کتاب موهبت معمولی بودن رونالد سیگل + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب موهبت معمولی بودن

کتاب موهبت معمولی بودن (The Extraordinary Gift of Being Ordinary) نوشته رونالد سیگل و ترجمه پوریا ولی زاده گلبرگ، شهرزاد کسایی نسب و نسترن محرابی توسط نشر اسبار و در سال ۱۴۰۳ منتشر شده است. این کتاب ریشه‌های روان‌شناختی و زیستی تمایل انسان به مقایسه‌ی خود با دیگران و تلاش برای خاص‌بودن را بررسی کرده و نشان داده است که چگونه این میل می‌تواند منبعی برای رنج و اضطراب باشد. نویسنده باتکیه‌بر تجربه‌ی بالینی و پژوهش‌های علمی، راهکارهایی برای رهایی از تله‌ی خودارزیابی و پذیرش عادی‌بودن ارائه می‌دهد. تمرین‌های عملی، مثال‌های واقعی و روایت‌های شخصی، کتاب را به راهنمایی کاربردی برای یافتن آرامش و رضایت در زندگی روزمره تبدیل کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب موهبت معمولی بودن اثر رونالد سیگل

کتاب موهبت معمولی‌بودن به قلم رونالد سیگل به موضوعی می‌پردازد که بسیاری از افراد در زندگی روزمره با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند؛ کافی‌نبودن و تلاش بی‌پایان برای خاص‌بودن. نویسنده با نگاهی روان‌شناسانه و با بهره‌گیری از مثال‌های متنوع، ساختار کتاب را بر پایه‌ی شناسایی تله‌های ذهنیِ خودارزیابی و مقایسه‌ی اجتماعی بنا کرده است. او ابتدا ریشه‌های زیستی و فرهنگی این تمایل را بررسی کرده و سپس پیامدهای آن بر سلامت روان و کیفیت روابط انسانی را تحلیل کرده است. رونالد سیگل با ارائه‌ی تمرین‌های توجه‌آگاهی و شفقت‌ورزی، مسیر جایگزینی برای رهایی از این چرخه‌ی فرساینده پیشنهاد کرده است. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که خواننده را مرحله‌به‌مرحله با مفاهیم، تمرین‌ها و روایت‌های واقعی همراه می‌کند تا بتواند به‌تدریج نگرش خود را نسبت به عادی‌بودن تغییر دهد و به آرامش و رضایت بیشتری دست یابد. عنوان کامل این اثر در زبان مبدأ عبارت است از The Extraordinary Gift of Being Ordinary: Finding Happiness Right Where You Are.

خلاصه کتاب موهبت معمولی بودن

کتاب با تمرکز بر ریشه‌های روان‌شناختی و زیستی تمایل انسان به مقایسه‌ی خود با دیگران آغاز می‌شود. نویسنده توضیح داده که چگونه این گرایش که زمانی برای بقا و پذیرش اجتماعی مفید بوده، امروزه به منبعی برای اضطراب، شرم و احساس ناکافی‌بودن تبدیل شده است. او با مثال‌هایی از مراجعان خود و روایت‌های شخصی نشان داده که تلاش برای خاص‌بودن و کسب عزت‌نفس از طریق موفقیت‌های بیرونی، نه‌تنها رضایت پایدار به همراه ندارد، بلکه اغلب به احساس تنهایی و استرس منجر می‌شود. کتاب به بررسی پیامدهای این چرخه‌ی خودارزیابی می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه افراد در دام مقایسه‌های بی‌پایان گرفتار می‌شوند و سلامت روان و روابطشان آسیب می‌بیند. نویسنده تأکید کرده که پذیرش عادی‌بودن و رهاکردنِ نیاز به تأیید مداوم می‌تواند راهی برای تجربه‌ی آرامش و رضایت عمیق‌تر باشد. کتاب تمرین‌های توجه‌آگاهی و شفقت‌ورزی را معرفی کرده که به خواننده کمک می‌کند افکار و احساساتش را بدون قضاوت مشاهده کند و به‌تدریج از تله‌ی خودارزیابی فاصله بگیرد. رونالد سیگل با ارائه‌ی راهکارهای عملی و تمرین‌های گام‌به‌گام، مسیر رهایی از دغدغه‌ی کافی‌نبودن را هموار ساخته است.

