معرفی و دانلود کتاب گربه سیاه + خلاصه رایگان

نوع کتاببدون نظر
انتشارات:
انتشارات گیوا

معرفی کتاب گربه سیاه

کتاب گربه سیاه نوشته ادگار آلن پو با ترجمه نیما ایرج‌زاده مجموعه‌ای از یک داستان بلند کلاسیک وحشت است که انتشارات گیوا آن را منتشر کرده است. راوی داستان، مردی ظاهرا معمولی است که از دل زندگی روزمره‌اش به‌تدریج به اعماق جنون، خشونت و احساس گناه سقوط می‌کند و یک گربه سیاه در مرکز این سقوط قرار دارد. متن کتاب فضایی آکنده از تعلیق، ترس، توهم و پرسش‌های اخلاقی درباره شرارت انسان می‌سازد و خواننده را تا سطرهای پایانی در تنش نگه می‌دارد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب گربه سیاه

کتاب گربه سیاه با روایت اول‌شخص، اعترافات مردی را دنبال می‌کند که در آستانه مرگ، تصمیم گرفته است داستان سقوط روح و عقل خود را بازگو کند. ادگار آلن پو در این اثر، از دل یک زندگی خانوادگی معمولی، به‌تدریج چهره‌ای تیره از اعتیاد، خشونت خانگی، بی‌رحمی نسبت به حیوانات و درنهایت قتل را آشکار کرده است. راوی در آغاز، انسانی مهربان و دلبسته حیوانات خانگی است اما وابستگی او به الکل، شخصیتش را دگرگون می‌کند و رابطه‌اش با گربه‌ای به نام پلوتون به نقطه‌ای هولناک می‌رسد. در ادامه کتاب گربه سیاه، آتش‌سوزی خانه، تصویر شبح‌گونه گربه بر دیوار سوخته، پیداشدن گربه‌ای تازه در میخانه و حضور وسواس‌گونه آن در خانه جدید، فضای داستان را به سمت وحشتی روانی و خفقان‌آور می‌برد. راوی میان توضیح‌های منطقی و توجیه‌های ماورایی سرگردان است و مدام از «ذهنیت تبهکاری» انسان حرف می‌زند؛ تمایلی درونی به شرارت که خودش را در شکنجه حیوان، قتل همسر و تلاش برای پنهان‌کردن جسد نشان می‌دهد. کتاب گربه سیاه در یک خط روایی پیوسته، بدون فصل‌بندی ظاهری، پیش می‌رود اما می‌توان در آن چند گره اصلی را تشخیص داد: معرفی زندگی آرام و علاقه به حیوانات، آغاز اعتیاد و خشونت، جنایت علیه پلوتون، آتش‌سوزی و نقش گربه بر دیوار، ورود گربه دوم و تشدید جنون، قتل در زیرزمین و افشای نهایی. این ساختار ساده، بستری برای تمرکز بر ذهن آشفته راوی و حس گناه خفه‌کننده او فراهم کرده است. در بخش‌های پایانی کتاب گربه سیاه، اعترافات راوی در سلول زندان نوشته می‌شود و او میان انکار دیوانگی و پذیرش مسئولیت جنایت‌ها معلق می‌ماند. متن، هم‌زمان که از زبان فردی «تحصیل‌کرده» نقل شده، سرشار از لرزش، پشیمانی، خودفریبی و تلاش برای یافتن معنایی برای شرارت خویش است.

