کتاب اولین حقوق من شارلوت روییدن + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب اولین حقوق من

کتاب اولین حقوق من

معرفی کتاب اولین حقوق من

کتاب اولین حقوق من نوشته‌ی شارلوت روییدن و ترجمه‌ی زهره طباطبایی، اثری است که به موضوع حقوق کودکان می‌پردازد و با تصویرگری‌های رنگی و جذاب، مفاهیم حقوقی را برای کودکان پیش‌دبستانی و دبستانی قابل فهم و ملموس می‌کند. این کتاب با هدف آموزش سواد حقوقی به کودکان، تلاش دارد تا آن‌ها را با حقوق اولیه‌شان آشنا کند و اهمیت آگاهی از این حقوق را از سنین پایین نشان دهد. موسسه نشر و تحقیقات ذکر این کتاب را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب اولین حقوق من

اولین حقوق من اثری آموزشی و تصویری است که با زبانی ساده و مثال‌هایی از زندگی روزمره، حقوق اساسی کودکان را معرفی کرده است. نویسنده، شارلوت روییدن، با بهره‌گیری از تصویرگری‌های کودکانه و رنگارنگ، مفاهیمی مانند حق بازی، حق آموزش، حق امنیت، حق بیان احساسات، حق داشتن خانواده و هویت، و حق برخورداری از مراقبت‌های پزشکی را به‌گونه‌ای مطرح کرده است که برای کودکان قابل لمس باشد. کتاب به‌عنوان بخشی از مجموعه آموزش سواد حقوقی، تلاش دارد تا کودکان را با حقوق خود در سطح جهانی آشنا کند و تفاوت‌ها و شباهت‌های زندگی کودکان در نقاط مختلف جهان را به تصویر بکشد. ساختار کتاب به‌صورت صفحه‌هایی مستقل و موضوعی است که هرکدام به یکی از حقوق کودک می‌پردازد و با مثال‌ها و تصاویر، آن را توضیح می‌دهد. این اثر نه‌تنها برای کودکان، بلکه برای والدین و مربیان نیز راهنمایی برای گفت‌وگو درباره حقوق کودک فراهم می‌کند.

خلاصه کتاب اولین حقوق من

اولین حقوق من با مقدمه‌ای خطاب به والدین آغاز می‌شود و اهمیت آموزش حقوق به کودکان را توضیح می‌دهد. سپس هر صفحه به یکی از حقوق اساسی کودک اختصاص یافته است. کتاب با حق بازی و خیال‌پردازی شروع می‌شود و تأکید می‌کند که کودکان باید فرصت کافی برای بازی، خنده، آواز خواندن و دنبال‌کردن علایق خود داشته باشند. در ادامه، حق زندگی در صلح و آرامش مطرح شده و اشاره شده است که در شرایط بحرانی مانند جنگ یا بلایای طبیعی، بزرگ‌ترها باید از کودکان محافظت کنند و هیچ‌کس نباید کودکان را مجبور به جنگیدن کند. حق بیان احساسات و نظرات نیز از دیگر موضوعات کتاب است؛ کودکان تشویق می‌شوند که درباره علاقه‌ها و نگرانی‌های خود صحبت کنند و بزرگ‌ترها باید به حرف‌های آن‌ها گوش دهند. کتاب به موضوع بدرفتاری و خشونت می‌پردازد و تأکید می‌کند که هیچ‌کس، حتی بزرگ‌ترها، حق آسیب‌زدن به کودک را ندارد و در صورت مواجهه با بدرفتاری، کودک باید با فردی قابل اعتماد صحبت کند. در بخش دیگری از کتاب، حق آموزش و مدرسه رفتن مطرح شده است؛ کودکان باید بتوانند به مدرسه بروند، یاد بگیرند و رؤیاهای خود را دنبال کنند. همچنین به حق داشتن تغذیه مناسب، آب سالم و مراقبت‌های پزشکی اشاره شده و توضیح داده شده است که همه کودکان باید از امکانات بهداشتی و درمانی برخوردار باشند. کتاب به حق داشتن خانواده، هویت و نام نیز می‌پردازد و بیان می‌کند که هر کودک باید خانواده‌ای داشته باشد که او را دوست بدارد و از او مراقبت کند. اگر کودک نتواند با خانواده خود زندگی کند، مسئولان کشور باید از او حمایت کنند. در نهایت، کتاب بر برابری همه کودکان، فارغ از جنسیت، مذهب، ملیت، وضعیت مالی یا معلولیت تأکید کرده و یادآور می‌شود که همه کودکان در سراسر جهان باید از حقوق برابر برخوردار باشند.

چرا باید کتاب اولین حقوق من را بخوانیم؟

این کتاب با زبانی ساده و تصاویر جذاب، مفاهیم حقوقی را به‌گونه‌ای بیان کرده است که برای کودکان قابل درک باشد و آن‌ها را به تفکر درباره حقوق خود و دیگران تشویق می‌کند. اولین حقوق من نه‌تنها به کودکان کمک می‌کند تا با حقوق اولیه‌شان آشنا شوند، بلکه والدین و مربیان را نیز در مسیر آموزش سواد حقوقی به نسل جدید یاری می‌دهد. این اثر با مثال‌های ملموس و توجه به تفاوت‌های فرهنگی، به کودکان نشان می‌دهد که حقوق آن‌ها در هر نقطه‌ای از جهان اهمیت دارد و باید مورد احترام قرار گیرد. همچنین، کتاب فضایی برای گفت‌وگو و پرسش میان کودک و بزرگ‌ترها فراهم می‌کند و به رشد اعتمادبه‌نفس و مسئولیت‌پذیری در کودکان کمک می‌کند.

خواندن این کتاب به والدین، مربیان، آموزگاران و همه کسانی که دغدغه آموزش حقوق کودک و تربیت نسلی آگاه و مسئولیت‌پذیر دارند پیشنهاد می‌شود. همچنین برای کودکانی که می‌خواهند با حقوق خود آشنا شوند و درباره تفاوت‌ها و شباهت‌های زندگی کودکان در جهان بیشتر بدانند، مناسب است.