کتاب سیاحت نامه آقارضا سیف اله جشن ساز + دانلود نمونه رایگان

انتشارات:سنجاق
امتیاز
۳.۰از ۲ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب سیاحت نامه آقارضا

کتاب سیاحت نامه آقارضا نوشته سیف اله جشن ساز توسط نشر سنجاق به‌صورت الکترونیکی منتشر شده است. این ناداستان در قالب سفرنامه درمورد زندگی و سفرهای مردی به نام آقارضاست که پس از بازنشستگی تصمیم می‌گیرد باقی عمر خود را به سیاحت در شهرها و مناطق مختلف ایران بگذراند. اثر حاضر که شبیه داستان است، از زاویه‌دید نویسنده‌ای روایت می‌شود که به‌طور اتفاقی با دست‌نوشته‌های این پیرمرد آشنا می‌شود و تصمیم می‌گیرد آن‌ها را گردآوری و منتشر کند. این کتاب را می‌توان ترکیبی از خاطرات، تأملات شخصی، روایت‌های تاریخی و اجتماعی و تجربه‌های زیسته‌ی یک معلم بازنشسته دانست که در دل سفرهایش با آدم‌ها، مکان‌ها و وقایع گوناگون روبه‌رو می‌شود. این کتاب با نگاهی انسانی و جزئی‌نگرانه به دغدغه‌های فردی، اجتماعی و ملی می‌پردازد و تصویری از ایران معاصر و فرازونشیب‌های آن ارائه می‌دهد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب سیاحت نامه آقارضا

کتاب سیاحت نامه آقارضا به قلم سیف اله جشن ساز در مرز میان خاطره‌نویسی، سفرنامه و روایت‌های اجتماعی حرکت می‌کند. این ناداستان در قالب سفرنامه با الهام از دست‌نوشته‌های واقعی پیرمردی به نام رضا، معلمی بازنشسته و بی‌فرزند شکل گرفته است. نویسنده با روایتی صمیمی و بی‌واسطه، زندگی آقارضا را از دوران بازنشستگی تا تصمیم او برای سفر و سیاحت در ایران دنبال می‌کند. ساختار کتاب بر پایه‌ی گردآوری و تنظیم یادداشت‌ها و دل‌نوشته‌های آقارضا استوار است؛ یادداشت‌هایی که هرکدام به موضوعی متفاوت می‌پردازند؛ از دغدغه‌های شخصی و تنهایی تا تحلیل‌های تاریخی و اجتماعی، از روایت‌های عاشقانه و خانوادگی تا ماجراهای سفر و برخورد با آدم‌های گوناگون.

نویسنده تلاش کرده است با افزودن توضیحات و پیونددادن بخش‌های پراکنده، روایتی منسجم و پیوسته از زندگی و اندیشه‌های آقارضا ارائه دهد. کتاب سیاحت نامه آقارضا نه‌تنها سفر جغرافیایی یک فرد را به تصویر می‌کشد، بلکه سفری درونی به دنیای احساسات، خاطرات و دغدغه‌های یک نسل است. در خلال روایت‌ها به موضوعاتی چون بازنشستگی، فقدان، عشق، وطن‌دوستی، خیانت و قهرمانی و نیز تحولات اجتماعی و سیاسی ایران پرداخته شده است. این کتابْ تصویری از ایران و مردمانش در بستر تاریخ معاصر ترسیم کرده است. این کتاب سفری است از دل تنهایی و فقدان به‌سوی شناخت عمیق‌تر خود و جامعه.

خلاصه کتاب سیاحت نامه آقارضا

کتاب با روایت زندگی معلمی بازنشسته آغاز می‌شود که پس از فوت همسرش دچار تنهایی و روزمرگی می‌شود. او که فرزندی ندارد و سال‌ها عمر خود را وقف آموزش و تربیت دانش‌آموزان کرده، پس از بازنشستگی با یک خلأ عمیق روبه‌رو می‌شود. مرگ همسر، خانه را برایش به مکانی غم‌انگیز بدل می‌کند و او را به فکر تغییر سبک زندگی می‌اندازد. در نهایت تصمیم می‌گیرد باقی عمرش را به سفر در شهرها و مناطق مختلف ایران بگذراند و با سبک‌بالی و وسایل اندک، راهی جاده‌ها شود. آقارضا با آدم‌های مختلف، مکان‌های تاریخی و فرهنگی و وقایع اجتماعی گوناگون روبه‌رو می‌شود. او در هر شهر و منطقه به روایت خاطرات، تحلیل رویدادها و بیان دغدغه‌های شخصی و ملی می‌پردازد.