خلاصه داستان گربه سیاه

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! راوی کتاب گربه سیاه در آستانه اعدام، زندگی خود را از کودکی مهربان و دلبسته حیوانات تا تبدیل‌شدن به مردی خشن و الکلی بازگو می‌کند. او گربه سیاهی به نام پلوتون را بیش از همه دوست دارد اما اعتیاد و خشم کور، او را به کورکردن چشم گربه و سپس حلق‌آویزکردنش می‌کشاند. پس از آتش‌سوزی خانه و دیدن تصویر شبح‌گونه گربه بر دیوار سوخته، احساس گناه و وحشت در او ریشه می‌دواند. مدتی بعد، گربه سیاه دیگری با یک لکه سفید عجیب ظاهر می‌شود و به خانه او راه پیدا می‌کند. حضور دائمی این گربه، که به‌تدریج لکه سفید روی سینه‌اش شبیه چوبه دار می‌شود، جنون و نفرت راوی را تشدید می‌کند و او را تا مرز قتل و فروپاشی کامل پیش می‌برد، بی‌آنکه راهی برای رهایی از عذاب وجدان و ترس بیابد.

چرا باید کتاب گربه سیاه را بخوانیم؟

کتاب گربه سیاه تصویری تند و بی‌پرده از سقوط اخلاقی و روانی یک انسان ارائه کرده است و نشان می‌دهد چگونه اعتیاد، خشونت و خودفریبی می‌تواند از دل یک زندگی عادی، هیولایی بسازد. این اثر برای کسانی که به داستان‌های پرتعلیق، فضاهای تیره و کاوش در تاریک‌ترین لایه‌های ذهن انسان علاقه‌مند هستند، تجربه‌ای پرتنش و ماندگار است.

خواندن کتاب گربه سیاه به علاقه‌مندان داستان‌های ترسناک و روان‌شناختی، دوست‌داران آثار ادگار آلن پو، کسانی که به موضوعاتی مانند احساس گناه، اعتیاد، خشونت خانگی و مرز میان واقعیت و توهم توجه دارند پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب گربه سیاه

«داستانی که می‌خواهم آن را بنویسم، هم بسیار حیرت‌انگیز است، هم بسیار متداول. انتظار باور آن را از هیچ شخصی ندارم و نمی‌خواهم باور داشته باشید. این دیوانگی خواهد بود که انتظار داشته باشم کسی آن را باور کند در حالی که منطق خود من نیز آن را رد می‌کند. با این وجود، من دیوانه نیستم و مطمئنا خواب هم نمی‌بینم. اما من فردا خواهم مرد و امروز می‌خواهم روحم را به آرامش برسانم. من می‌خواهم رویدادهای روزمره را به طور واضح، مختصر و بدون اظهار نظر شخصی برای همگان بازگو کنم. حوادثی که در پی آن، با هر لحظه‌ای از آنها رنج بردم و شکنجه شدم و به سوی نابودی کشیده شدم. از همان دوران کودکی، به دلیل شخصیت مطیع بودن و انسان‌دوستی که داشتم، از دیگران متمایز بودم. عطوفت قلب من آنقدر مشهود بود که باعث شد دوستانم تحقیرم کنند. علاقه زیاد من به حیوانات خانگی باعث شده بود که والدینم اجازه بدهند تا انواع گوناگونی از آنها را داشته باشم و بیشتر وقتم را با آنها می‌گذراندم و هرگز به اندازه زمانی که به آنها غذا می‌دادم و آنها را نوازش می‌کردم، خوشحال نبودم. این ویژگی شخصیتی با بزرگ شدن من بیشتر می‌شد و در بزرگسالی یکی از لذت‌ها و سرگرمی‌های من شده بود. من زود ازدواج کردم و خوشحال بودم که همسری مهربان دارم. او با مشاهده علاقه من نسبت به حیوانات خانگی، برای گردآوری بهترین آنها هیچ فرصتی را از دست نمی‌داد. ما تعدادی پرنده، ماهی طلایی، یک سگ خوب، چند خرگوش، یک میمون کوچک و یک گربه داشتیم.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۹ خرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب گربه سیاه و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابگربه سیاه
انتشاراتانتشارات گیوا
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۳/۱۲/۲۵
فرمت کتابEPUB
برچسبمجموعه رمان و داستان

نظری برای کتاب ثبت نشده است.