کتاب اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد دنیل چیدیاک + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد

کتاب اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد

معرفی کتاب اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد

کتاب اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد نوشته‌ی دنیل چیدیاک با ترجمه‌ی سهراب صفا، تلاشی است برای نشان‌دادن راهی تازه به کسانی که از بیش‌فکری، آشفتگی احساسی و خودتخریبی خسته شده‌اند. نویسنده در همان صفحات آغازین، تصویری روشن از زندگی‌ای ترسیم کرده است که در آن کوچک‌ترین اتفاق‌ها می‌توانند حال و روز فرد را به‌هم بریزند؛ از یک پیام بی‌جواب گرفته تا یک نگاه سرد یا روزمرگی فرساینده. انتشارات کلام آریایی آن را منتشر کرده است و متن کتاب با مثال‌ها، روایت‌های شخصی و توضیح‌های روان‌شناختی، خواننده را قدم‌به‌قدم از شناسایی ریشه‌ی حساسیت افراطی و واکنش‌پذیری عاطفی، به سمت ساختن نوعی ثبات درونی هدایت کرده است. در این کتاب، چیدیاک از مفاهیمی مثل افراد بسیار حساس، بار شناختی، سوگیری منفی، نشخوار ذهنی و کانون کنترل کمک گرفته است تا نشان دهد چرا ذهن، حلقه‌های اضطراب و بیش‌فکری می‌سازد و چگونه می‌توان این حلقه‌ها را قطع کرد. در ادامه، مجموعه‌ای از تمرین‌ها و «سیستم‌ها» معرفی شده است؛ از تمرین مشاهده‌گر و سامانه‌ی بازسازی توجه تا مهار فکر، شرطی‌سازی قدرت ذهن و حتی رویکرد خلاف‌انتظارِ «تشکر از اضطراب». ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که ابتدا مسئله را از ریشه باز می‌کند، سپس با مثال‌های روزمره و یافته‌های پژوهشی، ابزارهایی برای تغییر رابطه‌ی فرد با احساسات، افکار و فشارهای بیرونی ارائه می‌دهد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد

کتاب اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد با تمرکز بر تجربه‌ی زیسته‌ی آدم‌هایی نوشته شده است که «همه‌چیز را زیادی احساس می‌کنند»؛ کسانی که یک جمله، یک لحن یا یک اتفاق کوچک می‌تواند ساعت‌ها و روزها ذهنشان را درگیر کند. دنیل چیدیاک در بخش مقدمه و فصل‌های آغازین، ابتدا ریشه‌ی این وضعیت را بررسی کرده است: ترکیبی از ویژگی‌های عصبی، شخصیت، تجربه‌های کودکی و محیط‌هایی که در آن‌ها احساسات جدی گرفته نشده یا فرد مجبور بوده مدام حال‌وهوای دیگران را رصد کند. او با اشاره به پژوهش‌های مربوط به افراد بسیار حساس و بار شناختی، نشان داده است که چرا برای برخی، زندگی نه فقط چیزی برای عبورکردن، بلکه چیزی برای «جذب‌کردن» است؛ و همین جذب دائمی، به خستگی عاطفی، احساس گناه، فرسودگی جسمی و ذهنی و بیش‌ازحد اهمیت‌دادن به دیگران منجر می‌شود. کتاب اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد در ادامه، از سطح توصیف مشکل فراتر رفته و ساختاری چندبخشی را دنبال کرده است: بخش اول به این می‌پردازد که چرا اجازه داده می‌شود همه‌چیز این‌قدر عمیق اثر بگذارد؛ از زندان فکر و حلقه‌های اضطراب تا چشم‌انداز وسیع‌تر زندگی و محدودبودن زمان. سپس در بخش راه‌حل‌ها، تمرین‌هایی مانند تمرین مشاهده‌گر، سامانه‌ی بازسازی توجه، تمرین مهار فکر، شرطی‌سازی قدرت ذهن، قطع الگو و چرخش، و ادغام روزانه‌ی این تمرین‌ها معرفی شده است. در فصل‌های بعدی، نویسنده به توهم کنترل، کانون کنترل درونی و بیرونی، نقش طردشدن، میل به «برنده‌شدن» و تأثیر دنیای مدرن و شبکه‌های اجتماعی بر ذهن واکنشی پرداخته است. کتاب با ترکیب روایت‌های شخصی، مثال‌های روزمره، ارجاع به پژوهش‌های روان‌شناختی و تمرین‌های گام‌به‌گام، تلاش کرده است پلی بزند میان فهم نظریِ مسئله و تغییر عملیِ عادت‌های ذهنی و عاطفی.

