کتاب شب هرگز کاراکاس را ترک نخواهد کرد کارینا ساینس بورگو + دانلود نمونه رایگان

انتشارات:انتشارات خوب
امتیاز
۳.۰از ۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب شب هرگز کاراکاس را ترک نخواهد کرد

کتاب شب هرگز کاراکاس را ترک نخواهد کرد نوشته‌ی کارینا ساینس بورگو و با ترجمه‌ی ایمان رهبر توسط نشر خوب منتشر شده است. این رمان داستان زنی به نام آدلایدا فالکون را روایت می‌کند که پس از مرگ مادرش، در کاراکاسی گرفتار شده که در آستانه‌ی فروپاشی است. نویسنده با الهام از واقعیت‌های اجتماعی و سیاسی ونزوئلا، جهانی خلق کرده که در آن مرز میان خاطره و واقعیت، امید و ناامیدی، و تعلق و بیگانگی مدام جابه‌جا می‌شود. روایت کتاب، همزمان که به بحران‌های اجتماعی و اقتصادی کشور می‌پردازد، نگاهی عمیق به روابط انسانی، فقدان، و تلاش برای بقا دارد. زبان اثر، در بخش‌هایی واقع‌گرایانه و در بخش‌هایی شاعرانه و پر از تصاویر تکان‌دهنده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب شب هرگز کاراکاس را ترک نخواهد کرد

کتاب شب هرگز کاراکاس را ترک نخواهد کرد اثری از کارینا ساینس بورگو است که با ترجمه‌ی ایمان رهبر در دسترس قرار گرفته. این رمان در بستری از بحران‌های اجتماعی و سیاسی ونزوئلا روایت می‌شود و داستان زنی به نام آدلایدا فالکون را دنبال می‌کند که پس از مرگ مادرش، در شهری گرفتار شده که هر روز بیشتر به سمت نابودی پیش می‌رود. نویسنده با بهره‌گیری از عناصر واقعیت و خیال، تصویری از فروپاشی اجتماعی، اقتصادی و اخلاقی یک جامعه را ارائه داده است. ساختار کتاب در ابتدا با لحنی گزارش‌گونه و واقع‌گرایانه آغاز می‌شود و به‌تدریج به زبانی شاعرانه و پرشور تغییر می‌یابد؛ این تغییر لحن، بازتابی از وضعیت روانی شخصیت اصلی و شدت گرفتن آشوب در پیرامون اوست. کتاب نه‌تنها به روایت یک زندگی شخصی می‌پردازد، بلکه با بازگشت به خاطرات، تاریخ و فرهنگ ونزوئلا را نیز به تصویر می‌کشد. دغدغه‌ی اصلی نویسنده، جست‌وجوی معنای خانه، تعلق و هویت در جهانی است که پیوندهایش گسسته شده‌اند. در این میان، روابط خانوادگی، خاطرات کودکی، و تلاش برای حفظ کرامت انسانی در برابر فروپاشی، محورهای اصلی روایت را شکل می‌دهند.

خلاصه داستان شب هرگز کاراکاس را ترک نخواهد کرد

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان شب هرگز کاراکاس را ترک نخواهد کرد با مرگ مادر آدلایدا فالکون آغاز می‌شود. آدلایدا، زنی تنها در کاراکاس، باید با فقدان مادر و فروپاشی تدریجی شهری که زمانی خانه‌اش بود، روبه‌رو شود. مراسم تدفین مادر در شرایطی برگزار می‌شود که حتی یافتن کلیسا و پرداخت هزینه‌های خاک‌سپاری به چالشی بزرگ بدل شده است. آدلایدا در میان خاطرات کودکی، روابطش با خاله‌ها و مادرش، و یادآوری روزهای بهتر، سعی می‌کند معنای خانه و خانواده را بازتعریف کند. در همین حال، بحران اقتصادی و اجتماعی ونزوئلا همه‌چیز را تحت‌تأثیر قرار داده: پول بی‌ارزش شده، کالاهای اساسی کمیاب‌اند و ناامنی همه‌جا را فراگرفته است. آدلایدا با همسایگان و دوستانش، که هرکدام به نوعی قربانی شرایط شده‌اند، ارتباط دارد اما احساس بیگانگی و تنهایی در او عمیق‌تر می‌شود. روایت، با بازگشت‌های مکرر به گذشته و توصیف جزئیات زندگی روزمره، تصویری از فروپاشی تدریجی یک جامعه و تلاش فردی برای بقا و حفظ کرامت انسانی ارائه می‌دهد. در این میان، خاطرات، اشیای به‌جا مانده از مادر و پیوندهای خانوادگی، تنها پناه آدلایدا در برابر آشوب بیرونی هستند.