چرا باید کتاب موهبت معمولی بودن را بخوانیم؟

کتاب موهبت معمولی‌بودن با رویکردی علمی و تجربی به یکی از دغدغه‌های رایج انسان معاصر، یعنی احساس ناکافی‌بودن و مقایسه‌ی مداوم با دیگران می‌پردازد. ویژگی شاخص این کتاب، ترکیب روایت‌های واقعی، تمرین‌های عملی و تحلیل‌های روان‌شناسانه است که آن را از آثار صرفاً نظری متمایز می‌کند. خواننده با مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند ریشه‌های اضطراب و خودانتقادی را بهتر بشناسد و ابزارهایی برای پذیرش خود و کاهش فشارهای ذهنی به دست آورد. تمرین‌های توجه‌آگاهی و شفقت‌ورزی که در کتاب آمده، به‌ویژه برای کسانی که به‌دنبال راهی برای آرامش و رضایت بیشتر هستند، کاربردی و ملموس است. این کتاب فرصتی فراهم می‌کند تا نگرش نسبت به عادی‌بودن تغییر کند و زندگی با پذیرش و مهربانی بیشتری تجربه شود.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که با احساس ناکافی‌بودن، اضطراب ناشی از مقایسه‌ی خود با دیگران یا دغدغه‌ی عزت‌نفس پایین روبه‌رو هستند. همچنین این اثر برای علاقه‌مندان به روان‌شناسی، درمانگران، مشاوران و افرادی که به‌دنبال راهکارهایی برای پذیرش خود و کاهش خودانتقادی هستند، مناسب است.

درباره رونالد سیگل

رونالد سیگل (Ronald D. Siegelروان‌شناس بالینی، استادیار نیمه‌وقت در دانشکده‌ی پزشکی هاروارد و یکی از چهره‌های برجسته و تأثیرگذار در حوزه‌ی ذهن‌آگاهی، روان‌درمانی مبتنی‌بر شفقت و پزشکی ذهن - بدن بوده است. او بیش از ۳۵ سال در این دانشگاه تدریس کرده و نقش مهمی در معرفی و گسترش کاربردهای علمی و بالینی ذهن‌آگاهی در سراسر جهان داشته است. سیگل از دهه‌ی ۱۹۸۰ میلادی، یعنی از نخستین سال‌های ورود موج درمان‌های مبتنی‌بر ذهن‌آگاهی به عرصه‌ی روان‌شناسی، به آموزش و پژوهش در این زمینه مشغول بوده و از اعضای هیئت‌مدیره و مدرسان مؤسسهٔ مدیتیشن و روان‌درمانی بوده است؛ مرکزی که نقش مهمی در حرفه‌ای‌سازی و استانداردسازی آموزش ذهن‌آگاهی برای درمانگران سراسر جهان دارد. او همچنین در هیئت‌علمی «مرکز ذهن‌آگاهی و شفقت» در سیستم درمانی کمبریج هلث الاینس و دانشگاه پزشکی ماساچوست فعالیت کرده و در چندین نهاد پیشرو در آموزش و پژوهش ذهن‌آگاهی نقش فعال داشته است. مسیر حرفه‌ای رونالد سیگل تنها به تدریس و پژوهش محدود نشده؛ او سابقه‌ی طولانی کار بالینی با گروه‌های مختلف، از کودکان و خانواده‌های کم‌درآمد گرفته تا بزرگسالانی را که با دردهای مزمن، اختلالات مرتبط با استرس و مشکلات روان‌شناختی پیچیده مواجهند، در کارنامه دارد. تجربه‌ی کار با این گروه‌ها او را به‌سوی ترکیب آموزه‌های ذهن‌آگاهی با روان‌درمانی سنتی و رویکردهای نوین پزشکی ذهن - بدن سوق داده؛ رویکردی که هویت حرفه‌ای او را شکل داده و در آثار متعددی که نوشته یا ویرایش کرده، منعکس شده است.

رونالد سیگل نویسنده و ویراستار چندین اثر مهم و معتبر در حوزه‌ی روان‌درمانی مبتنی‌بر ذهن‌آگاهی است. ازجمله‌ی این آثار می‌توان به کتاب Mindfulness and Psychotherapy (ویرایش دوم)، یکی از مهم‌ترین منابع دانشگاهی برای درمانگران و Wisdom and Compassion in Psychotherapy اشاره کرد؛ اثری که با مقدمه‌ای از دالایی لاما همراه شده و جایگاه سیگل را در میان صاحب‌نظران برجسته‌ی این حوزه تثبیت کرده است. این نویسنده برای مخاطبان عمومی نیز کتاب‌های اثرگذاری نوشته؛ ازجمله کتاب موهبت معمولی‌بودن (The Extraordinary Gift of Being Ordinary). سیگل علاوه‌بر آثار مکتوب، دوره‌های آموزشی پرطرفداری نیز تهیه کرده؛ ازجمله مجموعه‌ی آموزشی The Science of Mindfulness از کمپانی The Great Courses. او در نشریات تخصصی مختلف مقاله نوشته و یکی از مدیران کنفرانس سالانه‌ی مدیتیشن و روان‌درمانی در هاروارد بوده است.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