خلاصه کتاب اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد

هسته‌ی اصلی اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد این است که واکنش‌پذیری افراطی، بیش‌فکری و آشفتگی احساسی «سرنوشت» یا نقص شخصیتی نیست، بلکه الگویی آموخته‌شده است که می‌توان آن را بازآموزی کرد. نویسنده ابتدا نشان می‌دهد چگونه برخی افراد به‌طور طبیعی عمیق‌تر احساس می‌کنند و در کنار آن، تجربه‌های کودکی، محیط‌های ناپایدار و نیاز به رصد دائمی حال دیگران، حساسیت را به باری سنگین تبدیل کرده است. نتیجه، زندگی‌ای است که در آن فرد نه‌تنها احساسات خودش، بلکه احساسات دیگران را هم جذب می‌کند، مدام درگیر نشخوار ذهنی است، احساس گناه می‌کند که «زیادی اهمیت می‌دهد» و در روابط، کار و بدنش نشانه‌های فرسودگی را تجربه می‌کند. در ادامه، کتاب توضیح می‌دهد که چرا فشار روانی اغلب از «همه‌چیز» می‌آید، نه از یک اتفاق بزرگ؛ از انباشت لحظه‌های کوچک، اعلان‌ها، توقع‌ها و تصمیم‌های ریز که روی هم، ظرفیت محدود ذهن را پر می‌کنند. با استفاده از مفاهیمی مثل بار شناختی، سوگیری منفی و نشخوار ذهنی، نویسنده نشان می‌دهد ذهن چگونه حلقه‌های اضطراب می‌سازد، چرا به درد و روایت‌های منفی می‌چسبد و چگونه افکار را با واقعیت اشتباه می‌گیرد. سپس چشم‌اندازی وسیع‌تر پیشنهاد می‌شود: دیدن زندگی از فاصله‌ای کیهانی، یادآوری محدودبودن زمان و این‌که بسیاری از چیزهایی که امروز ذهن را اشغال کرده‌اند، در چند ماه یا سال آینده بی‌اهمیت خواهند بود. بخش راه‌حل‌ها، قلب عملی کتاب است. تمرین مشاهده‌گر، فرد را تشویق می‌کند احساسات را نام‌گذاری کند، فاصله‌ی زبانی ایجاد کند و توجه را به بدن بیاورد تا از یکی‌شدن با احساسات فاصله بگیرد. سامانه‌ی بازسازی توجه، بر ساخت «پناهگاه‌های توجه» بدون فناوری و با ورودی حسی کم تأکید کرده است تا سیستم عصبی از بمباران مداوم محرک‌ها رها شود. تمرین مهار فکر، با تعیین «زمان نگرانی» و ثبت افکار، به ذهن حس کنترل و پایان‌یافتگی می‌دهد و نشخوار را از تمام روز جدا می‌کند. سپس تکنیک‌هایی مانند پراکندن فکر، قطع الگو و چرخش، و برچسب‌گذاری و نسبت‌دادن دوباره‌ی افکار معرفی شده است تا فرد یاد بگیرد افکار را ببیند، نه این‌که آن‌ها را حقیقت مطلق بداند. در بخش ادغام، کتاب نشان می‌دهد که این تمرین‌ها باید در بافت روزمره جا داده شوند: صبح با مشاهده‌گر، میانه‌ی روز با بازسازی توجه، عصر با زمان نگرانی و دفترچه‌ی روایت مخالف و پیش از خواب با قدردانی. در فصل‌های بعدی، نویسنده به توهم کنترل می‌پردازد؛ این‌که استرس بیشتر از آن‌که به خود رویداد مربوط باشد، به احساس کنترل ادراک‌شده ربط دارد. با اشاره به کانون کنترل درونی و بیرونی، توضیح داده شده است که تمرکز بر آن‌چه واقعاً در اختیار فرد است (تفسیر، واکنش، جهت‌دادن به توجه) چگونه کیفیت تجربه‌ی استرس را تغییر می‌دهد. در بخش دیگری، رویکرد خلاف‌انتظار «تشکر از اضطراب» مطرح شده است؛ تغییری در رابطه با احساسات که به‌جای جنگیدن با اضطراب، آن را به‌عنوان سیگنالی برای آگاهی و جابه‌جایی انرژی می‌بیند و از پژوهش‌های مربوط به قدردانی برای توضیح اثر آن کمک گرفته است. در مجموع، پیام کتاب حرکت از نقش قربانیِ شرایط و افکار، به سمت توانمندسازی شخصی، تعیین مرزهای سالم و ساختن ثباتی است که حتی در میانه‌ی آشوب بیرونی هم حفظ می‌شود.

