کتاب انقلاب صنعتی چهارم کلاوس شواب + دانلود نمونه رایگان

انتشارات:سنجاق
امتیاز
۵.۰از ۴ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب انقلاب صنعتی چهارم

کتاب انقلاب صنعتی چهارم نوشته کلاوس شواب و ترجمه مریم گزرسس و اشکان دولت‌خواه، اثری است که به بررسی تحولات فناورانه و پیامدهای گسترده‌ی آن بر اقتصاد، جامعه و فرهنگ می‌پردازد. این کتاب با نگاهی تحلیلی و جامع به معرفی مفاهیم و فناوری‌های کلیدی انقلاب صنعتی چهارم مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، چاپ سه‌بعدی، بلاکچین و زیست‌فناوری می‌پردازد و می‌کوشد تصویری روشن از فرصت‌ها و چالش‌های پیش روی جوامع در این عصر نوین ارائه دهد. نویسنده که خود بنیان‌گذار مجمع جهانی اقتصاد است، با بهره‌گیری از تجربیات و پژوهش‌های گسترده سعی کرده ابعاد مختلف این انقلاب را برای مخاطبان روشن کند و راهکارهایی برای مواجهه با تغییرات سریع و عمیق فناوری پیشنهاد دهد. نشر سنجاق این کتاب را به‌صورت الکترونیکی منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب انقلاب صنعتی چهارم

کتاب انقلاب صنعتی چهارم اثری به قلم کلاوس شواب است که به بررسی موج جدید تحولات فناورانه و تأثیرات آن بر ساختارهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی پرداخته است. این کتاب در سه فصل اصلی سازماندهی شده است؛ مروری بر پیشینه و مفاهیم انقلاب صنعتی چهارم، معرفی فناوری‌های کلیدی و ابرروندهای تحول‌آفرین و تحلیل پیامدهای این انقلاب بر اقتصاد، اشتغال، دولت‌ها و جامعه. نویسنده با رویکردی تحلیلی، تفاوت‌های این انقلاب را با سه دوره‌ی قبلی صنعتی برجسته کرده و بر سرعت، وسعت و عمق بی‌سابقه‌ی تغییرات تأکید کرده است. او همچنین به چالش‌هایی مانند نابرابری، بیکاری، تغییر ماهیت مشاغل و ضرورت بازنگری در سیاست‌ها و آموزش اشاره کرده است. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که هم به مفاهیم نظری و هم به نمونه‌های عملی و کاربردی می‌پردازد و تلاش می‌کند تصویری چندبعدی از آینده‌ی نزدیک ترسیم کند.

خلاصه کتاب انقلاب صنعتی چهارم

کتاب با مروری تاریخی آغاز می‌شود و نشان می‌دهد چگونه هر یک از انقلاب‌های صنعتی پیشین با ورود فناوری‌های جدید، ساختارهای اقتصادی و اجتماعی را دگرگون کرده‌اند. نویسنده، ویژگی‌های متمایز انقلاب صنعتی چهارم را شرح داده؛ ازجمله سرعت‌نمایی تغییرات، هم‌افزایی فناوری‌های دیجیتال، فیزیکی و زیستی و تأثیرات سیستمی بر کل جوامع. در بخش فناوری‌ها، نویسنده به معرفی ابرروندهایی چون هوش مصنوعی، رباتیک پیشرفته، چاپ سه‌بعدی، اینترنت اشیا، بلاکچین و زیست‌فناوری پرداخته است. او توضیح داده که این فناوری‌ها چگونه مرزهای سنتی صنایع را درنوردیده‌اند و مدل‌های کسب‌وکار، تولید، مصرف و حتی سبک زندگی را متحول کرده‌اند. مثال‌هایی از کاربردهای عملی این فناوری‌ها مانند خودروهای خودران، پرینت اندام‌های زیستی، اقتصاد پلتفرمی و سیستم‌های هوشمند شهری نشان می‌دهد که تغییرات نه‌تنها در سطح فناوری بلکه در لایه‌های عمیق‌تر جامعه رخ می‌دهد. در فصل سوم، کلاوس شواب پیامدهای اقتصادی و اجتماعی این انقلاب را بررسی کرده است. او به چالش‌هایی مانند افزایش نابرابری، تغییر ماهیت اشتغال، بیکاری ناشی از اتوماسیون و ضرورت بازآموزی نیروی کار اشاره و تأکید کرده که سیاست‌گذاران، کسب‌وکارها و جامعه‌ی مدنی باید برای مدیریت این تغییرات همکاری کنند. همچنین به فرصت‌هایی مانند رشد اقتصادی جدید، بهبود بهره‌وری، توسعه‌ی پزشکی شخصی‌سازی‌شده و کاهش اثرات زیست‌محیطی پرداخته است. نویسنده درنهایت بر اهمیت شکل‌دهی آینده‌ای انسانی‌محور و مبتنی‌بر ارزش‌های مشترک تأکید کرده و نقش همکاری جهانی را در موفقیت این گذار برجسته دانسته است.

