتابهای دیگری مانند اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد را منتشر کرده است. او سفر خودشناسیاش را زمانی آغاز کرد که به قدرت خویش در هدایت زندگیاش آگاه شد و سپس برنامهای را توسعه داد تا یافتههای درونی خود را با دیگران به اشتراک بگذارد؛ رویکردی که باعث شد نوشتههایش به میلیونها نفر در سراسر جهان برسد و دنبالکنندگان بسیاری پیدا کند. فعالیتهای حرفهای او تنها به نویسندگی محدود نمانده و بهعنوان مربی و مشاور با فعالان رسانه و سرگرمی، مجریان رادیو، دیجیها، مجریان تلویزیون و چهرههای تجاری همکاری داشته است. مجموعه آثار او که به زبانهای مختلف ترجمه شده، نشان میدهند که تمرکز اصلی فعالیتش بر کمک به مخاطبان برای تغییر نگرش، تقویت تابآوری عاطفی و بهبود کیفیت زندگی فردی و روابط انسانی است.
نظر افراد یا مجلههای مشهور درباره این کتاب چیست؟
سایت آمازون: کتاب اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد راهنمایی تحولآفرین برای هر فردی است که بیشازحد فکر میکند، در آشفتگیهای هیجانی گرفتار میشود و خود را در چرخههای خودخرابگری مییابد. دانیل چیدیاک با صداقتی بیپرده و خردی کاربردی توضیح داده است که چرا مسائل کوچک میتوانند کل روز شما را خراب کنند و راهبردهای اثباتشدهای ارائه میدهد تا سرانجام از این چرخه رها شوید.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
کتاب حاضر بههمت مترجمان و نشرهای گوناگون روانهی بازار کتاب ایران شده است. فهرست زیر چاپهایی از این اثر را نشان میدهد:
- به خودت نگیر: چطور از نشخوار ذهنی، آشفتگی عاطفی و خودتخریبی رها شویم ترجمهی حورا شایستهکیا، نشر کتابراه، ۱۴۰۴.
- همه چیز رو به خودت نگیر!: چطوری از فکرهای مزاحم، حسهای آشفته و خرابکاری ذهنی خلاص بشی! ترجمهی بهمن بنچه، نشر بارتا، ۱۴۰۴.
- اجازه ندهید هیچ چیزی روی شما تاثیر بگذارد : چگونه از شر فکر کردن بیش از حد، آشفتگی عاطفی و خود تخریبی خلاص شوید ترجمهی ساسان جعفرنیا و ساناز بهابسته، نشر زمان تغییر، ۱۴۰۴.
بخشی از کتاب اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد
«چند بار تا حالا پیشرفت کردهای، بیآنکه خودت متوجهش شده باشی؟ چند بار از چیزی (کوچک یا بزرگ) عبور کردهای که زمانی غیرممکن به نظر میرسید؟ اولین باری را که اسنوبورد رفتم خوب یادم هست. در واقع، همان اولین باری بود که برف را از نزدیک میدیدم. شانزده سالم بود و با برادرم، خواهرم و شریکهایشان به سفر رفته بودم. برادرم قبلاً رفته بود و به من گفت در کلاسهای گروهی شرکت کنم، همانجا که آموزش میدهند. فقط همین را میتوانم بگویم… آن روز را که تمام کردم، با خودم گفتم: «من هرگز این را یاد نمیگیرم!» آنقدر افتادم که کبود شدم. فکر میکردم سختترین کاری است که تا آن روز انجام دادهام. واقعاً به تختهای چسبیده بودم، در غیرطبیعیترین وضعیتی که تا آن موقع تجربه کرده بودم. به برادرم گفتم بقیهٔ سفر را فقط میخواهم استراحت کنم، اما او قانعم کرد که اگر ادامه بدهم، بالاخره یاد میگیرم.»
هی میخونم هی میگم عههه این منم که🥲
عالیه این کتاب. چقدر متن دلنشینی داره👌. راجع به تاثیرپذیری از صحبتها و رفتارهای دیگران و نحوه کاهش اثراتش صحبت میکنه که شروع کردم به انجام تمریناتش. واقعا هر چیزی اینقدر ارزش نداره که اجازه بدیم حالمون رو بد کنه
هنوز کامل نخوندمش ولی تا اینجای که خوندمش خیلی خوبه ، باعث میشه دیدگاه آدم ها متفاوت بشه و خب ترجمه اش هم انقدر رون هست که میشه با تک تک جمله های کتاب راحت ارتباط گرفت
این کتاب به نظر من خیلی عالی بود پر از محتوای به درد بخور و روان شناسی به همراه راهکار که به درد همه میخوره واقعا فوقالعاده بود👌🏻
ممنونم از کسی که این کتاب رو بهم توصیه کرد.
بهترین کتاب این روزها همینه به طرز عجیبی حرفهای یک مشاور حرفه ای رو میزنه به آدم. حتما بخرید
بی نظیر👌 از خوندنش بینهایت لذت بردم. ممنون از استاد عزیزم جناب دکتر صفا🙏
چرا در این کتاب تنظیمات کتابخوان نمیاد؟
هر دو نسخه رو خریدم و ازروی متن اصلی گوش میدم. احسنت به این نویسنده و این گوینده. کتاب رو باید اینطوری خوند. قشنگ جذب آدم میشه. امیدوارم سریع تر نسخه چاپی هم منتشر بشه.
🚫ویرایش شده🚫: این کتاب از لحاظ محتوا غنی و مفید هست.به طوری که نسخه چاپی اش رو تهیه کردم و یک نسخه هم هدیه دادم. ❌اما به طرز عجیبی کسایی که برای آثار «سهراب صفا» کامنت گذاشته اند صرفا آثار ایشون رو