چرا باید کتاب اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد را بخوانیم؟

اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد برای کسانی که در چرخه‌ی بیش‌فکری، حساسیت شدید و خستگی عاطفی گیر افتاده‌اند، تصویری دقیق از آن‌چه در ذهن و بدنشان رخ می‌دهد ترسیم کرده است. این کتاب فقط به توصیف مشکل بسنده نکرده و با استفاده از مفاهیم روان‌شناختی مانند افراد بسیار حساس، بار شناختی، سوگیری منفی، نشخوار ذهنی و کانون کنترل، کمک کرده است ریشه‌ی واکنش‌پذیری افراطی و احساس بی‌ثباتی بهتر فهمیده شود. ویژگی مهم دیگر کتاب اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد، ترکیب توضیح نظری با تمرین‌های مشخص است. تمرین مشاهده‌گر، سامانه‌ی بازسازی توجه، مهار فکر، قطع الگو و چرخش، و ادغام روزانه‌ی این تمرین‌ها، به‌گونه‌ای توضیح داده شده‌اند که می‌توان آن‌ها را در موقعیت‌های واقعی مثل کار، روابط، استفاده از شبکه‌های اجتماعی و لحظه‌های اضطراب ناگهانی به‌کار گرفت. کتاب همچنین به جنبه‌هایی مثل احساس گناه ناشی از «زیادی اهمیت‌دادن»، فرسودگی ناشی از مراقبت افراطی از دیگران، و قرارگرفتن در معرض سوءاستفاده‌ی عاطفی پرداخته است و نشان داده است چگونه تعیین مرزهای سالم و تغییر زاویه‌ی دید از قربانی‌بودن به توانمندسازی شخصی، می‌تواند کیفیت روابط و احساس ارزشمندی را تغییر دهد. در کنار این‌ها، متن کتاب با مثال‌های روزمره، روایت‌های شخصی و اشاره به پژوهش‌های دانشگاهی، پلی میان تجربه‌ی شخصی و دانش علمی زده است. خواننده با مفاهیمی مثل توهم کنترل، کنترل ادراک‌شده و کانون کنترل آشنا می‌شود و می‌بیند چگونه جابه‌جایی تمرکز از چیزهایی که قابل‌کنترل نیستند، به آن‌چه در اختیار خود فرد است، می‌تواند استرس را کاهش دهد. برای کسانی که به‌دنبال درکی عمیق‌تر از ذهن واکنشی و راه‌هایی برای ساختن ثبات درونی، بدون بی‌حس‌شدن یا بی‌تفاوتی، هستند این کتاب می‌تواند منبعی برای بازطراحی رابطه‌شان با فکر، احساس و زندگی روزمره باشد.

خواندن اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد به کسانی پیشنهاد می‌شود که از بیش‌فکری، اضطراب روزمره و نشخوار ذهنی خسته شده‌اند، به کسانی که خود را «بیش از حد حساس» می‌دانند و کوچک‌ترین رفتار یا حرف دیگران حالشان را به‌هم می‌ریزد، به افرادی که در روابطشان مرزهای روشن ندارند و مدام احساس گناه، فرسودگی یا سوءاستفاده‌ی عاطفی را تجربه می‌کنند، به کسانی که در محیط‌های پرتحریک و شلوغ ذهنی زندگی و کار می‌کنند و تمرکزشان زیر فشار آشوب درونی از هم می‌پاشد، و به دانشجویان و علاقه‌مندان به مباحث روان‌شناسی کاربردی که می‌خواهند نمونه‌ای از پیوند میان مفاهیم علمی و تمرین‌های روزمره را در قالب یک متن منسجم دنبال کنند.