چرا باید کتاب شب هرگز کاراکاس را ترک نخواهد کرد را بخوانیم؟

شب هرگز کاراکاس را ترک نخواهد کرد با نگاهی موشکافانه و بی‌پرده، تجربه‌ی زیستن در جامعه‌ای بحران‌زده را به تصویر کشیده است. روایت کتاب، همزمان که به مسائل اجتماعی و سیاسی ونزوئلا می‌پردازد، به لایه‌های عمیق‌تری از احساسات انسانی مانند فقدان، تعلق، و تلاش برای معنا بخشیدن به زندگی در شرایط دشوار نفوذ می‌کند. زبان اثر، در بخش‌هایی واقع‌گرایانه و در بخش‌هایی شاعرانه است و همین ترکیب، تجربه‌ی خواندن را متفاوت و تأثیرگذار می‌سازد. کتاب، نه‌تنها تصویری از فروپاشی یک کشور، بلکه روایتی از مقاومت و امید در دل ناامیدی است. برای کسانی که به دنبال درک عمیق‌تری از تأثیر بحران‌های اجتماعی بر زندگی فردی و خانوادگی هستند، این کتاب می‌تواند تجربه‌ای ارزشمند باشد.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که به رمان‌های اجتماعی، روایت‌های معاصر از بحران‌های سیاسی و اقتصادی، و داستان‌هایی با محوریت روابط خانوادگی و هویت علاقه دارند. همچنین به علاقه‌مندان به ادبیات آمریکای لاتین و کسانی که دغدغه‌ی مهاجرت، فقدان و جست‌وجوی معنای خانه را دارند، توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب شب هرگز کاراکاس را ترک نخواهد کرد

«مادرم را با خرت‌وپرت‌هایش دفن کردیم؛ با لباس آبی، کفش‌های پاشنه‌کوتاه مشکی و عینک چندکانونی‌اش. طور دیگری نمی‌توانستیم با او خداحافظی کنیم، نمی‌شد خرت‌وپرت‌هایش را از او بگیریم. بی این‌ها، انگار نصفه‌ونیمه به زمین برش می‌گرداندیم. همه‌چیز را همراهش دفن کردیم، چون بعد از مرگش چیزی برایمان نمانده بود. دیگر حتی همدیگر را هم نداشتیم. آن روز خستگی از پا درمان آورد؛ او در جعبه‌ای چوبی بود، من روی صندلیِ کلیسایی کلنگی. با پنج شش کلیسای دیگر هم تماس گرفته بودم، ولی فقط همین یکی قبول کرد مراسم سوگواری را برگزار کند. فقط توانستم سه ساعت کرایه‌اش کنم. در این شهر کوره‌های جنازه‌سوزی جای تالارهای تشییع‌جنازه را گرفته بودند. آدم‌ها را مثل قرص نان داخل کوره می‌بردند و درمی‌آوردند؛ قرص‌های نانی که به‌ندرت در قفسهٔ مغازه‌ها پیدایشان می‌شد، اما به وقت گرسنگی خاطره‌شان مانند بارانی بر سرمان می‌بارید. بنا به عادت، هنوز هم وقتی از آن روز حرف می‌زنم می‌گویم «ما»، چون گذشت سال‌ها ما را مثل دو نیمهٔ شمشیر به هم جوش داد؛ شمشیری که با آن از همدیگر محافظت می‌کردیم. وقتی می‌خواستم نوشتهٔ روی سنگ قبرش را انتخاب کنم فهمیدم که مرگ نخست در زبان لانه می‌کند؛ آدم‌ها را از فعل‌های زمان حال بیرون می‌کشد، در فعل‌های ماضی جا می‌دهد و تبدیلشان می‌کند به کنش‌هایی تمام‌شده. رود زمان که تا ابد جاری‌ست، اما چیزهایی که در آن‌اند آغاز و انجامی دارند؛ چیزهایی که زمانی رخ داده‌اند اما دیگر هرگز اتفاق نخواهند افتاد.»