بخشی از کتاب به ماجرای آشنایی با خانواده‌ای اختصاص دارد که ریشه در بحرین دارند و سرگذشت آن‌ها با تحولات سیاسی و اجتماعی ایران و منطقه گره خورده است. روایت‌هایی از مبارزات وطن‌دوستانه، خیانت‌ها، دلاوری‌ها و تلخی‌های تاریخ معاصر ایران در دل این سفرها بازگو می‌شود. در کنار روایت‌های تاریخی و اجتماعی، تأملات فلسفی و انسانی آقارضا درباره‌ی زندگی، مرگ، وطن، وفاداری و خیانت نیز جایگاه ویژه‌ای دارد. او در خلال سفرهایش نه‌تنها به کشف جغرافیای ایران می‌پردازد، بلکه به جست‌وجوی معنای زندگی و هویت فردی و جمعی نیز مشغول است.

چرا باید کتاب سیاحت نامه آقارضا را بخوانیم؟

کتاب سیاحت نامه آقارضا تجربه‌ی زیسته‌ی یک نسل را به تصویر می‌کشد. این کتاب با ترکیب خاطره، سفرنامه و روایت‌های اجتماعی، فرصتی فراهم می‌کند تا با نگاه انسانی و بی‌واسطه به فرازونشیب‌های زندگی، دغدغه‌های فردی و مسائل ملی نگریسته شود. خواندن این کتاب امکان همذات‌پنداری با شخصیت‌هایی را فراهم می‌کند که در دل تاریخ و جامعه‌ی ایران با امیدها، شکست‌ها، عشق‌ها و دلبستگی‌های خود دست‌وپنجه نرم کرده‌اند. خواننده با بخش‌هایی از تاریخ معاصر ایران، مبارزات وطن‌دوستانه، خیانت‌ها و قهرمانی‌ها آشنا و با تأملات فلسفی و انسانی درباره‌ی زندگی، مرگ، وفاداری و هویت روبه‌رو می‌شود.

این کتاب به دوستداران ناداستان در قالب خاطره‌نویسی، سفرنامه، روایت‌های اجتماعی و تاریخی و به کسانی که دغدغه‌ی هویت، وطن‌دوستی، بازنشستگی و معنای زندگی دارند، پیشنهاد می‌شود. همچنین اثر حاضر برای کسانی که به‌دنبال شناخت عمیق‌تر تحولات اجتماعی و فرهنگی ایران هستند، مناسب است.

بخشی از کتاب سیاحت نامه آقارضا

«نمی‌دانم از کجا شروع کنم. بعد از استخدام در نظام، مرا به پاسگاهی در کرمانشاه اعزام کردند. در شهر اتاقی اجاره کردم که تا محل کارم، نیم ساعتی پیاده راه بود. اکثر اوقات که هوا خوب بود، ترجیح می‌دادم پیاده به محل کارم بروم. می‌خواستم با تماشای مسیر و دیدن مردم، تلافی یکجا بودن در پاسگاه را درآورم. در این رفتن‌ها بود که در ایوان خانه‌ای دختری را دیدم. اولین‌بار که او را دیدم، به‌محض اینکه نگاهمان به هم خورده بود، سرش را برگرداند و من هم به‌واسطه تربیتی که شده بودم، سرم را به زیر انداختم. دختر زیبایی بود با چهره‌ای گلگون. این اتفاق (!) چندین بار تکرار شد و او هر دفعه با شدت بیشتری سر برمی‌گرداند و من با مکث بیشتری سرم را به زیر می‌انداختم. چند باری هم در خیابان او را دیدم که به‌محض روبروشدن، چهره‌اش سرخ‌تر می‌شد. خوب این از حیای دختران ایرانیست. این حیا باعث می‌شود چون گوهری باشند در سنگ خارا؛ که به‌راحتی به دست نیایند تا قدرشان دانسته شود.»

۱۴۰۴/۱۱/۲۵

نام کتاب و تصویر روی جلد به خواننده القا می‌کند که با یک سیاحتنامه خودنوشت سر و کار دارد. در حالیکه با شروع مطالعه می‌بینید، نویسنده محترم به جای توصیف سفرهایش به تبلیغ بدون سند عقایدش در موارد تاریخی، اجتماعی،

- بیشتر
نادر
۱۴۰۴/۱۲/۰۱

با خواندن کتاب متوجه می‌شویم سیاحت آقا رضا محدود به جغرافیا و شهرها نیست بلکه سیاحت در تاریخ و فرهنگ و ادب و سیاست و اعتقادات نیز هست و همین کتاب را جالب و متنوع ساخته است.

بریده‌هایی از کتاب

مردی با حکیمی گفت: مرا پندی ده. گفت: با کسی که دوست داری، بدی مکن. گفت مگر کسی با دوست خود بدی کند؟ گفت: آری، هر که با خود بدی کند، چون معصیت کنی با خود بدی کرده باشی.
لاله