کتاب والدین من (جلد اول، مهارت فرزندپروری مبتنی بر شخصیت شناسی)
معرفی کتاب والدین من (جلد اول، مهارت فرزندپروری مبتنی بر شخصیت شناسی)
کتاب والدین من (جلد اول، مهارت فرزندپروری مبتنی بر شخصیتشناسی) نوشتهی منیر کلانتر قریشی، شادی ابراهیمی جوزانی و فاطمه علی جعفری، اثری است که به موضوع تربیت کودکان با رویکرد شخصیتشناسی میپردازد. نشر حکمت و عرفان آن را منتشر کرده است. این کتاب با هدف توانمندسازی والدین، به بررسی سبکهای مختلف فرزندپروری و مدلهای شخصیتشناسی میپردازد و تلاش کرده است راهکارهایی عملی برای شناخت بهتر کودکان و انتخاب شیوههای تربیتی متناسب با ویژگیهای شخصیتی آنها ارائه دهد. نویسندگان با تکیهبر تجربه و دانش روانشناسی، مباحث را بهگونهای مطرح کردهاند که والدین بتوانند با شناخت دقیقتر فرزند خود، مسیر تربیت را هدفمندتر و با آرامش بیشتری طی کنند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب والدین من (جلد اول، مهارت فرزندپروری مبتنی بر شخصیت شناسی)
کتاب والدین من نوشتهی منیر کلانتر قریشی، شادی ابراهیمی جوزانی و فاطمه علی جعفری، به بررسی مهارتهای فرزندپروری با تمرکز بر شخصیتشناسی میپردازد. این کتاب در قالب راهنمایی گامبهگام، والدین را با انواع سبکهای تربیتی و مدلهای شخصیتشناسی آشنا میکند و نشان میدهد که هر کودک با ویژگیهای روانی و رفتاری منحصربهفردی به دنیا میآید. ساختار کتاب بر پایهی مدل دیسک (DISC) شکل گرفته است؛ مدلی که چهار تیپ رفتاری قاطع، تأثیرگذار، ثباتطلب و منضبط را معرفی میکند و به والدین کمک میکند تا رفتارهای فرزند خود را بهتر درک کنند. در هر فصل، ویژگیهای روانی، نیازهای تربیتی، چالشها و راهکارهای ارتباطی برای هر تیپ شخصیتی بهتفصیل شرح داده شده است. کتاب والدین من تلاش کرده است با مثالهای واقعی و موقعیتهای روزمره، والدین را در مسیر تربیت آگاهانه و متناسب با شخصیت کودک یاری کند و به آنها بیاموزد که شناخت تفاوتهای فردی، کلید کاهش تعارض و افزایش همدلی در خانواده است.
خلاصه کتاب والدین من (جلد اول، مهارت فرزندپروری مبتنی بر شخصیت شناسی)
کتاب والدین من با طرح این پرسش آغاز میشود که چرا بسیاری از والدین، ناخواسته تلاش میکنند فرزند خود را مطابق با الگوهای ذهنی یا اجتماعی تربیت کنند و چگونه این رویکرد میتواند به تعارض و نارضایتی منجر شود. نویسندگان با معرفی چهار سبک اصلی فرزندپروری (مستبدانه، آسانگیر، مقتدرانه و غافل) و مدلهای مختلف شخصیتشناسی، اهمیت شناخت ویژگیهای فردی کودک را برجسته کردهاند. بخش عمدهای از کتاب به مدل دیسک اختصاص یافته است؛ مدلی که رفتار انسان را بر اساس دو محور برونگرایی/درونگرایی و وظیفهمحوری/مردممحوری به چهار تیپ تقسیم میکند. برای هر تیپ، ویژگیهای روانی، نیازهای عاطفی، نقاط قوت و چالشهای تربیتی بهصورت جداگانه بررسی شده است. کتاب با مثالهای موقعیتی، آزمونهای شناسایی تیپ شخصیتی و راهکارهای عملی برای مدیریت تعارض، تقویت عزتنفس و بهبود ارتباط والد-کودک، والدین را به سمت تربیتی آگاهانه و متناسب با شخصیت فرزند راهنمایی میکند. پیام اصلی کتاب این است که تربیت موفق، نه از طریق کنترل و مقایسه، بلکه با شناخت و احترام به تفاوتهای فردی هر کودک شکل میگیرد.
چرا باید کتاب والدین من (جلد اول، مهارت فرزندپروری مبتنی بر شخصیت شناسی) را بخوانیم؟
کتاب والدین من با ارائهی رویکردی مبتنی بر شخصیتشناسی، به والدین کمک میکند تا فرزند خود را بهتر بشناسند و شیوههای تربیتی متناسب با ویژگیهای او را انتخاب کنند. این کتاب با مثالهای ملموس و آزمونهای کاربردی، امکان شناسایی تیپ شخصیتی کودک را فراهم کرده است و راهکارهایی برای کاهش تعارض، افزایش همدلی و تقویت عزتنفس کودک ارائه میدهد. مطالعهی این کتاب میتواند به والدین کمک کند تا از تربیت دستوری فاصله بگیرند و به سمت تربیت آگاهانه و منعطف حرکت کنند. همچنین، والدین با خواندن این اثر میآموزند که چگونه با تنظیم رفتار و زبان ارتباطی خود، رابطهای سالمتر و مؤثرتر با فرزندشان برقرار کنند و فضای خانواده را به محیطی امن و حمایتگر تبدیل نمایند.
خواندن این کتاب به والدینی پیشنهاد میشود که دغدغهی تربیت آگاهانه و متناسب با ویژگیهای فردی فرزند خود را دارند. همچنین، به کسانی که با چالشهایی مانند تعارضهای خانوادگی، نافرمانی کودک، یا سردرگمی در انتخاب سبک تربیتی روبهرو هستند، توصیه میشود. مربیان، مشاوران و افرادی که در حوزهی آموزش و پرورش فعالیت میکنند نیز میتوانند از مطالب این کتاب بهرهمند شوند.