چرا باید کتاب انقلاب صنعتی چهارم را بخوانیم؟

این کتاب با ارائه‌ی تصویری جامع و چندلایه از انقلاب صنعتی چهارم به مخاطب کمک می‌کند تا ابعاد پیچیده و درهم‌تنیده‌ی تحولات فناورانه را بهتر درک کند. ویژگی شاخص اثر، ترکیب تحلیل نظری با مثال‌های عینی و کاربردی است که فهم موضوع را برای طیف وسیعی از علاقه‌مندان ممکن می‌سازد. همچنین این کتاب به‌جای تمرکز صرف بر فرصت‌ها، به چالش‌ها و پیامدهای اجتماعی و اخلاقی نیز توجه داشته و راهکارهایی برای مواجهه با آن‌ها ارائه داده است. مطالعه‌ی این کتاب برای کسانی که به‌دنبال شناخت روندهای آینده و تأثیر فناوری بر زندگی فردی و جمعی هستند، مفید خواهد بود.

خواندن این کتاب به پژوهشگران، مدیران، سیاست‌گذاران، فعالان حوزه‌ی فناوری، دانشجویان رشته‌های اقتصاد، مدیریت، علوم اجتماعی و همه‌ی کسانی که دغدغه‌ی آینده‌ی کار، آموزش، عدالت اجتماعی یا تحولات فناورانه دارند، پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب انقلاب صنعتی چهارم

«فصل چهارم:راه پیش رو

چهارمین انقلاب صنعتی ممکن است در رانندگی مرزشکن باشد، اما چالش هایی که مطرح می کند ساخت ماست. بنابراین این در توان ما است که به آنها رسیدگی کنیم و تغییرات و سیاست های لازم برای انطباق (و شکوفایی) محیا و محیط جدید نوظهور خود را بروز کنیم.

ما می توانیم به طور معناداری این چالش ها را برطرف کنیم اگر عقل جمعی ذهن، قلب و روح خود را بسیج کنیم. برای این کار، من معتقدم که باید با پرورش و استفاده از چهار نوع هوش مختلف، پتانسیل ایجاد مرزشکنی را سازگار و شکل دهیم.

-زمینه ای (ذهن) - چگونه دانش خود را بفهمیم و بکار گیریم

-هیجانی (قلب) - چگونگی پردازش و ادغام افکار و احساسات و ارتباط با خودمان و یکدیگر

-الهام بخش (روح) - چگونگی استفاده از احساس شخصی و هدف مشترک، اعتماد و سایر خاصیت ها برای تغییر سمت و عمل به منافع مشترک

-فیزیکی (بدن) - چگونه می توان سلامت و رفاه شخصی خود را پرورش داد و حفظ کرد و اطرافیان ما در موقعیتی باشند که بتوانند انرژی مورد نیاز برای تحول فردی و سیستم را به کار گیرند»

مولیبدون

۱۴۰۴/۰۸/۱۰

میدونستم کتابه خوبی هست دنبال ترجمه روون و ساده بودم تا اینجا خوب بوده

آناهیتا
۱۴۰۴/۰۸/۰۹

کتاب ترجمه روان و ساده ای داره،من استاد دانشگاه هستم،و حتما به تمام دانشجو هام توصیه میکنم،هوش مصنوعی و فناوری این روزها در تمام مشاغل ورود کرده،اطلاعات جالبی داره این کتاب.