ریک هنسون، دارای دکترای روان‌شناسی و نویسنده: این کتاب نیرومند با رهاساختن ما از خودانتقادی سمی و شرم، دریچه‌ای به‌سوی پذیرش عمیقِ خویشتن، ارزشمندی درونی و آرامش باطنی می‌گشاید. گرمای انسانی رونالد سیگل هر صفحه را پر کرده است. او بینش‌ها و پیشنهادهایی عملی را که برگرفته از دهه‌ها تجربه‌اش به‌عنوان درمانگر بوده، ارائه کرده است. همچنین با مثال‌های فراوان و تمرین‌های کوتاهِ تجربی، علم روز و حکمت روحانی و نگاه شوخ‌طبع و بی‌پیرایه‌ی خود را در هم آمیخته. این کتاب گنجی ارزشمند و کتابی برای یاری ما در تاریک‌ترین شب‌ها و راهنمایی کلی در مسیر طولانی زندگی است.

- جک کورنفیلد، دارای دکترای روان‌شناسی و نویسنده: یکی از والاترین دستاوردها در ذن، معمولی‌بودن است؛ یعنی مقایسه‌نکردنِ خود و رهایی به‌نفعِ اصالت و واقعی‌بودن. رونالد سیگل به‌شیوه‌ای خردمندانه و سرشار از محبت نشان می‌دهد چگونه می‌توان به این نقطه رسید.

- کریستن نِف، دارای دکترای روان‌شناسی و نویسنده: این کتاب بینش‌مند، خوش‌خوان و فوق‌العاده کاربردی، راهنمایی است برای یافتن شادی در میانه‌ی نقص‌ها و نابسندگی‌های زندگی. این اثر با تمرین‌های عملی و نکته‌های حکیمانه‌ی آسان‌فهم به شما کمک می‌کند شرم و داوری‌های منفی نسبت به خود را رها کرده و در عوض، با مهربانی، آنچه هستید را در آغوش بگیرید.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

کتاب موهبت معمولی‌بودن با ترجمه‌ی سحر محمدی و الهه اکبری توسط نشر سایه سخن‏‫ و در سال ۱۴۰۳ روانه‌ی بازار کتاب ایران شده است.

بخشی از کتاب موهبت معمولی بودن

«نمی‌توانم رضایت داشته باشم!

بسیاری از ما در ابتدا به دستاوردهای خود افتخار می‌کنیم. در کودکی وقتی یاد گرفتیم راه برویم یا حلقه‌های پلاستیکی رنگارنگ را به‌ترتیب اندازه روی پایه‌ای قرار دادیم، بیشتر ما احساس خوبی به خودمان داشتیم و از نشان دادن آن به هرکسی که مایل به تماشا بود لذّت بردیم. به یاد دارید چه حسّی داشتید وقتی که می‌توانستید توپ را بگیرید، دوچرخه‌سواری کنید یا به‌تنهایی به فروشگاه بروید؟ فارغ‌التحصیلی از دبیرستان یا دانشگاه را به یاد می‌آورید؟ اوّلین تجربهٔ عشق؟ به دست آوردن موقعیت شغلی، گواهینامه رانندگی، ازدواج کردن، اجاره یک آپارتمان، خرید ماشین، خرید خانه یا داشتن فرزند چطور؟ بسیاری از ما برای دستیابی به این نقاط عطف، سخت تلاش می‌کنیم و وقتی به آن‌ها می‌رسیم احساس خوشبختی می‌کنیم.

مشکل این است که ما انسان‌ها (مانند همه موجودات) به داشتن آنچه داریم و احساساتی که نسبت به خودمان داریم، عادت می‌کنیم. سپس حالت عادی جدیدی ایجاد می‌شود که فرازوفرودهای خودارزیابی را نسبت به آن می‌سنجیم. اغلب متخصّصان سلامت روان که در کلاس‌های من شرکت می‌کنند برای گذراندن تحصیلات تکمیلی سخت تلاش کرده‌اند. از آن‌ها می‌پرسم: «کدام‌یک از شما امروز صبح، وقتی از خواب بیدار شدید به‌خاطر مدرک تحصیلی‌تان احساس ارزشمندی و رضایتمندی داشتید؟ همه می‌خندند. گاهی اوقات، یک درمانگر تازه‌کار دستش را بالا می‌برد، با پریشانی به اطراف نگاه می‌کند و می‌پرسد: «چرا همه می‌خندند؟»»

۲۰%