بخشی از کتاب اجازه نده هر چیزی روی تو تاثیر بگذارد

«این کتاب دربارهٔ بی‌احساس‌شدن نیست. دربارهٔ یاد گرفتنِ کنترلِ این است که انرژی‌ات را به چه چیزی می‌دهی. دربارهٔ این است که بفهمی همه‌چیز شایستهٔ واکنش نیست، همه‌کس شایستهٔ دسترسی به تو نیست، و هر فکری ارزش باور کردن ندارد. دربارهٔ تعیین مرزها و محافظت از آرامشت است، بدون احساس گناه. این کتاب به تو یاد می‌دهد چگونه: - نگذاری چیزهای کوچک، کل روزت را خراب کنند. - دست از خودتخریبی برداری. - مرزهای سالم تعیین کنی، بدون اینکه احساس گناه داشته باشی. - تفاوت میان احساس گناه واقعی و دست‌کاری و سوءاستفادهٔ عاطفی را تشخیص بدهی. - چرخهٔ بیش‌فکری را قبل از آنکه از کنترل خارج شود، متوقف کنی. - همه‌چیز را این‌قدر شخصی نگیری و خودت را از واکنش‌پذیری عاطفی رها کنی. - الگوهای سمی در روابط را شناسایی کنی و بدون پشیمانی کنار بکشی. - کنترل بیشتری داشته باشی و هر روز احساس بهتری تجربه کنی. - زاویهٔ نگاهت را از قربانی‌بودن به توانمندسازیِ شخصی تغییر بدهی. - هنر فاصله‌گیری عاطفی را یاد بگیری: اینکه چگونه «بی‌اهمیت» باشی، بدون اینکه سرد و بی‌روح شوی. - بدون عذرخواهی جلو بروی، بدون اینکه احساس کنی باید رشدت را برای کسی توضیح بدهی. به یاد داشته باش: به‌خاطر عمیق احساس‌کردن یا بیش‌فکرکردن، ضعیف نیستی؛ اما باید دست برداری از اینکه اجازه بدهی این‌ها تو را ببلعند. به‌خاطر انتخاب خودت، خودخواه نیستی؛ اما باید دست برداری از عذرخواهی‌کردن بابت آن. به‌خاطر کنار گذاشتنِ چیزی که دیگر به کارت نمی‌آید، بی‌رحم نیستی؛ اما باید دست برداری از توضیح‌دادنِ خودت برای کسانی که هرگز قرار نیست درکت کنند. این نقطهٔ عطف توست.»

مونا
۱۴۰۴/۱۱/۲۹

هی میخونم هی میگم عههه این منم که🥲

sepehri
۱۴۰۴/۱۱/۲۹

عالیه این کتاب. چقدر متن دلنشینی داره👌. راجع به تاثیرپذیری از صحبتها و رفتارهای دیگران و نحوه کاهش اثراتش صحبت می‌کنه که شروع کردم به انجام تمریناتش. واقعا هر چیزی اینقدر ارزش نداره که اجازه بدیم حالمون رو بد کنه

- بیشتر
AvinaOAvi
۱۴۰۵/۰۱/۰۲

هنوز کامل نخوندمش ولی تا اینجای که خوندمش خیلی خوبه ، باعث میشه دیدگاه آدم ها متفاوت بشه و خب ترجمه اش هم انقدر رون هست که میشه با تک تک جمله های کتاب راحت ارتباط گرفت

roserosie
۱۴۰۴/۱۲/۲۵

این کتاب به نظر من خیلی عالی بود پر از محتوای به درد بخور و روان شناسی به همراه راهکار که به درد همه میخوره واقعا فوق‌العاده بود👌🏻

۱۴۰۴/۱۲/۰۵

چرا در این کتاب تنظیمات کتابخوان نمیاد؟

Mitra-e
۱۴۰۴/۱۲/۰۲

بی نظیر👌 از خوندنش بی‌نهایت لذت بردم. ممنون از استاد عزیزم جناب دکتر صفا🙏

۱۴۰۵/۰۱/۱۸

ممنونم از کسی که این کتاب رو بهم توصیه کرد.

