معرفی و دانلود کتاب طهورا pdf + خلاصه رایگان

کتاب طهورا

همان شاخه طوبی

۴.۰(از ۴ امتیاز)

معرفی کتاب طهورا

کتاب طهورا (همان شاخه‌ی طوبی) اثر رضا کاشانی اسدی، در قالب داستانی تاریخی، به روایت زندگی و دغدغه‌های یک دختر جوان در دوران خلافت مأمون عباسی می‌پردازد و فضای اجتماعی، خانوادگی و مذهبی آن دوران را از زاویه‌ای زنانه و متفاوت به تصویر می‌کشد. این داستان با نگاهی به نقش زنان و جوانان در تحولات فکری و اجتماعی، تلاش کرده تا مخاطب را با چالش‌های هویتی و معنوی شخصیت اصلی همراه کند. این کتاب را نشر معارف منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب طهورا

کتاب طهورا نوشته‌ی رضا کاشانی اسدی، داستانی تاریخی است که در بستر قرن دوم و سوم هجری و همزمان با خلافت مأمون عباسی روایت می‌شود. این کتاب با تمرکز بر زندگی یک خانواده‌ی اهل علم و حدیث در نیشابور، به‌ویژه از نگاه دختری جوان به نام طهورا، فضای پرتنش و پررمزوراز آن دوران را بازتاب می‌دهد.

روایت کتاب، ترکیبی از واقعیت‌های تاریخی و تخیل نویسنده است و با بهره‌گیری از عناصر داستانی، دغدغه‌های فکری، اجتماعی و مذهبی شخصیت‌ها را به تصویر می‌کشد. ساختار کتاب به‌ صورت روایی و اول‌شخص است و مخاطب را در جریان فرازونشیب‌های زندگی شخصیت اصلی قرار می‌دهد.

کتاب طهورا علاوه‌بر پرداختن به مسائل خانوادگی و روابط میان اعضای خانواده، به نقش زنان در جامعه‌ی آن زمان و چالش‌های آنان در مواجهه با قدرت، سیاست و دین نیز توجه ویژه‌ای دارد. رضا کاشانی اسدی با بهره‌گیری از زبان داستان، مفاهیمی چون حقیقت‌جویی، مسئولیت اجتماعی، هویت دینی و نقش شعر و ادبیات در بیداری جامعه را مطرح کرده است.

خلاصه داستان طهورا

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

داستان طهورا با روایت زندگی دختری جوان در نیشابور آغاز می‌شود؛ دختری که در خانواده‌ای اهل علم و حدیث رشد یافته و پدری سرشناس و مورد احترام دارد. فضای خانه و شهر، آمیخته با دغدغه‌های مذهبی، علمی و اجتماعی است و طهورا، برخلاف دختران هم‌ سن‌وسال خود، ذهنی جست‌وجوگر و پرسشگر دارد. او درگیر پرسش‌هایی درباره‌ی جایگاه امام، حقیقت دین و وظیفه‌ی فردی و جمعی در برابر ظلم و انحراف است.

پدرش، عبدالسلام، شخصیتی محتاط و اهل تحقیق است که همواره در پی کشف حقیقت و اثبات احادیث پیامبر است و در عین حال، خانواده را از خطرات سیاسی و اجتماعی دور نگه می‌دارد. با شدت‌گرفتن کشمکش‌های سیاسی پس از پیروزی مأمون بر امین و تثبیت خلافت، خانواده‌ی طهورا نیز درگیر دعوت‌ها و تهدیدهای حکومت می‌شود. دعوت به مجالس رسمی و جشن‌های خلیفه، بهانه‌ای برای سنجش وفاداری و همراهی علما و خانواده‌های سرشناس است.

در این میان، طهورا با الهام از شخصیت‌هایی چون دعبل خزاعی و با حمایت پدر و خانواده، به شعر و ادبیات روی می‌آورد تا پیام خود را در قالب قصیده‌ای به گوش دیگران برساند. او با تردیدها، ترس‌ها و امیدهایش دست‌وپنجه نرم می‌کند و در نهایت، تصمیم می‌گیرد در محفلی زنانه که به دعوت همسر خلیفه برگزار می‌شود، با شعر خود حقیقت را فریاد بزند.

چرا باید کتاب طهورا را بخوانیم؟

این کتاب با روایتی داستانی و تاریخی، مخاطب را به دل یکی از حساس‌ترین دوره‌های تاریخ اسلام می‌برد و از زاویه‌ی دید یک دختر جوان، دغدغه‌های هویتی، دینی و اجتماعی آن دوران را بازگو می‌کند. این داستان با پرداختن به نقش زنان و جوانان در تحولات فکری و اجتماعی، فرصتی برای تأمل درباره‌ی مسئولیت فردی و جمعی در برابر حقیقت و ظلم فراهم می‌آورد. همچنین، حضور عناصر ادبی و شعر در روایت، به اثر رنگ و بویی متفاوت بخشیده و مخاطب را با اهمیت ادبیات در بیداری جامعه آشنا می‌کند. مطالعه‌ی این کتاب، نه‌تنها تصویری از گذشته ارائه می‌کند، بلکه به پرسش‌های امروز درباره‌ی هویت، مسئولیت و شجاعت در مواجهه با چالش‌های اجتماعی و دینی نیز پاسخ می‌دهد.

خواندن کتاب طهورا را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

کتاب طهورا برای علاقه‌مندان به داستان‌های تاریخی، دوستداران ادبیات دینی و کسانی که دغدغه‌ی هویت، مسئولیت اجتماعی و نقش زنان در تاریخ را دارند، مناسب است. همچنین، مطالعه‌ی این داستان به جوانانی که به دنبال الگویی برای مواجهه با چالش‌های فکری و اجتماعی هستند، پیشنهاد می‌شود.

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۴ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب طهورا و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابطهورا
برچسبادبیات ایران

zahra7798
مطمئن نیستم.
۱۴۰۵/۰۶/۰۳

من اصلا نتونستم با کتاب ارتباط برقرار کنم توضیحات خیلی اضافی باعث شده بود نثر رو غیر روان کنه

توصیه می‌کنم.
۱۴۰۴/۱۲/۲۰

کتابی جذاب است

m kazemi
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۴/۰۸/۰۸

من نسخه چاپی رو خوندم ماجرای دختری در زمان امام رضا علیه السلام که پدرش از عالمان شیعه ست و خودش و خانواده ش نقش بزرگی در تبیین و مقابله با ظاهرسازی‌های حکومت ظالم عباسیان دارن. خیلی قشنگ اهمیت و شدت...بیشتر