مهدی اسماعیلی
۱۴۰۵/۰۱/۰۸

واقعا کتاب عالی بود ❤❤❤

۱۴۰۴/۱۲/۰۶

بهترین کتاب این روزها همینه به طرز عجیبی حرفهای یک مشاور حرفه ای رو میزنه به آدم. حتما بخرید

فرزین فر
۱۴۰۴/۱۲/۰۲

هر دو نسخه رو خریدم و ازروی متن اصلی گوش میدم. احسنت به این نویسنده و این گوینده. کتاب رو باید اینطوری خوند. قشنگ جذب آدم میشه. امیدوارم سریع تر نسخه چاپی هم منتشر بشه.

بریده‌هایی از کتاب

اما حقیقت این است: تو نمی‌توانی همه را نجات بدهی. نمی‌توانی بارهای عاطفیِ اطرافیانت را حمل کنی و انتظار داشته باشی خودت سالم بمانی. فرقی نمی‌کند چقدر اهمیت بدهی، خوشبختیِ دیگران مسئولیت تو نیست، و وقتی باور کنی که هست، خودت را در مسیر فرسودگی و ناامیدی قرار می‌دهی. من زمانی فکر می‌کردم می‌توانم همه را نجات بدهم، تا اینکه فهمیدم آن‌ها دارند مرا غرق می‌کنند.
م.سایه
باید برای امیدی که نگهش داشته بودی سوگواری کنی. باید رها کنی این تصور را که اگر فقط کمی بیشتر تلاش می‌کردی، اگر فقط بیشتر دوست می‌داشتی، اگر فقط چیزِ درستی می‌گفتی، بالاخره ارزشت را می‌دیدند. اما حقیقت این است که آدم‌های درست، برای رفتارِ درست با تو نیاز به قانع‌شدن ندارند.
به این فکر کن که چه‌قدر از انرژی‌ات صرف چیزهایی می‌شود که واقعاً به تو تعلق ندارند: احساس مسئولیت برای خوشحال‌بودنِ همهٔ اطرافت، احساس گناه از «نه» گفتن حتی وقتی از پا افتاده‌ای، جذب‌کردنِ مشکلاتِ دیگران حتی وقتی اصلاً از تو کمک نخواسته‌اند، و پذیرفتنِ نقشِ میانجی و صلح‌دهنده در موقعیت‌هایی که اساساً وظیفهٔ تو نیستند. این مهربانی نیست، این رهاکردنِ خود است. وقتی مدام رفاهِ خودت را فدای آسایشِ دیگران می‌کنی، سخاوتمند نیستی، بلکه در حال مشارکت فعال در تخلیهٔ انرژی و احساسی خودت هستی. اگر تو را دخیل نمی‌کنند، دخالت نکن. اگر به تو نمی‌گویند، نپرس. اگر دعوتت نمی‌کنند، نرو.
م.سایه
zahra yari
لحظه‌ای می‌رسد که ناگهان متوجه می‌شوی دیگر نمی‌توانی این‌طور زندگی کنی؛ مدام خسته، مدام تخلیه‌شده، مدام تحت‌تأثیر چیزهایی که نباید این‌همه قدرت روی تو داشته باشند.
zahra yari
ما فقط یک زندگی داریم با همین آدم‌هایی که دوستشان داریم. یک فرصت برای قدردانیِ کامل از پدر یا مادری که برایمان فداکاری کرد، کودکی که رشد روزبه‌روزش را شاهدیم، دوستی که در طوفان‌های زندگی پایدار می‌ماند، شریکی که کنارمان ایستاده، حیوانِ خانگی‌ای که بی‌قیدوشرط عشق می‌ورزد، و از همه مهم‌تر، خودِ ما. من از خودم هم سپاسگزاری می‌کنم. این را به خاطر بسپار… روزِ عادیِ تو، رویای شخص دیگری‌ست. پس هر روز، تک‌تکِ روزها، سپاسگزار باش.
سارا تقوی
Homa